Nota de premsa

Jordi Gual defensa el compromís ètic i social que han d'adoptar les empreses per contribuir al progrés de la societat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jordi Gual, president de CaixaBank, durant la seva ponència a CEN. A la seva dreta, Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra.

• El president de CaixaBank ha analitzat davant de més de 100 empresaris navarresos les perspectives econòmiques i financeres a les quals s'enfronta el sector empresarial a mitjà termini.

• L'economia navarresa se situa entre les comunitats autònomes més dinàmiques del país, ha destacat Jordi Gual durant la conferència.

• Prèviament, Jordi Gual ha assistit per primera vegada a la reunió del Consell Assessor Territorial de CaixaBank a Navarra.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha ofert avui a l'auditori de la seu de la Confederació d'Empresaris de Navarra (CEN) una conferència davant de més de 100 empresaris navarresos en la qual ha analitzat els reptes als quals s'enfronta el sector empresarial en el context socioeconòmic actual. Sota el títol "Perspectives econòmiques i financeres", Gual ha destacat la responsabilitat de les empreses en un entorn en el qual és necessari reforçar la confiança en el sistema econòmic i polític. Durant la ponència, l’han acompanyat Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, i el president de la CEN, José Antonio Sarría.

En el seu discurs, Jordi Gual ha assenyalat que "en un context de desacceleració global, els indicadors d'activitat suggereixen que l'economia espanyola està capejant l'etapa millor que la resta de l'eurozona. El creixement del PIB en el segon trimestre d'aquest any es podria situar en cotes similars a les del trimestre anterior". A més, amb una perspectiva temporal més dilatada, Gual ha indicat que "la positiva evolució de l'economia espanyola és el resultat, principalment, de l'aprofitament d'unes condicions financeres propícies per a l'activitat, d'acumular menys desequilibris macroeconòmics que en el passat i dels efectes positius de les reformes estructurals desenvolupades en els complicats anys de la crisi econòmica".

Durant la seva intervenció, el president de CaixaBank també ha reflexionat sobre els reptes del futur. "Hem de continuar perseverant en les línies d'actuació que ens han permès encadenar una sèrie d'exercicis amb un creixement dinàmic i superior al dels nostres socis de la UE. Això implica continuar millorant la productivitat i la competitivitat exterior, la qual cosa al seu torn ens permetrà anar reduint un deute exterior encara massa elevat i que ens podria situar en una situació no desitjable davant hipotètics xocs exteriors", ha apuntat Gual. A més, ha afegit que "també s'ha de mantenir el rigor de les finances públiques, a fi de recuperar el marge de maniobra contra cíclic que podem necessitar en el futur" i que "tot això ha de ser compatible amb el descens continuat de la taxa d'atur i, més en general, el que podem denominar un creixement més inclusiu".

En aquest sentit, el president de CaixaBank ha ressaltat que l'economia navarresa se situa entre les comunitats autònomes més dinàmiques del país i que "Espanya va millor que l'eurozona i Navarra va millor que Espanya, unes excel·lents notícies per a les seves empreses i els seus ciutadans".

Per finalitzar, Jordi Gual ha defensat que "la societat necessita que l'empresa adopti un compromís ètic i social que la porti a integrar en la seva missió els interessos de tots aquells grups que contribueixen a la creació de valor empresarial: clients, accionistes, empleats i el conjunt de la societat. Aquesta és la filosofia que ens inspira a CaixaBank. La nostra missió és contribuir al benestar financer dels nostres clients i el progrés de tota la societat".

Reunió del Consell Assessor de CaixaBank a Navarra

Prèviament a la conferència a la seu de la CEN, Jordi Gual ha acudit per primera vegada a la reunió del Consell Assessor Territorial de CaixaBank a Navarra, juntament amb Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra; Javier Miranda, president de Fundació Bancària Caja Navarra, i la resta de membres del Consell.

Durant la trobada, els membres del Consell Assessor Territorial de CaixaBank a Navarra han debatut sobre les principals variables de la conjuntura econòmica i han analitzat les previsions de futur, així com les dades específiques de la Comunitat Foral.

El Consell Assessor de CaixaBank a Navarra treballa amb l'objectiu de garantir les funcions de representació institucional, de seguiment de l'activitat financera i de l'Obra Social "la Caixa" a Navarra. Així mateix, aspira a reforçar l'arrelament i la vinculació històrica que l'entitat financera té amb aquest territori.

Els membres d'aquest òrgan consultiu, persones totes elles de reconeguda trajectòria i prestigi professional, assessoren i informen l'entitat financera sobre aquelles qüestions que afectin la situació econòmica de Navarra, a les perspectives de desenvolupament o les oportunitats que puguin projectar-se a la zona.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-les a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per ajudar que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials i la resta de l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES