Nota de premsa

Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, comparteix el compromís de l'entitat amb els clients de CaixaBank i les institucions de Navarra

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Les entitats socials expliquen els projectes que impulsen amb el suport de CaixaBank i l'Obra Social “la Caixa”

• Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha participat avui en una trobada amb clients de CaixaBank i representants de les institucions navarreses, en la qual s'ha fet balanç de l'activitat de l'Obra Social. En l'esdeveniment també han intervingut Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank, i Uxue Barkos, presidenta del Govern de Navarra, qui ha estat acompanyada per Miguel Laparra, vicepresident de Drets Socials.

• L'acte, que s'ha desenvolupat a l'Hotel Tres Reyes i al qual hi han assistit al voltant de 170 persones, ha comptat també amb els testimonis de Patricia Segura, directora gerent de l'Hospital San Juan de Dios; Alfonso Arana, director de la Fundación Proyecto Hombre a Navarra; Matías Ávila, director del Programa de Hepatología del CIMA; i Javier Lacunza, director gerent de la societat pública NICDO.

• L'Obra Social ”la Caixa” ha incrementat el 2018 el seu pressupost de 510 a 520 milions d'euros per millorar la qualitat de vida de les persones en risc d'exclusió social. A Navarra, l'aportació per al 2018 també ha crescut fins a aconseguir els 14 milions d'euros, dels quals 1,6 milions d'euros es destinen a l'Obra Social de proximitat de les oficines de CaixaBank.

El director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, ha compartit avui el compromís i la visió estratègica de l'entitat a una trobada amb aproximadament 170 clients de CaixaBank i representants de les institucions navarreses celebrada avui a Pamplona.

L'esdeveniment, que s'ha desenvolupat a l'Hotel Tres Reyes, ha comptat inicialment amb la intervenció d'Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, mentre que Uxue Barkos, presidenta del Govern de Navarra, ha clausurat l'acte, al qual també ha acudit Miguel Laparra, vicepresident de Drets Socials.

CaixaBank, un banc socialment responsable amb un Pla de RSC

En la seva intervenció, Ana Díez Fontana ha destacat que “CaixaBank és el banc hereu de “la Caixa” i, a més de continuar amb l'activitat financera de l'antiga caixa d'estalvis, fundada allà per 1904, és un banc impregnat pel seu compromís social i que té en la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) un dels seus pilars. CaixaBank és un banc socialment responsable, un banc diferent”.

En concret, el Pla de RSC de CaixaBank se sustenta sobre tres pilars: la preservació del Medi ambient; la Governança, en la qual es contemplen qüestions com la transparència, l'ètica i les pràctiques de bon govern; i l'Acció Social, en la qual s'inclouen, d'una banda, mesures relatives a afavorir la inclusió financera, com la concessió de microcrèdits, la permanència d'oficines dels nuclis rurals i la formació bàsica en finances per als clients. I, d'altra banda, inclou també una política social d'Habitatge, el desenvolupament del Voluntariat Corporatiu que busca la participació dels propis clients en activitats com la Setmana Social i la pròpia Obra Social del banc que, amb un pressupost anual d'1,6 milions d'euros, va donar suport l'any passat a 499 projectes de les entitats socials de cada poble i de cada barri.

Renovació del conveni a Navarra a l'alça amb 14 milions d'euros

Per la seva banda, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha destacat l'aportació de l'entitat al progrés de la societat navarresa: “aquest any hem reforçat una vegada més el nostre compromís amb Navarra i hem incrementat la nostra inversió en programes socials, culturals i educatius. El nostre objectiu és arribar cada dia a més persones d'aquesta comunitat i oferir més oportunitats als qui més les necessiten”.

La Fundació Bancària “la Caixa”, que presideix Isidro Fainé, abordarà el 2019 l'últim exercici del seu Pla Estratègic 2016-2019, període en el qual l'entitat ha augmentat la inversió en Obra Social fins als 2.060 milions d'euros. El 2018, el pressupost aconsegueix 520 milions d'euros, el més elevat de la seva història, que es distribueix en els àmbits Social (59%), Cultura i Educació (23%) i Recerca i Beques (18%).

Durant l'any passat, la Fundació Bancària “la Caixa” va impulsar prop de 50.000 activitats, de les quals s'han beneficiat més d'11 milions de persones.

A Navarra, l'Obra Social “la Caixa” ha destinat 78 milions d'euros al període 2013-2018. En aquest sentit, Uxue Barkos, presidenta del Govern de Navarra, i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa, van renovar el passat 15 de juny el conveni marc amb una dotació que ha crescut dels 13,5 als 14 milions d'euros.

L'acord contempla com a prioritats les iniciatives pròpies de l'Obra Social ”la Caixa” la lluita contra l'exclusió social; el foment de l'ocupació entre col·lectius amb dificultats; la participació en la societat i l'envelliment saludable de les persones grans; l'atenció integral a les persones amb malalties avançades; la protecció de la natura i del medi ambient; i la divulgació de la cultura.

A més dels programes socials de la Fundació, el pressupost per al 2018 ha contemplat l'activitat de l'Obra Social de proximitat a través de la xarxa d'oficines de CaixaBank a la Comunitat Foral i, finalment, en col·laboració amb Fundación Bancaria Caja Navarra i amb altres entitats socials.

Testimonis de projectes socials, culturals i de recerca biomèdica

Així mateix, els assistents han tingut l'oportunitat de conèixer alguns dels programes que impulsa l'Obra Social “la Caixa” a Navarra a través de diversos testimonis.

I, en primer lloc, ha intervingut Patricia Segura, directora gerent de l'Hospital San Juan de Dios, centre hospitalari al qual l'Obra Social “la Caixa” desenvolupa el Programa d'Atenció integral a persones amb malalties avançades. Aquest programa, que el seu objectiu és donar suport emocional, social i espiritual al malalt i als seus familiars, ha atès des de 2008 a més de 10.000 persones a Navarra.

Així mateix, ha participat en l'acte Alfonso Arana, director de Fundación Proyecto Hombre a Navarra, entitat que acumula una trajectòria molt dilatada en la seva lluita contra les drogoaddiccions i que compta amb suport de l'Obra Social “la Caixa” per al seu programa d'acolliment i atenció a joves.

A més, Matías Àvila, director del Programa de Hepatología del CIMA, ha desgranat els principals detalls d’Hepacare, un projecte de recerca contra el càncer hepàtic que compta amb una aportació de 2,85 milions d'euros per part de Fundació Bancària “la Caixa”.

I, finalment, Javier Lacunza, director gerent de la societat pública Navarra d'Infraestructures Culturals, Esportives i d'Oci (NICDO), ha posat en valor el suport que l'Obra Social "la Caixa", en col·laboració amb la Fundación Caja Navarra, ofereix a diverses infraestructures emblemàtiques de la Comunitat Foral.

Entre elles, cal citar el Planetari de Pamplona, la fi del qual és despertar les vocacions científiques a través de la divulgació; i l'Auditori Baluard, fent la cultura més accessible a tots els públics; així com la campanya escolar d'esquí de fons, en la qual l'ajuda és clau per propiciar que més de 5.500 nens i nenes gaudeixin d'aquesta iniciativa que conjumina educació, medi ambient i desenvolupame

 

NOTÍCIES RELACIONADES