Nota de premsa

Ita Salud Mental i MicroBank firmen un conveni de col·laboració per millorar la qualitat de vida de les famílies que necessiten recórrer a l´ingrés temporal dels seus fills

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Àngel Soto, director de l’Àrea de Negoci de MicroBank, Jaume Raventós, conseller delegat d’Ita Salud Mental, i Víctor Barceló, director del Centre d’Empreses de CaixaBank, durant la firma del conveni

MicroBank és l’única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de projectes empresarials i de necessitats personals a través de microcrèdits.

El conseller delegat d’Ita Salud Mental, Jaume Raventós, el director de l’Àrea de Negoci de MicroBank, Àngel Soto, i el director de Centre d’Empreses de CaixaBank, Víctor Barceló, han firmat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de l’estada en centres de salut mental amb l’objectiu de contribuir a millorar la qualitat de vida dels pacients i les seves famílies.

Amb la signatura d'aquest acord, s´estableix una línia de finançament d’1 milió d'euros. Aquesta línia ha estat dissenyada pensant en les necessitats específiques de les famílies que recorren a l'ingrés temporal dels seus fills, joves o adults en un centre especialitzat en salut mental d’Ita Salud Mental per tal de realitzar teràpia i així aconseguir millorar la qualitat de vida dels pacients i del seu entorn familiar.

Els sol·licitants podran obtenir finançament a través de microcrèdits fins a un import de 25.000 euros. Per  això, hauran d'aportar una resolució favorable per part d'Ita Salud Mental i, en el cas dels joves, acreditar que han iniciat el tràmit de la sol·licitud de prestació econòmica a l'INSS corresponent a l'assegurança escolar.

El grup Ita és una entitat creada per contribuir a la millora de la salut mental de la població, a través d’una xarxa assistencial d’equips especialitzats i d’un model d’atenció integral centrat en la persona i el seu entorn. Opera en el territori espanyol i compta amb una xarxa de centres especialitzats en tractaments per la salut mental.

MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, ha centrat la seva activitat en les microfinances, i és l'únic banc a Espanya dedicat a la concessió de microcrèdits. Amb el llançament d'aquesta nova línia de finançament especialitzada, MicroBank estén la seva activitat a un nou àmbit dins de les finances amb impacte social, amb l'objectiu de contribuir a la millora del benestar general dels ciutadans i en especial dels col·lectius més vulnerables.

MicroBank va concedir a Espanya, durant els tres primers trimestres del 2019, préstecs per un import de més de 612 milions d'euros destinats a finançar més de 92.000 projectes personals i de negoci.

 

NOTÍCIES RELACIONADES