Nota de premsa

imagin instal·larà dispositius per recollir residus de la mar als ports espanyols

En el marc del seu compromís amb el medi ambient

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Los Seabins funcionen com a contenidors marítims flotants que es situen als ports a nivell d'aigua.

• Aquests dispositius, denominats Seabins, contribuiran a la neteja dels oceans a través de la captura de plàstics, restes flotants i microfibres.

• El primer ‘imagin Seabin’ s'ha instal·lat a Barcelona i està previst que en els pròxims mesos s'estenguin a altres ports del país.

• Cada Seabin té la capacitat de recol·lectar una mitjana d'1 a 1,4 tones de deixalles i més de 300.000 objectes de plàstic a l'any.

• imagin materialitza la seva aposta per la sostenibilitat a través d’imaginPlanet, el programa mitjançant el qual desenvolupa iniciatives per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat.

 

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, instal·larà durant els pròxims mesos contenidors marins flotants, denominats Seabins, a diferents ports espanyols per recollir residus i contribuir a la neteja dels oceans. Aquests dispositius tenen la capacitat de recol·lectar 90.000 bosses, 35.700 gots, 16.500 ampolles i 166.500 utensilis de plàstic a l'any, i una mitjana anual d'entre 1 i 1,4 tones de deixalles.

El projecte es presentarà oficialment dissabte que ve 16 d'octubre en el marc del Saló Nàutic de Barcelona, ciutat a la qual s'ha instal·lat el primer ‘imagin Seabin’, concretament al Moll de l'Assot del port de Barcelona. Durant les pròximes setmanes s'instal·larà el segon dispositiu a València i, en els pròxims mesos, imagin té previst instal·lar Seabins a diferents ports espanyols.

El dispositiu funciona com un contenidor d'escombraries flotants que se situa als ports a nivell d'aigua i, mitjançant un sistema elèctric de baix consum, succionen l'aigua des de la superfície i aquesta passa a través d'una bossa de captura situada en el seu interior. El Seabin bomba novament l'aigua al port i deixa les deixalles atrapades en la bossa de captura, que té capacitat de contenir fins a 20 kg de residus, macro i microplàstics, microfibres i fins i tot combustible, i es pot buidar diverses vegades al dia.

Aquest projecte s'articula a través d’imaginPlanet, el programa d’imagin que desenvolupa productes, serveis, continguts, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat. A través d’imaginPlanet s’activen projectes de suport a causes socials i mediambientals pròpies o impulsades per persones u organitzacions a les que imagin presta el seu suport.

La iniciativa es fa de la mà de Blue Carbon, un projecte que lluita per protegir la mar, reduir les emissions de CO₂ i combatre el canvi climàtic.

imaginPlanet, una aposta per la sostenibilitat

A través d'aquesta iniciativa, imagin reforça la seva clara aposta per la sostenibilitat, que constitueix un dels pilars de la seva estratègia. El pla de sostenibilitat d’imagin implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació.

En aquest sentit, per exemple, els incentius per a nous clients substitueixen el tradicional obsequi per accions sostenibles, com a reforestacions o donacions a causes solidàries. Així mateix, a més d’impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i la implicació dels seus empleats en causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El model de sostenibilitat d’imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. imagin ha estat la primera plataforma de serveis financers mobile only a aconseguir aquesta certificació.

Més de 3 milions de imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de més de 3 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals d’imagin s’organitzen entorn a sis grans verticals: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnología (imaginShop), sostenibilitat (imaginPlanet) i solidaritat (imaginChangers). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

A més, l’aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida.

En tots els casos, imagin manté les característiques que li han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per una comunicació directa amb els joves.