Nota de premsa

Gonzalo Gortázar: “Els bancs estem ja preparats per ser els facilitadors de la inversió d'impacte”

Intervenció en el ‘GSG Global Impact Summit 2021’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

• El conseller delegat de CaixaBank ha destacat que “la inversió d'impacte s'ha posicionat en l'agenda econòmica i política, i ha deixat de ser un element secundari per a les empreses”.
• “Per accelerar la inversió d'impacte és important establir mètriques homogènies, exigir transparència en la presentació de resultats i realitzar bones auditories externes”.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha destacat l'important paper que el sector bancari pot jugar en l'avanç de la inversió sostenible i d'impacte. “La inversió d'impacte s'ha posicionat en l'agenda econòmica i política, i ha deixat de ser un element secundari per a les empreses”, ha afirmat, i ha recordat que “els bancs estem ja preparats per ser els facilitadors de la inversió d'impacte”.

Durant la seva conversa amb Sir Ronald Cohen, president del GSG (Global Steering Group for Impact Investment) en el congrés mundial de l'organització ‘Oferint solucions d'impacte per a les persones i el planeta’, Gortázar ha afirmat que “la inversió d'impacte està ajudant a la indústria bancària a anar més enllà de l'anàlisi tradicional de risc i rendibilitat, incorporant en l'estratègia d'inversions també l'impacte en la societat”. El conseller delegat de CaixaBank s'ha mostrat optimista amb l'evolució de la inversió d'impacte, tot i que reconeix que encara queda molt per fer: “És una part petita de la inversió avui dia, i és necessari que es converteixi en una tendència social majoritària”. En aquest sentit, ha apuntat que “per accelerar-la és important establir mètriques homogènies, exigir transparència en la presentació de resultats i realitzar bones auditories externes”. Gortázar ha posat com a exemple l'activitat de MicroBank, el major banc de microcrèdits d'Europa, amb una cartera de 2.000 milions d'euros: “En els 12 anys d'activitat, hem creat 200.000 llocs de treball, i hem destinat el 50% dels nostres microcrèdits a dones, i el 35% a joves”.

Sobre la gestió d'actius, l'executiu ha assenyalat que “a partir del mes de juliol, començarem a consultar als nostres clients si volen que incorporem la sostenibilitat en els seus criteris d'inversió, i això suposarà un gran canvi per a ells i per a l'evolució de la inversió d'impacte” i ha recordat l'aliança de CaixaBank amb BlackRock per a poder assessorar i oferir els millors productes de la cartera d'impacte.

El compromís de CaixaBank amb la inversió d'impacte s'ha reforçat enguany a través de la renovació de l'acord entre CaixaBank i SpainNAB, el Consell Assessor Nacional per a la Inversió d'impacte, per continuar impulsant el sector a Espanya.

Sobre GSG

El GSG (Global Steering Group for Impact Investment) és una organització global independent que promou el desenvolupament sostenible i l'educació en la inversió d'impacte. El GSG es va crear en 2015 com a successor i continuador del treball del Social Impact Investment Taskforce, creat sota la presidència del G8 del Regne Unit. Els National Advisory Boards del GSG (NABs) cobreixen avui 33 països. El GSG ha establert aliances estratègiques amb organitzacions mundials líders, com el UNDP i el Impact Management Project. L'organització reuneix líders dels sectors de les finances, empreses, filantropia i governs per a impulsar un canvi cap a economies d'impacte. Per a obtenir més informació: http://www.gsgii.org y Twitter i LinkedIn.

 

NOTÍCIES RELACIONADES