Nota de premsa

Gonzalo Gortázar destaca el paper del sector financer perquè els fons NGEU millorin el model productiu

XI Edició de La Nit de l'Economia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gonzalo Gortázar

• El conseller delegat de CaixaBank ha assenyalat que els bancs estan en disposició de multiplicar l'efecte en l'economia espanyola dels Fons Europeus per a la Recuperació (Next Generation UE), ja que es troben en una molt bona posició de capital i liquiditat.

• Ha destacat el paper de la Unió Europea en la lluita contra la pandèmia, tant per les mesures i fons aprovats, com per haver assegurat la liquiditat de governs, bancs i empreses.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha destacat que el sector financer ajudarà en tot el que pugui perquè els fons europeus permetin millorar el model productiu i que el país tingui més oportunitats de futur.

Així ho ha assegurat durant la seva intervenció en la ‘XI Edició de La Nit de l'Economia’, on ha assenyalat que “el sector financer està en disposició de multiplicar l'efecte en l'economia espanyola dels Fons Europeus per a la Recuperació (Next Generation UE), ja que es troba en una molt bona posició de capital i liquiditat”. En un moment en què l'economia espanyola es troba en procés de recuperació, Gortázar ha explicat que “resulta imprescindible usar bé els fons europeus i aconseguir un efecte multiplicador a partir de la inversió privada, part d'ella amb els recursos propis de les empreses, però una bona part també amb finançament de les entitats financeres, perquè el seu impacte es dupliqui o, si podem, es tripliqui”.

Gortázar ha destacat el paper de la Unió Europea en la lluita contra la pandèmia, tant per les mesures i els fons aprovats a Brussel·les, com pel “decisiu paper que ha tingut el Banc Central Europeu en assegurar la liquiditat de governs, bancs i empreses, i evitar així la ruptura de la cadena de finançament de l'economia”.

Durant la seva intervenció, també ha posat en valor el paper de les empreses i del sector financer durant la pandèmia. “L'economia sempre és el començament de la solidaritat, com vam tenir ocasió de constatar durant la pandèmia. Les empreses van saber donar el millor de si mateixes per intentar esmorteir el shock sanitari, social i econòmic”, ha afirmat el conseller delegat de CaixaBank.

“En el cas del sector financer, es va fer tot el possible per evitar que la circulació econòmica es detingués. Amb l'esforç de tots els nostres empleats, que van obrir cada dia les nostres oficines, fins i tot durant els dies més foscos de la pandèmia, vam contribuir a què la llum no s'apagués del tot ”, ha destacat.

Impulsar el progrés de la societat

El propòsit de CaixaBank és contribuir al benestar financer dels clients i al progrés de tota la societat. “Aquest ha estat el far que ens ha guiat des de la nostra fundació, ara fa ja més de 115 anys”, ha assenyalat Gortázar. A més, ha posat de manifest que “les empreses complim un paper essencial per afrontar amb èxit els reptes de la societat i impulsar el seu progrés”.

El conseller delegat de CaixaBank també ha recordat la transformació del Grup “la Caixa”, ja que es va poder mantenir, per un costat, una entitat financera sòlida i puixant com CaixaBank i, al mateix temps, garantir la pervivència de l'Obra Social amb la Fundació, amb un pressupost que supera els 500 milions d'euros a l'any, que és el tercer del món, i que es dedica a revertir els seus beneficis a la societat, amb especial focus a ajudar als col·lectius més desafavorits.

Per a Gortázar, “sense economia no hi ha res, però amb ella podem construir moltes coses juntes i en benefici de tots” i està convençut que  “l'economia, i també les finances, són el millor substrat on agafa i s'impulsa la solidaritat”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES