Nota de premsa

Goirigolzarri: “La banca ha de jugar un paper d'enorme rellevància en la utilització dels fons europeus, la sostenibilitat i la digitalització de la nostra societat”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, durant la seva intervenció en el Congrés de l’Empresa Familiar de Castella i Lleó

• El president de CaixaBank ha destacat que, “per primera vegada, el país pot sortir d'una crisi amb una transformació sense precedents” gràcies als Next Generation.

• Durant la seva participació en ‘7è Congrés de l'Empresa Familiar de Castella i Lleó ’ a Valladolid, Goirigolzarri ha traslladat als empresaris que el banc se sent “tremendament responsable del desenvolupament econòmic i social” de la regió.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat aquest divendres que, en aquest escenari de recuperació, el sector bancari “pot i ha de jugar un paper d'enorme rellevància en els tres reptes que la societat espanyola té en els propers anys: la utilització dels fons europeus, la sostenibilitat de la nostra economia i el canvi climàtic i la digitalització”.

Durant la seva participació en el ‘7è Congrés de l'Empresa Familiar de Castella i Lleó’, celebrat a Valladolid, Goirigolzarri ha reconegut que encara que cal ser “cauts amb els escenaris macro de la pandèmia”, ens trobem “en una fase de recuperació que tindrà una gran força”.

En aquest context, Goirigolzarri ha traslladat als empresaris que “ens trobem davant d’una oportunitat única per atacar les vulnerabilitats cròniques de la nostra economia” a través dels fons europeus.

En aquest sentit, ha assegurat que “en la distribució dels fons europeus, el sistema bancari pot jugar un paper clau” per la seva capacitat per mobilitzar enormes quantitats de fons, com ha demostrat amb els préstecs ICO; perquè les empreses requeriran finançament addicional avançant fons o complementant-los per palanquejar les inversions quan siguin necessàries; per la capil·laritat de la banca i, a més, pel “criteri i experiència per a l'elecció de les empreses receptores d'aquests fons”.

“Des de CaixaBank, ens estem oferint a les diferents administracions perquè tots els nostres clients -reals o potencials- puguin beneficiar-se amb la màxima celeritat de fons de Next Generation”, ha assegurat per explicar que l'entitat financera està “desenvolupant” plataformes d'informació per als seus clients, que completarà a mesura que es concretin els diferents plans.

“Volem aportar les nostres capacitats i compromís”

El president de CaixaBank ha insistit en què  “ens va molt com a país en aquest tema”. “Des del sector bancari, i naturalment des de CaixaBank, volem aportar totes les nostres capacitats i compromís”, ha insistit per apuntar que “estem en un moment crucial per al nostre país que, per primera vegada, pot sortir d'una crisi amb una trasformació sense precedents”.

En el diagnòstic que ha fet de l'economia espanyola, Goirigolzarri ha reconegut que les seves “vulnerabilitats” estan “molt diagnosticades” i ha apuntat a “la baixa productivitat” com “el nus gordià” d'aquestes debilitats. Tanmateix, ha advertit que el que és fonamental en el context actual és “la implementació de les mesures necessàries per enfrontar-nos a aquestes debilitats”. “Ens trobem davant d’una oportunitat única per atacar les vulnerabilitats cròniques de la nostra economia”, ha remarcat.

A més, en aquest sentit, el president de CaixaBank ha reclamat que la utilització dels fons europeus tingui “una visió àmplia i no a curt termini”. “És temptadora la seva utilització per aconseguir creixements a curt termini, però hem de tenir una visió més estratègica i assegurar que la seva utilització millora la productivitat de la nostra economia a mig i llarg termini ”, ha apuntat per demanar, a més, que es gestionin “amb una enorme transparència” i que “no oblidin que Espanya és un país de pimes i que a elles han d'arribar els fons”.

“És clau posar a l'abast dels empresaris una informació completa, amb procediments senzills i no burocratitzats d'accés als mateixos”, ha assegurat per apuntar que “tenim molt de treball pel davant ” i per reivindicar “la figura de l'empresari com a creador de riquesa”.

En el procés de transformació a què s'enfronta l'economia en els propers anys, Goirigolzarri ha advertit que hi ha “un repte clau per al futur de la nostra societat” que és “l'educació i la formació durant tota la vida professional”.

A més, s'ha referit també als importants reptes que afronta el sector financer, com són la baixa rendibilitat pels baixos tipus d'interès i els grans reptes estratègics com a conseqüència dels processos de digitalització i el canvi d'hàbits dels clients i d'un entorn d'enorme competència que, amb la pandèmia, “han augmentat”.

Goirigolzarri ha recordat també que ara fa un any que es va aprovar la fusió de CaixaBank i Bankia, una operació que, sens dubte, ha col·locat a l'entitat resultant en “una posició de fortalesa” amb una mida crítica molt notable que dona al banc “més fortalesa financera”, amb un balanç fortament proveït i ben capitalitzat, i li permet tenir “una rendibilitat sostenible”.

“Amb aquesta fusió no cercàvem només tenir una dimensió més gran, sinó que el nostre objectiu era i continua sent més ambiciós. Volem dotar-nos de les capacitats necessàries per liderar el procés de transformació que s'està produint en el nostre sector”, ha remarcat.

En aquest sentit, el president de CaixaBank ha reafirmat davant dels empresaris que han acudit al ‘7è Congrés de l'Empresa Familiar de Castella i Lleó’ que “ens sentim tremendament responsables del desenvolupament econòmic i social d'aquesta regió”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES