Nota de premsa

Goirigolzarri assegura que la banca “pot i ha de jugar un paper d’enorme rellevància” en la canalització dels Fons Next Generation

En un acte de la Fundación Conexus

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank

• El president de CaixaBank subratlla que “ens va molt com a país en aquest tema, i des del sector bancari, i naturalment des de CaixaBank, volem aportar totes les nostres capacitats i compromís”.

• “Donar suport al teixit productiu és, sens dubte, la millor forma d'assegurar l'estat de benestar, la cohesió social i la recuperació socioeconòmica del nostre país”, afirma.

• L'entitat ha dissenyat plataformes d'informació per als seus clients sobre els fons europeus, que s'aniran completant a mesura que es compti amb els desenvolupaments concrets dels diferents plans.


El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat avui que “el sector bancari pot i ha de jugar un paper d'enorme rellevància” en la canalització dels Fons Next Generation de la Unió Europea, uns recursos que, ha assegurat, suposen una gran oportunitat per a l'economia espanyola. “Ens va molt com a país en aquest tema, i des del sector bancari, i naturalment des de CaixaBank, volem aportar totes les nostres capacitats i compromís”, ha afirmat.

Durant la seva participació en un acte de la Fundación Conexus Madrid-Comunitat Valenciana, el president de CaixaBank ha posat en valor la capacitat de les entitats financeres per mobilitzar enormes quantitats de fons i la capil·laritat perquè els fons arribin a tota mena d'empreses.

A més, ha explicat que la banca pot avançar fons fins que es rebin de Brussel·les i complementar-los quan les empreses necessitin inversions addicionals per desenvolupar els seus projectes. 

En aquest context, ha indicat Goirigolzarri, “des de CaixaBank ens estem oferint a les diferents administracions perquè tots els nostres clients -reals o potencials- puguin beneficiar-se amb la màxima celeritat de fons de Next Generation”.

En paral·lel, ha agregat, l'entitat ha dissenyat plataformes d'informació per als seus clients, que s'aniran completant a mesura que es compti amb els desenvolupaments concrets dels diferents plans.

Segons el president de CaixaBank, “d'aquesta crisi només en sortirem més enfortits si és el sector empresarial el que lidera la recuperació. Perquè són les empreses i els empresaris els veritables creadors de valor i el motor de l'economia”. En aquest sentit, ha afirmat que “donar suport al teixit productiu és, sens dubte, la millor forma d'assegurar l'estat de benestar, la cohesió social i la recuperació socioeconòmica del nostre país”.

Visió àmplia i transparència

En qualsevol cas, Goirigolzarri ha apuntat que en l'èxit dels fons serà necessari aconseguir una millora de la productivitat que s'ha de basar en polítiques d'oferta, és a dir, amb reformes de calat com, per exemple, en el sistema laboral, de pensions o en les regulacions que no propicien la creació de noves empreses i estableixen barreres a una sana competència. 

A més, ha incidit en què la utilització dels fons europeus ha de tenir una visió àmplia i no a curt termini, i que han de ser gestionats amb una enorme transparència, tant en la inversió com en els resultats.

El president de CaixaBank ha subratllat també la necessitat de tenir molt present la figura de l'empresari com a creador de riquesa i la importància de les pimes en el teixit empresarial espanyol.  

 

NOTÍCIES RELACIONADES