Nota de premsa

Goirigolzarri analitza amb el Comitè Consultiu d’Accionistes les principals fites de la fusió amb Bankia

Primera trobada del president amb l’òrgan consultiu de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, amb el Comitè Consultiu d'Accionistes

• El president de CaixaBank ha posat en valor la importància de l'existència d'aquest òrgan consultiu dins l'entitat i ha repassat les fites més destacades de la creació del primer grup financer a Espanya.

• Goirigolzarri ha afirmat que “darrere d'aquesta fusió hi ha la idea d'enfortir-nos com a entitat per liderar la transformació del sector financer i, d'aquesta manera, continuar complint amb el nostre propòsit que no és un altre que seguir finançant a empreses i famílies”.

• El Comitè Consultiu, que incorpora quatre nous membres, reflecteix la composició de la base accionarial.

José Ignacio Goirigolzarri s'ha reunit per primera vegada, des que presideix l'entitat, amb els membres que formen el Comitè Consultiu d'Accionistes. La trobada ha girat al voltant de les fites que s'han assolit durant el procés de fusió amb Bankia i ha recordat que el següent pas és la integració tecnològica.

“Portem mesos treballant intensament en els diversos aspectes de la fusió i he de dir que hem d'estar molt orgullosos del treball realitzat i de com estem avançant en el calendari previst gràcies, sobretot, a un equip compromès i professional”, ha subratllat el president.

Goirigolzarri ha posat en valor, davant dels membres del Comitè, la importància de la creació del primer grup financer a Espanya i els ha traslladat que aquesta operació té “una clara vocació de servei als nostres clients i a la societat en el seu conjunt i que uneix la recerca de la rendibilitat financera amb una aportació genuïna a la societat”.

En aquest sentit, ha destacat que “darrere d'aquesta fusió hi ha la idea d'enfortir-nos com a entitat per liderar la transformació del sector financer i, d'aquesta manera, continuar complint amb el nostre propòsit que no és un altre que seguir finançant a empreses i famílies”.

“Comptem amb una entitat rendible, eficient i molt solvent. Capaç de generar ingressos d'una forma diversificada i recurrent, en un període prolongat de tipus d'interès negatius”, ha assenyalat José Ignacio Goirigolzarri davant dels accionistes.

El president de l'entitat també ha comentat la rellevància de disposar a CaixaBank d'aquest òrgan consultiu, ja que és un canal que “permet compartir opinions i informació amb accionistes representatius de la base accionarial de l'entitat”.

Durant la jornada, l'òrgan consultiu també ha repassat i fet balanç de les diferents iniciatives per a accionistes que CaixaBank ha dut a terme durant aquest any i ha treballat en els nous projectes per a l'any 2022.

Renovació del Comitè Consultiu

CaixaBank va ser la primera entitat financera a l'IBEX 35 a comptar amb un Comitè Consultiu d'Accionistes que té com a objectiu proposar, fomentar i valorar accions i canals de comunicació per millorar el diàleg entre l'entitat i el seu accionariat.

Està format per 12 membres i, segons estableix la normativa del Comitè, la permanència màxima és de tres anys, per la qual cosa anualment se’n renova una part. Els nous integrants se seleccionen a partir de les candidatures que es reben i intenten reflectir la composició de la base accionarial. Cada integrant del Comitè ha de posseir un mínim de 1.000 accions durant tota la seva participació.

Per als llocs subjectes a renovació, l'entitat ha rebut 152 candidatures, i s'incorporen com a nous membres: Eduardo Chacón López (Extremadura), Ángel Canals Sin (Catalunya), Ana Guzmán Gangoiti (País Basc) i Xavier Martínez Motos (Catalunya).

Programa Aula CaixaBank

CaixaBank ha estat pionera entre les empreses de l'IBEX 35 a oferir formació en economia i finances als seus accionistes, cosa que l’ha convertit en un referent entre les companyies que integren aquest índex borsari. L'entitat compta amb un Pla de Cultura Financera que té com a objectiu impulsar el coneixement financer a través d'informació neutra, independent i de qualitat perquè els ciutadans puguin prendre millors decisions en termes financers i siguin plenament conscients de les seves decisions financeres.

L'última iniciativa del programa Aula és el llançament de la quarta edició del còmic Les Finances de Carlota, per tal d'ajudar al públic més jove a descobrir de forma entretinguda conceptes financers bàsics molt presents al seu dia a dia. Sota el títol ‘Operació Fusió’, CaixaBank explica a través de les històries de Carlota i els seus amics què és una fusió i com s'articula. 

El 2018, l'entitat va signar un acord de col·laboració amb la Fundació de les Caixes d'Estalvis (Funcas) i el seu “Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera” que té com a objectiu millorar el nivell i la qualitat de la cultura financera de la societat. La col·laboració entre ambdues entitats, que s'ha renovat recentment, ha permès formar més de 5.000 persones en cultura financera durant el 2020.

Aquest Pla es complementa amb altres iniciatives com la realització de vídeos, podcasts o tallers de finances bàsiques impartits per professors i professionals de reconegut prestigi en l'àmbit de l'economia i les finances. Una de les últimes iniciatives publicades és una nova sèrie d'Aula Talks, que són xerrades curtes que en menys de 15 minuts volen posar una mica de llum a conceptes com les criptomonedes, l'anàlisi tècnica borsària o la fiscalitat de les inversions financeres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES