Nota de premsa

Goirigolzarri afirma que el sistema bancari pot jugar un paper clau en la distribució dels Fons Europeus

Durant la seva participació en la XXVI Trobada d'Economia de S’Agaró

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
D'esquerra a dreta: Pablo Hernández de Cos, governador del Banc d'Espanya, Belén Carreño, periodista de Reuters, i José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank

• El president de CaixaBank defensa que la reforma de l'educació és un dels reptes més importants que ha d'abordar el nostre país.

• Goirigolzarri s'ha mostrat moderadament optimista respecte a 2022 pel comportament que estan presentant alguns indicadors com la demanda hipotecària, la mora o la facturació amb targetes.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat que “el sistema bancari pot jugar un paper clau en la distribució dels fons europeus tant per la seva capacitat per mobilitzar enormes quantitats de fons, com va quedar demostrat amb els préstecs ICO, com per la seva capil·laritat que serà clau perquè els fons arribin a les pimes”. Durant la seva participació en la XXVI Trobada d'Economia de S’Agaró, Goirigolzarri ha afirmat que “els Fons Europeus són una oportunitat única per transformar el nostre model econòmic”.

Goirigolzarri, que ha participat en la taula rodona sobre “Reptes fiscals, monetaris i financers” al costat del governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha destacat la importància que ha tingut en la lluita contra les conseqüències de la pandèmia algunes mesures adoptades com les moratòries o els avals als crèdits ICO, que en un any van aconseguir mobilitzar una xifra equivalent al 14% del PIB.

El president de CaixaBank ha subratllat el rol que el sector financer pot jugar per contribuir a la recuperació: “En l'anterior crisi, el sector no tenia ni el capital ni la liquiditat suficient per ajudar a la recuperació econòmica, però en aquesta ocasió sí comptem amb la força necessària per estar molt a prop de famílies i empreses, i contribuir de manera decisiva tant a la recuperació socioeconòmica com a la transició mediambiental de la nostra economia”.

Goirigolzarri també s'ha referit a la reforma de l'educació com un dels reptes més importants que ha d'afrontar el nostre país. Aquesta reforma deu tenir en compte “les habilitats que han de tenir els ciutadans respecte a les habilitats que requereix el mercat”. Per al president de l’entitat, les empreses privades deuen tenir un rol més proactiu en aquest repte.

Goiriglozarri s'ha mostrat moderadament optimista respecte a 2022 pel comportament que presenten diversos indicadors com la demanda hipotecària, la mora o la facturació amb targetes.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES