Nota de premsa

GF Victoria, La Llacuna Gran Hotel i Club La Santa guanyen la segona edició del “Premi CaixaBank d'Innovació i Modernització d'Empreses Turístiques a Canàries”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
GF Victoria, La Laguna Gran Hotel i Club La Santa en el lliurament del “Premi CaixaBank d'Innovació i Modernització d'empreses Turístiques a Canàries” a Fitur

• La segona edició d'aquest guardó reconeix l'empresa canària amb activitat en el sector turístic que hagi realitzat durant l'any passat les millors actuacions en els àmbits del disseny, innovació i/o modernització turística.

• El premi s'ha lliurat avui, dimecres 17 de gener, al Pavelló de Canàries, en l'àmbit de la 38a edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR).

• El president del govern a Canàries, Fernando Clavijo, el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz i el director territorial a Canàries, Juan Ramón Fuertes, han estat els encarregats de lliurar els premis a les empreses guanyadores.

El jurat del “Premi CaixaBank d'Innovació i Modernització d'empreses Turístiques a Canàries”, constituït per representants de CaixaBank i de les associacions Ashotel, Feht, Asolan i Asofuer, ha seleccionat als guanyadors de la segona edició d'aquest guardó que ha recaigut en tres empreses turístiques: GF Victoria, La Laguna Gran Hotel i Club La Santa. Els premis s'han lliurat avui al Pavelló de Canàries, en l'àmbit de la 38ª edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a IFEMA del 17 al 21 de gener de 2018. El president del Govern de Canàries, Fernando Clavijo, el director general de CaixaBank Juan Alcaraz i el director territorial de CaixaBank a Canàries, Juan Ramón Fuertes, han estat els encarregats de lliurar els premis a les tres empreses guanyadores.

El tribunal del premi ha valorat, entre altres aspectes, el grau d'innovació i modernització que s'ha realitzat en el producte o servei ofert, la grandària del mercat objectiu al qual es dirigeix, la sostenibilitat del mateix en el temps, els resultats obtinguts respecte als recursos emprats o la generació de llocs de treball.

El president del Govern de Canàries, Fernando Clavijo, va felicitar els tres guardonats en aquesta edició del Premi i va agrair a l'entitat que els concedeix, “perquè és una iniciativa més que incentiva, reconeix i fomenta l'excel·lència en el sector”.

Clavijo, va recordar que “el que Canàries segueixi sent any rere any una potència mundial en el sector turístic i la destinació preferida de milions de persones es deu en bona mesura a dos aspectes fonamentals: a l'esforç i al treball desenvolupat per tots els agents implicats en el sector -des de l'àmbit públic a l'esfera privada-; i, en segon lloc, al fet que aquesta tasca s'ha realitzat sumant i coordinant moltes ments, moltes veus i moltes mans en totes les Illes, fins i tot des de perspectives polítiques o interessos empresarials diferents; en definitiva, perquè esforç i unitat d'acció han anat a l'una i han generat les sinergies que ens han impulsat fins a aquí”.

El president canari va reconèixer també que “malgrat les bones xifres obtingudes i de l'excel·lent treball que s'ha fet en matèria turística a l'Arxipèlag, no hem de baixar la guàrdia ni perdre de vista que aquest és un sector dinàmic i competitiu sotmès a múltiples factors, molts dels quals són imprevists, i això ens exigeix la cerca contínua de noves solucions que ens permetin mantenir el lideratge turístic, i millorar i créixer cada dia sense comprometre la nostra pròpia sostenibilitat”.

Juan Alcaraz, director general de CaixaBank ha destacat la importància del sector turístic i hoteler per a l'entitat. “Per això, CaixaBank ha apostat per la creació d'aquest guardó territorial que pretén reconèixer els projectes hotelers més innovadors de la comunitat.

Amb aquest premi l'entitat té com a objectiu ajudar a l'impuls de la competitivitat del sector turístic espanyol, així com acompanyar els nostres clients en la seva aposta per mantenir el seu lideratge.”

Per a Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank a Canàries, “totes les empreses turístiques que s'han presentat a aquest premi, i que operen a Canàries, han demostrat un altíssim nivell en les seves candidatures. Per aquesta raó, al jurat li ha estat molt difícil triar una única empresa guanyadora. A l'hora de valorar els premiats, la votació ha estat tan igualada que, finalment, el jurat ha decidit reconèixer novament a les tres empreses finalistes”.

Sobre GF Victoria, empresa situada a Tenerife, el jurat ha valorat en el projecte, principalment, la seva proposta innovadora en un producte diferenciat en categoria 5* familiar i la seva aposta ferma per la sostenibilitat i eficiència de la infraestructura; destacant ser soci signatari del Pacte Mundial de les Nacions Unides, convertint-se a més en la primera cadena hotelera canària a adherir-se com a soci. El jurat ha tingut també en compte el fet que es tracta d'un dels primers establiments de Canàries amb certificació Energètica “A” i el seu objectiu d'aconseguir que el 90% del seu consum energètic procedeixi d'energies renovables.

Sobre La Laguna Gran Hotel, empresa situada a Tenerife, el jurat ha considerat la important rehabilitació escomesa que ha permès la recuperació del patrimoni històric de la ciutat de Sant Cristóbal de La Laguna. Està format per dues parts ben diferenciades: una que pertany al casc històric de la ciutat, ja que abans va ser una antiga fàbrica de tabac construïda el 1776 (el propi Hotel és Patrimoni Històric) i l'altra, més moderna i funcional on se situen els salons, jardins i la resta d'instal·lacions.

Sobre Club La Santa, empresa situada a Lanzarote, el jurat ha apreciat la seva trajectòria històrica d'innovació, ja que la seva oferta s'especialitza en el turisme esportiu, havent creat un nou segment de mercat que els ha convertit en referent a nivell europeu en instal·lacions i activitats esportives. Aquesta trajectòria innovadora s'ha tornat a posar en relleu amb el llançament d'una App per realitzar la planificació, reserva i seguiment de les activitats esportives realitzades pels seus clients, que ha implicat un canvi radical en la distribució del servei d’allotjament, permet reduir cues i incrementar el nombre d'activitats reservades. L’App ja és el mitjà més utilitzat per a les reserves.

Els guanyadors d'aquesta segona edició del “Premi CaixaBank d'Innovació i Modernització d'Empreses Turístiques a Canàries” seran obsequiats amb un viatge de 3 dies per a 2 persones, que inclou avió i allotjament en un hotel de categoria superior.

Aquest reconeixement té un marcat caràcter formatiu i de millora del negoci ja que durant l'estada, que serà en una zona turística de primer nivell nacional o internacional, els guardonats tindran l'oportunitat de conèixer de la mà dels directius hotelers de la zona les seves ofertes i mètodes de treball.

Aposta pel sector turístic i hoteler amb CaixaBank Hotels & Tourism

Recentment CaixaBank ha reafirmat la seva aposta pel sector turístic i hoteler amb el llançament de CaixaBank Hotels & Tourism, una línia de negoci creada per consolidar el lideratge de l'entitat en el mercat turístic a través d'un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers i que s'articularà a través d'un servei especialitzat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és oferir a les empreses d'aquest sector l'atenció personalitzada que necessiten mitjançant la creació d'un equip de 30 professionals que ofereixen a cada client un servei de valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat, i que estaran situats per tot el territori espanyol.

CaixaBank ofereix per als hotels diferents línies de finançament de circulant, descomptes comercials, factoring i línies de confirming. No obstant això, la proposta de valor de l'entitat no està únicament en el seu ventall de productes i serveis, sinó que es basa en la capacitat de l'equip d'especialistes per confeccionar una solució a mesura a les necessitats específiques de cada client.

CaixaBank, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, és l'entitat de referència en el sector turístic amb una cartera de més de 14.000 clients i 5.000 milions d'euros de volum de negoci. A més, sota la marca CaixaBank Hotels & Tourism, l'entitat preveu un creixement del 20% en el seu volum de negoci en el seu primer any d'activitat. Actualment, dos de cada tres hotels són clients de CaixaBank, la qual cosa es tradueix en més del 63% del total d'aquest col·lectiu.

 

NOTÍCIES RELACIONADES