Nota de premsa

Gairebé el 70% de les empreses turístiques considera que el seu negoci creixerà en els pròxims 5 anys, segons un estudi d’ESADE i CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada sobre Innovació turística celebrada a Salou

• Més d'un 65% dels enquestats considera que el seu negoci resulta més rendible ara que fa 5 anys

Més d'un 65% de les empreses turístiques catalanes considera que el seu negoci és més rendible que fa 5 anys i el 68’5% opina que seguirà creixent a 5 anys vista. És una de les principals conclusions de l'estudi “Principals preocupacions del sector turístic català, anàlisi i propostes ESADE-CaixaBank Hotels & Tourism” presentat aquest matí a l'Ajuntament de Salou, en un esdeveniment organitzat en el marc de l'Aula d'Innovació Turística (AIIT) d’ESADECREAPOLIS. Aquesta jornada s'emmarca en l'acord que mantenen CaixaBank i ESADECREAPOLIS per fomentar, promocionar i divulgar nous coneixements sobre la innovació en el sector turístic, tant en el seu vessant acadèmic com en la seva aplicació a la direcció d'empreses del sector.

Josep F. Valls, catedràtic del Departament de Màrqueting d’ESADE i director de l'informe, ha destacat el bon moment que travessa el sector, i ha assenyalat que “la clau de l'augment de la rendibilitat a les empreses del sector està en l'ús de big data, una cadena de valor ben dissenyada i la cooperació entre antics i nous models”.

Per la seva banda, David Rico, director de Turisme de CaixaBank, s'ha referit al servei especialitzat que l'entitat financera ofereix al sector amb la nova direcció Hotels&Tourism, que ha tancat durant el 2018 més de 30 acords amb associacions empresarials turístiques a Espanya. Rico ha ressaltat que el compromís de CaixaBank amb el turisme és molt anterior. En aquest sentit ha apuntat “portem ja més de 10 anys apostant pel sector”.

 

 

Turismofòbia i imatge del sector

L'informe assenyala que més de la meitat de les empreses enquestades consideren que la turismofòbia és una amenaça real a Catalunya. A més, l'estudi alerta de l'emergència de pisos de lloguer vacacional propiciada per les noves aplicacions, i assenyala que més de la meitat dels enquestats creuen que aquests poden generar un impacte negatiu a la comunitat local.

Quant als principals factors que poden afectar negativament a la imatge turística de la comunitat, la inestabilitat política actual és el factor més destacat, seguit dels alts preus i la massificació turística. La innovació, la digitalització i l'economia col·laborativa es proposen com a eines per millorar la convivència entre habitants i turistes i reforçar la imatge del sector.

Sobre ESADE i ESADE Alumni, la seva xarxa d'antics alumnes

Fundada el 1958, ESADE Business & Law School posseeix campus a Barcelona i Madrid i és present a São Paulo, Lima, Mèxic DF, Bogotà, Santiago de Xile i Buenos Aires. Té subscrits acords de col·laboració amb més de cent universitats i escoles de negocis de tot el món. Cada any, més d'11.000 alumnes participen en els seus cursos (MBA, Executive Education, graus i màsters universitaris en Direcció d'Empreses i en Dret). ESADE Alumni, l'associació d'antics alumnes d’ESADE, compta amb una xarxa de 60.000 antics alumnes, que exerceixen càrrecs de responsabilitat a empreses dels cinc continents. Mitjançant 72 grups professionals, promou la formació contínua, el desenvolupament professional i la iniciativa emprenedora. Disposa d'una xarxa internacional amb alumni de fins a 126 nacionalitats, presents a més de cent països i, des del 2007, duu a terme el projecte ESADE Alumni Solidari, pioner a Europa, gràcies al qual més de 1.500 antics alumnes han aportat el seu talent, experiència i capacitat de gestió de manera voluntària a més de 200 entitats del tercer sector. L'associació compta amb la xarxa d'inversors ESADE BAN, nomenada millor xarxa de business angels privada d'Europa per part de la Xarxa de Business Angels Europea (EBAN). ESADE participa també del parc de negocis ESADECREAPOLIS, un centre pioner dedicat a la innovació on es fonen la universitat i l'empresa. De clara vocació internacional, ESADE es manté sistemàticament en el temps a les primeres posicions del món dels principals rànquings d'escoles de negocis (Financial Times, Bloomberg Businessweek, The Economist i América Economía). ESADE és membre de la Universitat Ramon Llull (www.url.edu).

Sobre CaixaBank Hotels & Tourism                                                                                          

CaixaBank aposta per la innovació turística a Espanya a través de la seva línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través de la proximitat amb les empreses i negocis hotelers. L'objectiu d'aquesta iniciativa és brindar a les empreses d'aquest sector un servei especialitzat, per ajudar i acompanyar els seus clients a mantenir el seu lideratge internacional en el sector turístic.

El 2008, CaixaBank va crear un àrea de negoci dedicada en exclusiva a aquest segment convertint-se en la primera entitat financera a Espanya a posar en marxa una direcció especialitzada en aquest sector. El 2017, CaixaBank va concedir més de 1.500 milions d'euros en crèdits al sector hoteler.

 

NOTÍCIES RELACIONADES