Nota de premsa

G2G Algae guanya els Premis Emprenedor XXI a Andalusia

14ª edició d'una convocatòria de referència per als emprenedors

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega dels Premis EmprenedorXXI a Andalusia

• G2G Algae aplica la tecnologia del cultiu de microalgues per col·laborar en la recuperació dels recursos naturals, sòls, aigües i aire.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat

• L'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en el marc del DayOne Innovation Summit SemillaXXI, on han participat Rocío Blanco, consellera d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia; Maria Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Extremadura; Juan Ignacio Zafra, director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Jose Bayón, CEO d’Enisa, entre altres ponents.

• Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,63 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses.


L'empresa G2G ALGAE ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Andalusia, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgados pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Andalusia, l'organització dels Premis EmprenedorXXI compta amb el suport d’Andalucía Emprende.

G2G Algae utilitza el cultiu de microalgues com a eina. Els aplica per a la recuperació de sòls, tractament d'efluents industrials i purificació de l'aire eliminant CO₂ i altres compostos tòxics.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat.

Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen. En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat Rocío Blanco, consellera d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia; Maria Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Extremadura; Juan Ignacio Zafra, director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Jose Bayón, CEO d’Enisa, entre altres ponents. L'acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit Llavor XXI, on s'han realitzat jornades relacionades amb la transformació digital i innovació en el sector agroalimentari.

En aquesta edició, a Andalusia han participat 72 empreses. Les finalistes també han estat presents en aquest lliurament telemàtic i han presentat els seus projectes:

  • Check In – Scan: una aplicació mòbil que facilita instantàniament el compliment de la normativa d’hostatgeries per a allotjaments turístics; hotels, hostals, lloguer vacacional, càmpings, albergs, cases rurals.
  • Foodyt Carta Digital: una plataforma All-in-one perquè els restaurants rebin i gestionin totes les comandes digitals (Delivery, TakeAway i Dine-in). A més, els usuaris poden identificar els patrons de consum dels seus clients, podent així fidelitzar-los de forma més eficient.
  • Smartbiometrik: empresa innovadora i de base tecnològica, experts en biometria facial. Desenvolupen i comercialitzen eines basades en tecnologia de reconeixement facial que ajudin a les empreses en el seu procés de transformació digital.
  • Kronte Gaming Analytics: analitzen les dades dels usuaris de jocs per oferir-los una plataforma de visibilitat i que puguin accedir a oportunitats en el mercat laboral dels eSports. La plataforma també soluciona problemes en els Tornejos Amateur, oferint una automatització de resultats i fent que l'àmbit competitiu sigui molt més just per als jugadors.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la que han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte al seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. 

A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació al sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat.

A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprendedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank.

Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.

Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o la Agència Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir del 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a nivell estatal i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% de BPI. El banc, presidit pel biscaí José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, té aproximadament 21 milions de clients al mercat ibèric, la major xarxa comercial de la península, amb unes 6.300 oficines i 15.400 caixers automàtics, i el lideratge en banca digital amb 10 milions de clients digitals.

L'essència de CaixaBank és un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l'especialització en productes i serveis adaptats per a cada segment. La seva missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seva activitat.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a Enisa buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les Comunitats Autònomes.

Els préstecs participatius d’Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros a un milió i mig.

La cartera històrica d’Enisa supera els 7.200 préstecs destinats a més de 6.600 empreses per un import de més de 1.090 milions d'euros

Sobre Andalucía Emprende

Andalucía Emprende és una fundació pública adscrita a la Conselleria d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia, que té com a missió promoure l'emprenedoria i el treball autònom mitjançant la prestació de serveis de suport (informació, assessorament, formació, tutorització, ajuda en la recerca de vies de finançament i allotjament empresarial) i el desenvolupament d'iniciatives que contribueixin a la creació d'empreses i ocupació i a la dinamització de l'economia regional.

L'empresa G2G ALGAE ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Andalusia, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgados pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Andalusia, l'organització dels Premis EmprenedorXXI compta amb el suport d’Andalucía Emprende.

G2G Algae utilitza el cultiu de microalgues com a eina. Els aplica per a la recuperació de sòls, tractament d'efluents industrials i purificació de l'aire eliminant CO₂ i altres compostos tòxics.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat.

Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen. En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat Rocío Blanco, consellera d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia; Maria Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Extremadura; Juan Ignacio Zafra, director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Jose Bayón, CEO d’Enisa, entre altres ponents. L'acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit Llavor XXI, on s'han realitzat jornades relacionades amb la transformació digital i innovació en el sector agroalimentari.

En aquesta edició, a Andalusia han participat 72 empreses. Les finalistes també han estat presents en aquest lliurament telemàtic i han presentat els seus projectes:

  • Check In – Scan: una aplicació mòbil que facilita instantàniament el compliment de la normativa d’hostatgeries per a allotjaments turístics; hotels, hostals, lloguer vacacional, càmpings, albergs, cases rurals.
  • Foodyt Carta Digital: una plataforma All-in-one perquè els restaurants rebin i gestionin totes les comandes digitals (Delivery, TakeAway i Dine-in). A més, els usuaris poden identificar els patrons de consum dels seus clients, podent així fidelitzar-los de forma més eficient.
  • Smartbiometrik: empresa innovadora i de base tecnològica, experts en biometria facial. Desenvolupen i comercialitzen eines basades en tecnologia de reconeixement facial que ajudin a les empreses en el seu procés de transformació digital.
  • Kronte Gaming Analytics: analitzen les dades dels usuaris de jocs per oferir-los una plataforma de visibilitat i que puguin accedir a oportunitats en el mercat laboral dels eSports. La plataforma també soluciona problemes en els Tornejos Amateur, oferint una automatització de resultats i fent que l'àmbit competitiu sigui molt més just per als jugadors.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la que han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte al seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. 

A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació al sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat.

A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprendedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank.

Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.

Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o la Agència Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir del 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a nivell estatal i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% de BPI. El banc, presidit pel biscaí José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, té aproximadament 21 milions de clients al mercat ibèric, la major xarxa comercial de la península, amb unes 6.300 oficines i 15.400 caixers automàtics, i el lideratge en banca digital amb 10 milions de clients digitals.

L'essència de CaixaBank és un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l'especialització en productes i serveis adaptats per a cada segment. La seva missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seva activitat.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a Enisa buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les Comunitats Autònomes.

Els préstecs participatius d’Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros a un milió i mig.

La cartera històrica d’Enisa supera els 7.200 préstecs destinats a més de 6.600 empreses per un import de més de 1.090 milions d'euros

Sobre Andalucía Emprende

Andalucía Emprende és una fundació pública adscrita a la Conselleria d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia, que té com a missió promoure l'emprenedoria i el treball autònom mitjançant la prestació de serveis de suport (informació, assessorament, formació, tutorització, ajuda en la recerca de vies de finançament i allotjament empresarial) i el desenvolupament d'iniciatives que contribueixin a la creació d'empreses i ocupació i a la dinamització de l'economia regional.

 

NOTÍCIES RELACIONADES