Nota de premsa

França desplaça al Regne Unit com millor país per a la internacionalització de les empreses espanyoles segons l'ICIE 2019

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
ICIE

• Aquest índex, elaborat per CaixaBank Research, ajuda a les empreses que volen internacionalitzar el seu negoci analitzant l'atractiu de cada país des d'una òptica espanyola.

• Els països d'Europa Occidental són novament els que presenten les condicions més favorables per a les empreses espanyoles.

CaixaBank ha publicat la tercera edició de l'Índex CaixaBank per a la Internacionalització Empresarial (ICIE 2019), que permet classificar als països segons el potencial que ofereixen per a les empreses espanyoles; és a dir, quant es d’atractiu, des d'una òptica espanyola, cada mercat estranger.

Segons l'ICIE 2019, França, el principal soci comercial de les empreses espanyoles, encapçala el rànquing. El Regne Unit, després de liderar el rànquing en les dues edicions anteriors, passa a ocupar la segona posició de l'ICIE a causa del brexit. És un retrocés modest, ja que cal tenir en compte que el país anglosaxó segueix sent un dels destins més importants de les exportacions espanyoles i que l'ICIE recull principalment fets sobre el país analitzat, i no tant riscos encara no materialitzats. Segons CaixaBank Research, “en la mesura en què la sortida del Regne Unit de la Unió Europea es dugui a terme de forma gradual i acordada amb la UE, i tenint en compte que molts dels aspectes que fan al país atractiu als ulls dels empresaris espanyols no variaran en excés amb la sortida, aquest país seguirà emplaçant-se en una bona posició a futur en l'ICIE. Si al final es produeix una sortida desordenada i sense acord, un hard brexit, la caiguda en el rànquing naturalment seria una mica major”.

Els països d'Europa Occidental tornen a presentar les condicions més favorables per a la internacionalització de les empreses espanyoles. En conjunt, són els països més pròxims a Espanya i compten amb un marc administratiu i legal molt desenvolupat, una força laboral ben preparada, un poder adquisitiu significatiu i un entorn financer, institucional i innovador sòlid.

Europa de l'Est i Àsia Central i Occidental se situen, després d'Europa Occidental, com les regions on és més fàcil la internacionalització de les empreses espanyoles, seguides molt de prop per Amèrica. Per països, els Estats Units ocupa el tercer esglaó del podi, pel davant dels Països Baixos, Alemanya i Portugal.

Ajuda a la internacionalització de les empreses

L'objectiu de l'ICIE, que elabora CaixaBank Research per al Departament de Comerç Exterior de CaixaBank, és ajudar a les empreses que volen internacionalitzar el seu negoci, ja sigui a través de la venda de productes, la cerca de proveïdors o de qualsevol procés d'inversió.

Concretament, l'ICIE analitza un total de 67 països, tant avançats com emergents, i permet elaborar un rànquing que reflecteix el seu atractiu per a les empreses espanyoles. L'índex està compost per cinc grans pilars que aglutinen qüestions clau del procés d'internacionalització com l'accessibilitat al país, la facilitat per operar en ell, el seu atractiu comercial, l'entorn financer i l'estabilitat.

Tota la informació està disponible per a les empreses en el web de CaixaBank Research (https://www.caixabankresearch.com/ca/index-dinternacionalitzacio), de manera gratuïta.

Aquesta iniciativa completa la proposta de valor de CaixaBank en el seu objectiu d'oferir el màxim assessorament a les empreses que volen diversificar el seu negoci ampliant la seva activitat en mercats internacionals.

El banc que trien les empreses

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per 125 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.188 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

CaixaBank dona suport als seus clients empresa en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els gestors especialitzats que treballen a les oficines d'Espanya, ofereixen el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES