Nota de premsa

Fnac i CaixaBank signen per primera vegada una Joint Venture

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Enrique Martínez, director general del Grup Fnac Darty, i Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank

• Mitjançant aquest important acord, ambdues companyies consoliden una relació que dura ja més de 15 anys.

• Amb aquesta aliança estratègica, Fnac i CaixaBank assumeixen un nou repte i una nova forma de treballar conjuntament durant els pròxims cinc anys.

Després de més de 15 anys de relació entre ambdues empreses, Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i Enrique Martínez, director general del Grup Fnac Darty, han signat per primera vegada una joint venture per als pròxims cinc anys.

CaixaBank Consumer Finance, filial 100% propietat de CaixaBank, proveeix des del 2003 els serveis de finançament de tots els clients de la companyia. Mitjançant aquesta nova joint venture, l'entitat financera facilitarà tota la seva gamma de productes amb l'objectiu de donar suport al procés de compra del consumidor a través de diferents solucions de finançament. Entre aquestes solucions destaca una àmplia gamma de productes innovadors i diferencials, les últimes funcionalitats digitals i l'experiència de l'entitat en la concessió àgil i eficaç de préstecs.

L'objectiu d'aquesta nova joint venture és fer un pas més en la dinamització dels processos de finançament, la qual cosa reforça el compromís de Fnac amb els seus clients d'oferir-los la millor experiència de compra.

Segons ha manifestat Enrique Martínez, director general del Grup Fnac Darty, a l'acte de la signatura que s'ha celebrat a l’Fnac L´Illa de Barcelona: "CaixaBank Consumer Finance és un aliat estratègic de Fnac des de fa més de 15 anys i, gràcies a aquesta relació amb l'entitat financera, hem pogut oferir als nostres clients les millors condicions de finançament. Aquesta nova joint venture ens permetrà fer un pas més en el nostre objectiu d'oferir als nostres clients la millor experiència de compra, i suposarà una nova aportació de valor als avantatges del Club Fnac, el nostre club de fidelització, que és uns dels nostres senyals d'identitat més reconeixible i apreciades pels nostres clients".

Per al director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, "aquesta Joint Venture suposa un nou repte, una oportunitat i una nova forma de treballar conjuntament. Aquesta aliança estratègica representa un nou punt de partida ambiciós d'un projecte en el qual tenim dipositades moltes esperances".

Fortalesa financera al servei de FNAC

En l'actualitat, CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,7 milions de clients en el mercat ibèric.

La tecnologia i la digitalització donen suport al model de negoci de CaixaBank, que continua reforçant el seu lideratge en banca digital amb la major base de clients digitals a Espanya: quota de penetració del 32%; 6,1 milions de clients digitals (el 58% del total de clients de l'entitat a Espanya) i 5,2 milions de clients en banca mòbil. L'entitat ostenta les majors quotes d'absorció del seu mercat en el món, segons Comscore. Així mateix, CaixaBank té una quota de mercat per facturació de targetes del 23%.

El Club Fnac

El programa de fidelització de Fnac és un dels motors de l'activitat de l'empresa i els seus integrants una prioritat essencial. Fou pioner a Espanya des de l'arribada de la companyia el 1993 i compta actualment amb més de 650.000 socis. El seu objectiu és oferir-los el millor preu i experiència de compra, per la qual cosa el 2012 fou triat com el club millor valorat per l'estudi "Tendències del consumidor i programes de fidelització" realitzat per Ipsos i The Logic Group.

El Club Fnac ofereix grans avantatges com facilitats de finançament, descomptes exclusius, cita prèvia amb els nostres venedors per a demostracions de producte, reserva de seients en determinats esdeveniments, preu reduït en la plataforma de cinema sota demanda Rakuten TV, preu reduït en la plataforma de música en streaming Deezer, continguts exclusius de Kobo by Fnac (llibres electrònics, dispositius...), descomptes en el nostre servei de Clínica Micro... a part de la millor tarifa plana d'enviaments del mercat (la quota de socis és de 15 euros cada dos anys o de 9 euros a l'any, que inclou enviaments express (24h) gratis en totes les seves compres).

Sobre Fnac

Fnac és la primera marca distribuïdora a Europa de productes tècnics i culturals, i constitueix un exemple únic d'aliança entre comerç, cultura i tecnologia. Literatura, música, cinema, videojocs, imatge, so, noves tecnologies i productes per a la cuina, la llar i la cura personal, convergeixen en un lloc de compra, assessorament, descobriment i trobada.

Fnac va néixer el 1954 a França i el 2016 es va unir a la cadena Darty per formar el Grup Fnac Darty. Compta amb una xarxa de 728 establiments repartits entre França, Espanya, Portugal, Suïssa, Bèlgica, Països Baixos, el Marroc, Qatar, Costa d'Ivori, Congo i Camerun. Amb una facturació de 7.448 milions d'euros, té 26.000 empleats.

Fnac va arribar a Espanya fa 25 anys, obrint la seva primera botiga en el madrileny carrer Preciados el desembre de 1993 i convertint-se des del principi en un referent ineludible tant de la programació com del consum cultural i tecnològic a Espanya. Fnac Espanya compta amb 35 botigues físiques més la virtual, www.fnac.es. Està present a Madrid (8), Barcelona (5), Saragossa (2), València (3), la Corunya, Alacant, Astúries, Bilbao (2), Màlaga, Marbella, Múrcia, Sant Sebastià, Sevilla, Valladolid, Pamplona (2), Girona i Granada. A més, té dues botigues al Principat d'Andorra.

 

NOTÍCIES RELACIONADES