Nota de premsa

“Finances per a joves” arriba a Castella-la Manxa per formar a alumnes d'ESO en cultura financera

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Finanzas Jóvenes Voluntarios de la Caixa. Toledo 01

• Els Voluntaris de ”la Caixa” aportaran la seva experiència i coneixements per impartir tallers en finances personals bàsiques a més de 250 estudiants de 4t d'ESO durant aquest curs escolar

• El programa és fruit d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura, Turisme i Esports, l'Associació de Voluntaris de “la Caixa” i la Fundació Privada Institut d'Estudis Financers (IEF)

La Comunitat de Castella-la Manxa acollirà per primera vegada durant aquest curs escolar el programa Finances per a Joves que ofereix tallers d'educació financera bàsica per a alumnes de 4t d'ESO. El programa, promogut per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de Castella-la Manxa, CaixaBank, Obra Social ”la Caixa” i l'Institut d'Estudis Financers (IEF) s'iniciarà el mes de novembre i comptarà amb la participació d'un total de 9 centres educatius.

L'objectiu del programa Finances per a Joves és acostar l'educació financera als joves, oferint coneixements, habilitats i eines que afavoreixin una presa de decisions informada i conscient al llarg de la vida. Els tallers compten amb un material elaborat per l'Institut d'Estudis Financers, fundació privada amb més de 25 anys d'experiència en la formació en el sector financer, i supervisats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Comunitat de Castella-la Manxa. S'imparteixen per voluntaris de l'Associació de Voluntaris de “la Caixa”.

L'acord entre l'administració i les entitats promotores s'ha signat aquest matí al Saló d'actes de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de Castella-la Manxa, i ha comptat amb l'assistència del conseller d'Educació, Cultura i Esports de la Comunitat de Castella-la Manxa, Ángel Felpeto Enriquez; la Responsable del Programa “Finances per a Joves” de l'Associació de Voluntaris de ”la Caixa”, Mercè Sagol; i el Director d'Educació Financera de l'Institut d'Estudis Financers, Jordi Martínez.

El programa segueix les recomanacions d'organismes nacionals i internacionals com el Banc d'Espanya, la CNMV o l'OCDE, amb la finalitat de dotar als joves de millors competències per administrar els seus diners o evitar situacions de sobreendeutament, promovent la inclusió financera de la ciutadania.

“Finances per a Joves” ofereix quatre tallers que aprofundeixen en els conceptes clau per a una bona gestió de les finances personals i familiars centrats en l'administració dels diners a través del pressupost personal, la prevenció en l'endeutament, els riscos en la inversió i la planificació financera.

Aquests tallers s'emmarquen en el Pla de Cultura Financera de CaixaBank, que té com a objectiu contribuir a millorar la comprensió de conceptes econòmics i financers. La promoció de la inclusió i la cultura financera és una de les prioritats de CaixaBank com a entitat socialment responsable.

El Compromís dels Voluntaris “la Caixa”

Els tallers de “Finances per a Joves” són impartits per voluntaris de l'Associació de Voluntaris de “la Caixa”, els quals s’encarreguen d'explicar els conceptes bàsics en matèria financera als joves transmetent la seva experiència i coneixement.

Cofundada per la Fundació Bancària ”la Caixa”, CaixaBank i la Fundació de l'Esperança, l'Associació de Voluntaris de ”la Caixa” compta amb més d'11.000 voluntaris en 39 delegacions per tot el territori. Els voluntaris són empleats clients i jubilats del Grup ”la Caixa”, així com els seus amics i familiars.

Tots els voluntaris de “la Caixa” han rebut una formació prèvia per part de l'Institut d'Estudis Financers, on a més del contingut dels tallers, es treballa la metodologia a emprar i se'ls ofereixen consells pedagògics.

IEF, pioner en divulgació financera

Des de l'any 2008 l’IEF desenvolupa projectes d'educació financera bàsica a nivell nacional i europeu, dirigits al conjunt de la societat. L’IEF és membre col·laborador del Pla d'Educació Financera promogut pel Banc d'Espanya i la CNMV i d'altres fòrums internacionals com l'OCDE i EBTN.

Durant més de 25 anys de trajectòria, l’IEF ha realitzat activitats formatives en les quals han participat més de 100.000 professionals de tots els àmbits del sector. També ha participat en projectes de la Comissió Europea i és l'únic membre espanyol de l'Associació Europea d'Instituts Bancaris (EBTN), que integra els 40 instituts de formació financera més prestigiosos de 32 països europeus.

CaixaBank, una banca socialment responsable

CaixaBank és un banc de referència en responsabilitat corporativa, compromès amb el benestar de les comunitats, que col·labora amb l'Obra Social “la Caixa” perquè el treball de la Fundació Bancària “la Caixa” arribi a les persones que més ho necessiten.

L'entitat potencia un model de banca socialment responsable, amb l'objectiu de promoure una gestió coherent amb la seva cultura i els seus valors corporatius: qualitat, confiança i compromís social. El model contribueix a la solució dels reptes més urgents en matèria econòmica, social i ambiental i respon a reptes globals de la societat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES