Entrevista

Fernando Romay: “CaixaBank i la FEB desborden imaginació i afecte als projectes. Aquesta és l'única manera d'arribar lluny”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Fernando Romay, ambaixador FEB

És història viva del bàsquet. Malgrat haver-se retirat l'any 1995, poques persones no saben qui és Fernando Romay. El seu nom i la seva persona van lligades a aquest esport i al Reial Madrid, club que el va veure créixer i el va consagrar com el primer jugador a arribar als 600 taps a la lliga ACB. Després de guanyar set Lligues, cinc Copes del Rei, dues Copes d'Europa, tres Recopes d'Europa, una Copa Korac, dues Copes Intercontinentals, una Copa Mundial de Clubs i dues medalles de plata amb la selecció espanyola, va substituir les pistes pels micròfons. La seva etapa com a comentarista esportiu el va fer congeniar amb el públic del bàsquet que avui l’adora en cada parada del circuit Plaza 3x3 CaixaBank. Ara que ha finalitzat l'edició 2017, Fernando ens fa el seu particular balanç.

Bon dia des de Tenerife, Fernando. Avui celebrem l'última parada del circuit Plaza 3x3 CaixaBank 2017. Com valores l'edició del torneig d'aquest any?

El Plaza 3x3 CaixaBank s'està convertint en un clàssic dins del calendari. I amb la mateixa il·lusió que el primer que vam fer. Aquest diumenge a Tenerife he tingut la sensació que els xavals eren més joves, la qual cosa significa que estem fent una gran tasca de promoció de la pràctica d'aquest esport. D’altra banda, i ens ho diuen molts alcaldes i regidors d'esport, per a cada ciutat és una explosió d'alegria molt gran.

Aquest projecte porta diversos anys recorrent la geografia espanyola, plaça per plaça, visitant ciutats emblemàtiques del país. Què consideres més important d'aquest projecte de bàsquet 3x3 al carrer?

En primer lloc, el públic al qual va dirigit. En segon lloc, el format que té. I després, la ubicació. Hem anat a les places més emblemàtiques d'Espanya, amb el bàsquet vestint el centre de la ciutat. D'una banda està la bellesa de l'entorn i per l’altra la vistositat de la competició.

Podries explicar-nos quina és la ciutat que més t'hagi impressionat al llarg d'aquests anys i el perquè?

Sóc gallec, així que haig de dir la Plaça d’Obradoiro. A més, es va fer d'una forma espectacular, amb xavals que van venir des d'Ourense, Lugo, Vigo, La Corunya… i els de Santiago, per descomptat. Tots ells a la mateixa plaça units a la quantitat de pelegrins que arribaven sense parar. Això, sumat a la bellesa d'un lloc màgic, va ser un dia que em va impressionar.

Ens agradaria conèixer més sobre el projecte. Tens alguna anècdota que t'hagi marcat al llarg de totes les parades del circuit?

Tinc quantitat d'anècdotes i tinc moltes coses a agrair a totes les àvies d'Espanya. No hi ha un aficionat més passional que una àvia animant el seu nét en un partit de bàsquet, i he vist a moltes d'elles en tots els llocs als quals ha anat al Plaza 3x3 CaixaBank.

Quina consideres l'essència bàsica del circuit Plaza 3x3 CaixaBank?

L'essència està en la promoció del bàsquet. I això l'hem de fer amb competició, perquè al final és un esport que té com a finalitat la victòria. Però també amb els valors de diversió, amistat, entreteniment, etc. I això ho conjuga perfectament aquest campionat.

Creus que el bàsquet a Espanya està en auge? Què més es pot fer per fomentar aquest esport i els valors que transmet?

El que fa CaixaBank i aquesta Federació és desbordar imaginació i posar passió i afecte als projectes. Aquesta és l'única manera de poder arribar molt lluny. Crec que estem posant una base molt sòlida per a un futur més alt.

Com ha influït l'entrada de patrocinadors com CaixaBank a projectes de bàsquet amateur, com aquest, i professional com les competicions FEB?

No considero a CaixaBank un patrocinador, el considero més aviat un company de viatge. No només aporta econòmicament, sinó que també aporta idees i entusiasme. Quan dues entitats com la FEB i CaixaBank comparteixen els mateixos objectius, els resultats seran sempre millors.

A totes les persones, sobretot els jugadors joves, que participen en aquest circuit i et veuen com un referent, quin consell els hi donaries per poder jugar al més alt nivell?

El meu consell, fonamentalment, és que segueixin fent el que demostren a cada Plaza 3x3 CaixaBank. És a dir, desbordar il·lusió i alegria. Perquè divertint-se jugaran cada vegada més. I si juguen cada vegada més, seran cada vegada millors. I si són millors, jugaran cada vegada més… Així, successivament, arribem a un cercle sense fi en el qual el bàsquet guanya sempre.

 

NOTÍCIES RELACIONADES