Reportatge

Famílies internacionals de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

Començar una nova vida en un país és una aventura, que suposa un canvi i una adaptació a les seves costums, hàbits, tradicions... però també representa nous reptes i oportunitats.

Això ho saben molt bé els membres de l'equip de banca internacional de CaixaBank. Amb presència a 26 punts, repartits en 18 països, l'entitat compta amb professionals de nacionalitats, procedències i experiències molt diverses que, a més, són especialistes en adaptar-se a noves cultures i entorns.

 

 

 

A Raúl li encanta de la cultura xilena que amics i familiars es reuneixen amb freqüència i amb qualsevol excusa per fer "rostits" (barbacoes), "és tota una cultura", i per a ell és un costum fàcil d'adoptar. Claudina remarca la creativitat d'Itàlia i li encanta que "gairebé tot es pot arreglar amb un cafè". Una tradició que destaca Pradeep de l'Índia és la seva manera de rebre la primavera: "el Holi", un festival on homes, dones i nens s'uneixen per celebrar aquesta festa de colors, que consisteix en llançar pols de colors brillants i aigua acolorida com a símbol de felicitat per l'arribada de la primavera. Per la seva banda, Iosif explica que a casa celebren totes les festes (Thanksgiving, Nadal, Reis, Pasqua...). Tots ells tenen en comú la seva vocació internacional i la seva passió per la feina que fan, tot i estar lluny de la seva família.

Petits dilemes de la multiculturalitat

La convivència de cultures també provoca petits dilemes que aquestes famílies multiculturals solucionen cada dia. Pradeep, que és vegetarià, recorda amb un somriure un dels conflictes amb el que es va trobar quan va venir a estudiar a Espanya: els amics li van portar a dinar a "una taverna de pernil".

Claudina confessa que la cuina espanyola apareix a casa seva només en algunes ocasions; fonamentalment, quan el seu marit vol reconciliar-se amb ella i li prepara truita de patates.

Quan els fills de Raúl li volen fer enrabiar, li parlen amb expressions xilenes. Raúl també afegeix que quan hi ha partits de la selecció de futbol, els seus fills donen suport a Xile i ell a Espanya.

Però, malgrat aquests petits dilemes, estar en contacte directe amb les diverses cultures és una gran experiència personal i una oportunitat per a l'organització on aquest equip treballa. Per a CaixaBank, comptar amb persones de diferents edats, gèneres i procedències en el seu equip l'ajuda a obtenir el millor que hi ha a cadascú d'ells.

 

NOTÍCIES RELACIONADES