Nota de premsa

Extenda i CaixaBank signen un acord per donar serveis financers a firmes andaluses amb projectes internacionals

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

El secretari general d'Economia ha presidit la rúbrica d'aquest conveni, que ofereix a les empreses andaluses beneficis en serveis financers que afavoreixen l'accés al comerç exterior.

El secretari general d'Economia i president d’Extenda-Agència Andalusa de Promoció Exterior, Gaspar Llanes Díaz-Salazar, ha presidit avui la signatura d'un nou conveni entre Extenda i CaixaBank per facilitar serveis financers que afavoreixin l'accés a la internacionalització de les empreses andaluses.

El nou conveni ha estat rubricat a la seu central de CaixaBank a Sevilla per la consellera delegada d’Extenda, Vanessa Bernad, i el director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental, Rafael Herrador.

Aquest acord permetrà oferir beneficis en productes i serveis financers que afavoreixin l'accés al procés d'internacionalització d'empreses andaluses, amb l'objectiu d'impulsar la seva presència als mercats internacionals.

Rafael Herrador ha destacat que “CaixaBank és una de les entitats líders a oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. Per aquesta raó, volem oferir tota la nostra experiència a les empreses andaluses que vulguin obrir-se a nous mercats i millorar així la seva competitivitat”.

Extenda treballa amb diferents entitats financeres, a través de la signatura de convenis de col·laboració, per facilitar serveis financers que impulsin l'accés a la internacionalització de les empreses andaluses.

El principal objectiu és promoure la presència de les empreses de la comunitat, incloses pimes i autònoms, als mercats internacionals, oferint beneficis i condicions preferents en productes i serveis financers que facilitin l'accés al procés d'internacionalització.

Un altre dels punts que es contemplen en aquests convenis és la col·laboració mútua per la qual les entitats financeres posen a la disposició d’Extenda i les empreses andaluses la seva àmplia xarxa d'oficines en el territori andalús i en gran part dels països que són les principals destinacions de l'exportació de les companyies de la comunitat. A més, Extenda, present a 48 mercats a través de la seva Xarxa Exterior, també difondrà els suports del conveni en coordinació amb les entitats financeres.

Els principals compromisos són l'elaboració conjunta d'estudis i informes sobre sectors productius andalusos i mercats internacionals; el desenvolupament conjunt d'accions de promoció agrupades, jornades tècniques o seminaris sobre finançament internacional; així com l'oferiment d'una tarifa preferencial per part de l'entitat financera sobre determinats productes destinats al finançament de projectes o operacions internacionals, per a aquelles empreses que es dirigeixin a l'entitat comptant amb la interlocució d’Extenda.

En definitiva, Extenda i l'entitat financera es comprometen, a través d'aquest acord, a promoure una cultura favorable a la projecció exterior i la cooperació empresarial a l'exterior amb la finalitat de promoure la internacionalització com un dels motors de l'economia andalusa. A més de l'acord que subscriu ara amb CaixaBank, en aquest moment, Extenda compta amb convenis en vigor amb altres entitats.

CaixaBank, líder en assessorament per a comerç exterior

CaixaBank dona suport en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els gestors especialitzats que treballen a les oficines d'Espanya, ofereixen el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger.

L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

Extenda

Extenda-Agència Andalusa de Promoció Exterior és una entitat adscrita a la Conselleria d'Economia i Coneixement de la Junta d'Andalusia. Entre les seves principals funcions es troba la de donar suport a les companyies de la comunitat en el procés d'internacionalització i promoure l'atracció d'inversió a Andalusia.

Així mateix, Extenda desenvolupa diferents tipus d'activitats en els àmbits de la informació, la formació, l'assessorament i la promoció d'empreses de tots els sectors productius i del sector serveis.

 

NOTÍCIES RELACIONADES