Reportatge

Espectacular segon desafiament de traineras CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

El passat 5 de juliol es va disputar el segon desafiament de traineras CaixaBank a la Direcció Territorial País Basc i Cantàbria, una repetició de la jornada esportiva que es va celebrar per primera vegada l’any 2017. Les 10 àrees de negoci han disputat una nova jornada espectacular, que ha comptat amb la participació de prop de 300 empleats de l'entitat, dels quals 130 han competit. El que va sorgir com una idea senzilla del director d'àrea de negoci (DAN) de la Marge Esquerra, Angel Pisano, que ràpidament va acceptar el seu homòleg de la Marge Dreta, Javier Montoya, s'ha convertit en una jornada d'autèntic team building.

DAN Cantàbria, equip guanyador del segon desafiament de traineras CaixaBank

Durant la seva etapa com DAN de Cantàbria, Pisano va col·laborar amb el Club de Rem Santoña per a la compra d'una embarcació de rem adaptat per a persones amb minusvalideses físiques. En agraïment, el club va convidar als empleats que ho desitgessin a vogar en una trainera, sota la seva supervisió.

Gràcies a aquesta gran experiència, en arribar a la DAN Marge Esquerra, Ángel va convidar a la plantilla a una activitat similar. La seva finalitat era fomentar el treball en equip amb una activitat totalment voluntària i oberta, gaudir i practicar un esport dur, però també molt solidari i gratificant.

L'any passat Angel Pisano va proposar al DAN de la Marge Dreta, Javier Montoya, realitzar un desafiament i “quan dos bascos s'ajunten sorgeix una aposta”, com diuen ells. En l'edició 2017 va triomfar la Marge Esquerra en una jornada que va atreure a molts companys. Aquest va ser l’embrió del que ha succeït aquest any. I és que a la proposta inicial es van ser sumant les DANs fins a superar totes les expectatives, ja que han acceptat el repte les 10 que componen el territorial País Basc i Cantàbria i han participat 130 empleats.

L'escenari del segon desafiament de traineras CaixaBank va ser al moll de la Benedicta, a Sestao. La jornada va començar amb un dinar de germanor, en la qual va participar el Director Territorial, Juan Pedro Badiola, al costat d'un representant de cadascuna de les DANs, i que va finalitzar amb el sorteig dels carrers de navegació.

La competició es va desenvolupar en quatre tandes inicials, en les quals es van classificar sis traineras; aquestes van competir en dos semifinals, classificant-se tres per a la gran final. En un sprint molt ajustat, l'embarcació de la DAN Cantàbria es va fer amb la Bandera CaixaBank, amb un avantatge de tan sols un segon sobre la segona classificada, la DAN Bilbao Centre.

 

 


Després de la jornada esportiva es va celebrar un còctel per a tots els assistents, inclosos familiars i companys de serveis territorials, Banca Empreses, Banca Privada, Riscos i la resta d'àrees que conformen la Direcció territorial. En total, l'acció de team building va congregar a 300 persones.

L'objectiu marcat es va aconseguir àmpliament. Segons Juan Pedro Badiola, Director Territorial:

És un orgull que 130 companys hagin participat en aquesta jornada inoblidable a la ria.

Alguns dels participants van comentar que “per a mi avui ha estat un dia molt especial que no oblidaré mai, em sento orgullós de pertànyer a aquest gran equip”. Angel Pisano, va voler “agrair l'ajuda i dedicació dels meus companys de la DAN, sense els quals no hagués estat possible ni remar a l'aigua, ni organitzar un esdeveniment tan complicat com aquest dos anys seguit. A més vull agrair als meus companys DANs l'entusiasme a expandir la iniciativa a la seva zones, així com el suport i generositat del DT i el seu equip, que en tot moment ha vist que això calia empènyer-ho”.

Un altre dels impulsors, Javier Montoya, va afirmar que “tant Angel com jo ens quedem amb els moments viscuts, esforços conjunts amb una fi comuna: competir i passar-ho bé. També ha servit per fer entendre millor un esport que fins aleshores era desconegut per a la majoria, la seva duresa, el sacrifici i el dolor que suposa, el mitjà en el qual es practica, que afavoreix una sensació de pau i llibertat única”. Montoya conclou amb una afirmació contundent: “Ha estat una passada, i a més amb companys dels quals avui ens sentim molt més a prop”.


En representació de la trainera guanyadora, Clara Sainz Abascal, directora de l'oficina de Santoña, va comentar que “ha estat una experiència única, remem a una! La percepció de treball en equip, unió i sens dubte el lideratge del nostre patró van ser la clau de l'èxit”.

Silvia Russo, directora de l'oficina de Sopelana, va fer un ampli i fantàstic resum del que va significar aquesta activitat: “El rem és un esport en equip, en el qual el més important no és la força sinó la coordinació i sobretot anar tots a una. Això és un valor molt important que ens dóna aquesta experiència, tant a nivell personal com a professional. A més, el compartir amb els teus companys una activitat fora de l'àmbit laboral et permet conèixer-los en altres facetes, descobrir gent a la qual no coneixies i gaudir moments molt agradables amb ells”. Russo va confirmar que “el clima ha estat magnífic, els entrenaments, encara que durs, han estat molt suportables gràcies a la bona predisposició de tots. Perquè el rem no és només remar... cal preparar la trainera, tirar-te-la a l'espatlla, baixar-la a l'aigua, i el pitjor, treure-la de l'aigua després d'una hora d'entrenament. Però després tot això es compensa amb una bona cervesa en el port esportiu amb els teus companys”. I va concloure afirmant que “a tots ens dóna pena que s'acabi i alguns fins i tot ens plantegem continuar remant en algun club. Per descomptat, Volem repetir l'experiència l'any que ve! Estaria bé que es fes a totes les DTs. Crec que és una de les millors iniciatives que s'han dut a terme en aquesta territorial, ja que fomenta la companyonia, el treball en equip i el gaudir de moments divertits i agradables que sempre brinda l'esport”.

El resultat es pot apreciar en les imatges i vídeos obtinguts per al record, que posen de manifest l'èxit d'una acció que va sorgir a partir d'una ajuda solidària i que finalment s'ha convertit en una jornada d'autèntic team building

Normes i característiques del desafiament


• A cada trainera han vogat 13 empleats de cada DAN, amb un mínim de 4 dones a cada embarcació, podent ser el patró aliè a l'entitat.
• Distància oficial: 1.000 metres, amb una ciavoga (un gir) en tres carrers.
• Els carrers i tandes s'han determinat per sorteig, sent la mà innocent l'empleada més jove de la DT. S'han celebrat quatre tandes, dos semifinals, i la gran final.
• La jornada ha comptat amb el suport, control, seguiment i mesurament de membres de l'Ajuntament de Sestao, del club de rem Kaiku i de la Federació Basca de Rem.
• El President de Kaiku, l'alcalde de Sestao i el director territorial han presidit el lliurament de premis als guanyadors (mallot, txapela i bandera) des del vaixell d'autoritats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES