Nota de premsa

Entitats socials de Valladolid disposaran de vehicles per als seus projectes solidaris gràcies a la col·laboració de Grup Autocyl i Fundació "la Caixa"

En el marc de "Fórmula Solidària", una iniciativa de CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer per canalitzar el suport econòmic de la Fundació "la Caixa" i d'empreses o particulars sensibles davant les dificultats dels més vulnerables

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Acte de lliurament de “Fórmula Solidària”

• L'acció correspon a la modalitat "Mobilitat Solidària", dirigida a permetre la renovació de vehicles a les entitats socials.

• Amb aquesta aportació, la Fundació Eusebio Sacristán i la Fundació Persones podran facilitar els desplaçaments a les persones del seu equip i als beneficiaris de la seva activitat.


La Fundació "la Caixa" i Grup Autocyl, en col·laboració amb CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer, han contribuït amb un total de 38.000 euros perquè les entitats val·lisoletanes Fundació Eusebio Sacristán i Fundació Persones disposin de vehicles per desenvolupar la seva tasca en benefici de persones en situació de vulnerabilitat i de persones amb discapacitat.

La iniciativa s'emmarca en el programa "Fórmula Solidària", una iniciativa de CaixaBank, que canalitza fons de la Fundació "la Caixa" i els suma a les aportacions d'empreses i particulars amb l'objectiu d'ajudar al fet que les entitats socials disposin dels mitjans materials per a seguir treballant en benefici de les persones i col·lectius més necessitats.

L'acció realitzada a Valladolid pertany a la modalitat "Mobilitat Solidària", que pretén proporcionar vehicles sostenibles o adaptats a entitats socials que els necessiten amb urgència. CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer han canalitzat una subvenció de la Fundació "la Caixa" i la col·laboració de Grup Autocyl per facilitar les dues entitats l'adquisició de sengles vehicles.

A l'acte de lliurament, que ha tingut lloc a Opel Vepisa, Ctra Adanero Gijón km 194 a les 12:00 h han assistit; Marc Benhamou, director territorial Nord-oest de CaixaBank, Àngel Consell, Gerent d'Autocyl, Eusebio Sacristán, Patró i Fundador de la Fundació Eusebio Sacristán i Jesús Mazariegos, director general de la Fundación Personas.

Marc Benhamou, director territorial Nord-oest de CaixaBank, ha destacat la importància de la iniciativa: "La nostra entitat té la missió de contribuir al benestar de les comunitats on exerceix la seva activitat i, en aquest sentit, aconseguir que aquesta acció es reforci gràcies a l'aportació d'altres empreses i entitats, com succeeix en el cas de "Fórmula Solidària", ens permet ampliar encara més la capacitat de reforçar el treball de les entitats socials".

Per la seva banda, Ángel Concejo, director general de Grup Autocyl, va remarcar la importància del suport local. "Sabem que aquesta situació és difícil per a tothom, però junts podrem superar-ho. Per a això, és crucial prendre consciència de les nostres accions i de com aquestes repercuteixen en el nostre entorn. És molt important donar-nos suport entre nosaltres, fomentar el consum de proximitat que consolidi la nostra economia i el consum responsable. Per això, ens sentim orgullosos de formar part d'aquest projecte perquè demostra com junts podem sortir d'aquesta situació més forts i junts podem fer que moltes de les persones que puguin beneficiar-se d'aquests vehicles puguin sortir de casa seva per continuar amb les seves teràpies, amb les seves activitats i amb la seva vida com ho feien abans de la pandèmia".

Fundació Eusebio Sacristán: un vehicle per facilitar desplaçaments a professionals en tota la província

Gràcies a la iniciativa "Fórmula Solidària", la Fundació Eusebio Sacristán disposarà d'un vehicle per realitzar el desplaçament dels professionals entre les seus de Valladolid i les nou ciutats de la Comunitat que formaran l'Escola d'Esport Inclusiu de Castella i Lleó, en la que participaran 600 nens.

Eusebio Sacristán, patró i fundador de l'entitat, ha agraït a la Fundació "la Caixa" i al Grup Autocyl "la sensibilitat que demostren, un cop més, amb els nostres projectes, dirigits a atendre algunes de les necessitats de la nostra societat i en especial de donar la possibilitat als nens més vulnerables de dur a terme activitats d'oci saludable i esport en un ambient 100% inclusiu".  

L'entitat va ser creada l'any 2003 per l'exfutbolista i entrenador val·lisoletà Eusebio Sacristán, amb la creença en el poder de l'esport i en les activitats saludables d'oci i temps lliure com a eines de transformació social que fan possible la inclusió de persones, i especialment nens, en situació de vulnerabilitat social.

La Fundació Eusebio Sacristán compte a Valladolid amb una escola d'esport inclusiu, "Futbol per a Tots", en què participen més de 250 jugadors amb diferents capacitats i procedents de diferents entorns socials. Aquesta experiència ha estat el germen de l'Escola d'Esport Inclusiu de Castella i Lleó, que arrencarà el proper mes de gener en nou localitats de la comunitat en col·laboració amb la Fundació de Castella i Lleó.

Fundación Personas: transport de beneficiaris de l'entitat per a activitats essencials

Pel que fa a la Fundació Persones, l'adquisició del nou vehicle a través de "Fórmula Solidària" li permetrà facilitar els desplaçaments de persones amb discapacitat intel·lectual que són beneficiàries de les activitats de l'entitat per assistir al centre ocupacional Linx Tallers, on es desenvolupen activitats de dia, o rebre atenció mèdica en els centres de salut.

Jesús Mazariegos, director general de la Fundación Personas ha assenyalat "Agraïm a Fundació "la Caixa" i al Grup Autocyl la donació d'aquest vehicle que permetrà la mobilitat dels nostres usuaris posant els nostres serveis al seu abast. Sens dubte, aquest tipus de projectes solidaris permeten a entitats socials la nostra els suports necessaris per a seguir complint amb la nostra missió de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies prestant serveis integrals, en l'entorn i cobrint totes les etapes del cicle vital.”

La Fundació Persones va ser creada l'any 2008 per cinc associacions de Castella i Lleó: ADECAS Guardo, ASPANIS Palència, APADEFIM Segòvia, ASPRONA Valladolid i ASPROSUB Zamora. La seva missió és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies mitjançant la prestació de serveis integrals i cobrint totes les etapes del cicle vital.

Amb implantació regional, l'entitat té presència a 30 localitats de Castella i Lleó, on atén situacions de discapacitat o dependència i facilita suports per a la promoció de l'autonomia personal. També ofereix suports i formació a persones en risc d'exclusió social.

Sobre Autocyl

Autocyl és un grup empresarial, d'àmbit familiar, especialitzat en el sector de l'automoció des de l'any 1991. Amb seus a Valladolid, Àvila i Palència ofereixen serveis de venda i postvenda per a les marques Opel, Peugeot, Ford, KIA, Hyundai, Suzuki, així com altres serveis de gestoria, assegurances, lloguer de cotxe, venda de vehicles en línia i una àmplia gamma de vehicles d'Ocasió de totes les marques en Autocyl Ocasió.

Com a mostra del seu compromís amb la societat, Autocyl col·labora amb projectes locals i regionals d'ajuda a persones vulnerables o en risc d'exclusió. "A Autocyl sabem que no és suficient tenir un bon producte, ni un excel·lent equip comercial, sense tenir un bon cor. La conscienciació social és cada vegada més important per a nosaltres i ens esforcem cada dia per mantenir aquest creixement tant en la nostra tasca social com en els nostres projectes de sostenibilitat".

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. En 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport algun projecte social. 

La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació "la Caixa" a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, la gent gran i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació "la Caixa" ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia. 

Sobre CaixaBank Payments & Consumer 

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya. 

La companyia, amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, un crèdit viu de prop de 8.100 milions d'euros i un parc de 18,4 milions de targetes, treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques del grup. Així mateix, la impulsa l'acció social en tots els seus àmbits d'actuació, en col·laboració són les seves empreses clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES