Reportatge

Emprenedoria corporativa: un camí apassionant cap al futur

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

CaixaBank Empreses, la Cambra de Comerç de Barcelona i La Salle Technova han engegat un cicle de conferències sobre Emprenedoria Corporativa. Amb l'objectiu d'afavorir la innovació de les empreses a través de la seva connexió amb les start-ups o petites companyies de base tecnològica, les tres entitats han decidit impulsar aquest programa que s'ha inaugurat avui amb el cas d'èxit de Sorigué.

Carlos Gramunt, director d'empreses de la direcció territorial de Barcelona de CaixaBank, ha obert la jornada, que s'ha celebrat al nou centre DayOne de la Ciutat Comtal. Aquest espai, molt lluny del concepte habitual d'oficina bancària, està concebut com a un veritable hub per a la trobada de talent i capital. A l'auditori del recentment estrenat espai d'innovació, Gramunt ha donat la benvinguda institucional i ha incitat les empreses a “debatre en totes les jornades d’emprenedoria que se celebraran a partir d'ara en aquest espai dedicat a la nova tecnologia emergent”.

A continuació, Josep Miquel Piqué, president de l’International Association of Science Parks and Areas of Innovation, ha introduït la sessió parlant sobre la innovació oberta i els models de negoci que funcionen sobre la base de les noves tecnologies, així com les fases d'evolució dels projectes.

Posteriorment ha pres la paraula Alex Pardo, director general de serveis corporatius i venture capital de Sorigué. La sessió, l’objectiu de la qual ha estat explicar el cas d'èxit d'aquest grup empresarial dedicat a la tecnologia, enginyeria i construcció, ha girat al voltant del projecte de diversificació i inversions a través d’start-ups alienes al sector i que han ajudat a impulsar el negoci de Sorigué.

Pardo ha començat afirmant que el camí que estan recorrent és “apassionant” i ha reconegut que és especialment notori donades les circumstàncies del sector. “Som una companyia de territori tradicional que opera en un sector molt dur en matèria d'innovació. Costa que arribi inversió per a aquest tipus d'iniciatives i és de valorar que algú ho tingui en compte”, afirma el director general de serveis corporatius de Sorigué.

El responsable de venture capital ha especificat que la innovació és un dels tres pilars fonamentals del pla estratègic de la companyia. Per aquest motiu, Sorigué ha decidit engegar tres accions que encaixen amb la tesi de l'empresa: convertir en start-ups d'alt potencial de creixement que encaixin amb la tesi d'inversió de la companyia; assignar recursos humans i econòmics específics i diferenciats de les unitats de negoci; i envoltar Sorigué de partners concrets amb coneixement i deal-flow de cada sector.

“Busquem projectes invertibles que encaixin amb les necessitats pròpies i amb camins idèntics al nostre. A dia d'avui tenim 21 inversions o participades directes a CLEANTECH o participades de servei. Bàsicament, usem la intel·ligència artificial per dotar-nos de millor servei com a companyia”, declara Alex Pardo.

Per a Sorigué, les start-ups són un complement més en el seu treball habitual de negoci, encara que Pardo conclou que “hem d'estar permanentment de cara a la transformació digital perquè sinó el mercat ens escombrarà”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES