Nota de premsa

Emperador Properties refinança Torre Emperador Castellana amb CaixaBank a través d'un préstec verd per valor de 257 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Torre Emperador Castellana.

• Amb aquesta operació, lligada a performance específic en matèria de sostenibilitat, Emperador Properties aferma el seu pla estratègic per a Espanya.

Emperador Properties ha signat amb CaixaBank un acord de refinançament del deute d'un dels seus 3 actius més importants, Torre Emperador Castellana.

El nou contracte, amb un valor de 257 milions d'euros, té un termini de venciment de 7 anys i una cobertura de tipus d'interès associada. A més, està lligat al compliment dels requisits d'impacte social i mediambiental definits pels “Green Loan Principles”, emesos per la “Loan Market Association”.

Aquesta tipologia de projectes de finançament, com el tancat amb CaixaBank, estan completament alineats amb l'estratègia global d'Emperador Properties en matèria d'ESG (Environmental, Social and Governance), i que la companyia aplica a cadascun dels seus actius.

Amb 235 metres altura, Torre Emperador Castellana és l'hàbitat de treball perfecte. En aquest sentit, compta amb 57 plantes sobre el nivell del sòl, sis nivells de pàrquing amb més de 1.270 places d'aparcament, i ofereix serveis i espais flexibles als llogaters. Així mateix, compta amb el certificat BREEAM® ÉS “Excepcional”, la màxima qualificació possible (qualificació obtinguda en relació amb la gestió de l'edifici, i “Excel·lent”, pel que fa a la construcció, acabats i instal·lacions de l'edifici).

Torre Emperador Castellana, un dels gratacels icònics de la ciutat de Madrid, compta amb un disseny sostenible, que prioritza l'eficiència energètica; així com unes instal·lacions i prestacions d'última generació. Una avançada tecnologia aplicada a l'optimització del consum energètic, unes rigoroses mesures de seguretat i un excepcional nivell de serveis fan de Torre Emperador Castellana un espai únic en la capital.

En paraules de Joan Cortés, CEO de Grup Emperador: “El refinançament de Torre Emperador Castellana, iniciada fa ja uns mesos, és un pas més en l'execució del pla estratègic d'Emperador Properties a Espanya. A més d'haver millorat les condicions del nostre finançament, per a nosaltres és un èxit que estigui lligat a l'enfocament patrimonialista de les nostres inversions i a factors ESG”.

En el procés han intervingut com a assessors Andersen Tax & Legal per part de Torre Emperador Castellana i DLA Piper per part de CaixaBank.

Sobre Emperador Properties

El model de negoci d'Emperador Properties se centra en la cerca, adquisició i gestió d'actius immobiliaris que constitueixen un referent a les ciutats espanyoles i que s'ubiquen en els millors emplaçaments de les principals capitals. Actualment, la companyia està especialitzada en el lloguer d'oficines i llocs de treball en localitzacions premium.

La sostenibilitat, la innovació, la flexibilitat i la versatilitat estan al centre de tots els actius immobiliaris d'Emperador Properties i formen part de la filosofia de l'empresa. L'objectiu és poder donar els millors serveis als llogaters amb la tecnologia més avançada i amb les últimes novetats del mercat amb actius que tenen un ADN propi i que s'adapten a les necessitats de cadascun dels usuaris.

Emperador Properties, que compta amb 3 actius emblemàtics: Torre Emperador Castellana, a Madrid; Torre Diagonal One, a Barcelona; i el 50% de Caleido, també a Madrid, està format per un experimentat equip de més de 20 professionals.

CaixaBank, compromès amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat. L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El 2021 el banc va mobilitzar 31.375 milions d'euros en finançaments sostenibles, cosa que va suposar un augment del 150% del volum de finançaments sostenibles respecte a 2020. 

CaixaBank s'ha posicionat com el 6è banc a nivell europeu en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv i és el banc espanyol millor col·locat en aquesta classificació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES