Nota de premsa

Els voluntaris de CaixaBank impulsen més de 3.500 iniciatives solidàries en benefici de 80.000 persones

Balanç de les accions de voluntariat en el marc del Dia Internacional de la Solidaritat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris de CaixaBank col·laborant en activitats impulsades per l’entitat amb l’objectiu d’ajudar a diferents col·lectius

• Prop de 3.000 voluntaris de CaixaBank han organitzat diverses activitats en el que portem d'any en àmbits com la pobresa infantil, la salut i la gent gran, l'ocupabilitat i la inserció laboral, l'educació financera i el medi ambient.

• Després de l'any de la pandèmia, els participants han adaptat les iniciatives solidàries al format online per seguir facilitant el benestar i la inserció en la societat dels col·lectius més vulnerables.

• CaixaBank té una comunitat de 4.6000 socis que participen anualment en totes les accions promogudes per l'entitat, entre les quals destaquen les Setmanes Socials.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Solidaritat, el Programa de Voluntariat de CaixaBank ha fet balanç de la tasca realitzada des de principis d'any, en el qual s'han impulsat més de 3.500 iniciatives solidàries per ajudar més de 80.000 persones. 

Al voltant de 3.000 voluntaris de l'entitat s'han implicat en accions en diversos àmbits d'actuació. Entre ells hi ha la pobresa infantil i l'exclusió social, amb més de 5.000 hores dedicades a l'acompanyament de la lectura i el reforç escolar, un projecte destinat a millorar el rendiment acadèmic dels menors en situació de vulnerabilitat.

Un altre dels àmbits destacats és el de la salut i la gent gran, que inclou iniciatives relacionades amb l'atenció de col·lectius de gent gran, amb l'objectiu de pal·liar el seu sentiment de solitud i promoure el seu oci i aprenentatge.  Entre altres accions, els voluntaris han establert trucades periòdiques, enviament de cartes, sortides culturals o activitats lúdiques adaptades a l'entorn online.

A més, els voluntaris, en col·laboració amb entitats socials de tot el territori, han treballat especialment en l'àmbit de la inserció sociolaboral i l'emprenedoria.  Gràcies als seus coneixements econòmics i financers, han pogut assessorar col·lectius en situació de vulnerabilitat durant el seu procés de recerca de feina o per a la consolidació de nous negocis, beneficiant a més de 5.000 persones.  A més, aquest any destaca la posada en marxa del programa Digitalització del Tercer Sector, que ofereix formació bàsica en competències digitals amb l'objectiu de millorar les competències dels membres d'entitats socials.

En línia de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones en risc d'exclusió, un altre dels pilars de l'acció solidària és l'educació financera.  En el que portem d'any, s'han impartit més de 1.400 tallers per a 18.976 beneficiaris, amb l'objectiu que els participants puguin prendre les millors decisions financeres per al seu dia a dia. En concret, destaca el programa 'Finances per a Joves', dirigit a alumnes de 4t d'ESO, i destacat en l'Informe PISA sobre Competències Financeres.  

Finalment, els voluntaris també han impulsat nombroses  iniciatives relacionades amb el medi ambient, especialment a través del projecte 'R4: Repte Recull, Recicla i Respira' posat en marxa per l'entitat amb l'objectiu d'ajudar a netejar més de 200 espais naturals de tot Espanya i en el qual ja han participat 230 voluntaris.

Un estiu de solidaritat

Durant aquest estiu, els voluntaris de CaixaBank han pogut participar en més de 200 activitats solidàries arreu del territori, en benefici de col·lectius vulnerables i per a la millora de la societat, i que es poden consultar al web www.voluntariadocaixabank.org

La promoció del voluntariat a CaixaBank

Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més de donar suport a la distribució de les ajudes econòmiques de l'Obra Social "la Caixa", Acció Social CaixaBank promou el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per treballadors actius de l'entitat i del seu col·lectiu, l'Obra Social "la Caixa", jubilats i jubilats prematurs d'ambdues entitats, així com amics, familiars i clients.

El 2020, la iniciativa va celebrar el seu quinzè aniversari de treball solidari. En total, en l'últim any, al voltant de 4.600 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de CaixaBank, participant en més de 4.250 activitats solidàries. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, en la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells, ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables a tot el país en àmbits com l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.  

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una profunda vocació social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000, pot donar suport a l'Obra Social "la Caixa", detectant les necessitats de les entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre ambdues institucions permet que milers de petites i mitjanes entitats solidàries socials accedeixin a ajudes econòmiques per dur a terme els seus projectes.

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense garanties, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes. El rendiment responsable de CaixaBank ha estat reconegut per les principals organitzacions internacionals. El Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, l'inclou com una empresa líder contra el canvi climàtic. A més, les Nacions Unides han atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

 

NOTÍCIES RELACIONADES