Reportatge

Els nostres 100 kms per la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua

408 empleats de CaixaBank, organitzats en 68 equips, han participat aquest cap de setmana en la 7ª edició de la marxa solidària Oxfam Intermón Trailwalker 2017 per aportar el seu gra de sorra en la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua.
icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

L’Oxfam Intermón Trailwalker és una prova solidària amb caràcter anual que se celebra a Espanya des de 2011. El repte de la Trailwalker 2017 és recaptar diners i recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores per la via verda de Girona, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. Cada equip està format per quatre caminants, que han d’afrontar junts la totalitat del recorregut, i unes altres dues persones que els assisteixen en un cotxe de recolzament, oferint tot el suport necessari.

L’experiència de l’Oxfam Intermón Trailwalker no es redueix a la caminada del dissabte i el diumenge. Els nervis, l’emoció, l’esforç, la motivació i el treball en equip comencen molts mesos abans amb la preparació d’aquest repte.

Ha estat la millor cursa de la meva vida; una cursa perfecta, tot i els moments durs que hem travessat, però que hem superat tots junts. El nostre objectiu era clar: motivació, estar al capdavant i sempre buscar la unió

L’equip guanyador CABK Maresme Sud en el moment de la recollida del premi

Motivació, estar capdavant i sempre buscar la unió

L’equip guanyador de la Trailwalker 2017 ha estat, justament, un equip format per empleats de CaixaBank. L’equip inscrit amb el nom CABK Maresme Sud va arribar al podi de Sant Feliu de Guíxols el dissabte a quarts de vuit del vespre després de completar els 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu en 9 hores, 19 minuts i 15 segons. La victòria de l’equip format pel Rafael, el Sergi, l’Antonio i l’Abel va ser realment meritòria, ja que gràcies a l’esforç i constància durant tota la travessa van aconseguir mantenir una dilatada distància respecte el segon equip de 28 minuts. “Ha estat la millor cursa de la meva vida; una cursa perfecta, tot i els moments durs que hem travessat, però que hem superat tots junts. El nostre objectiu era clar: motivació, estar al capdavant i sempre buscar la unió”, ha explicat el Sergi, un dels integrants del grup. L’equip va comptar amb el recolzament continu del seu equip de suport format per la Paquita i l’Albert.

Vam patir moments durs en els que em vaig dir a mi mateixa que seria l’última Trailwalker en la que participo. Ara et puc dir que la satisfacció és tan gran que ens estem plantejant anar a la que se celebra a Vitòria el proper 20 de maig!

Dos membres de l’equip guanyador compartint l’emoció de l’arribada

Un altre dels equips participants de l’entitat ha estat el sabadellenc CABKAMALS. Tres dels seus integrants, l’Esther, el Jordi i el Manel, ja estaven familiaritzats amb les emocions i nervis previs a la cursa, ja que comptaven amb l’experiència adquirida en les tres anteriors edicions.

Aquest any han sumat una nova incorporació, el David, que tot i haver patit força a causa de les butllofes que li van sortir als peus, “en cap moment va perdre el sentit de l’humor per a continuar animant a la resta de l’equip”, ha explicat l’Esther. Tot l’equip ha comptat amb el recolzament continu de l’Eva i el Xavi, que formen part de l’equip de suport. L’equip va finalitzar la Trailwalker després de 22 hores i, en arribar a Sant Feliu de Guíxols, varen gaudir d’un bon esmorzar de forquilla, tal i com s’havien promès. Respecte al desafiament físic i mental al qual es veuen exposats en aquestes curses d’alt nivell, l’Esther ha explicat que “vam patir moments durs en els que em vaig dir a mi mateixa que seria l’última Trailwalker en la que participo. Ara et puc dir que la satisfacció és tan gran que ens estem plantejant anar a la que se celebra a Vitòria el proper 20 de maig!”.

 

L’equip CABKAMALS en un dels trams de la Trailwalker

Esperit de superació i treball en equip

La perseverança i el treball en equip són valors compartits en la majoria dels participants de la Trailwalker. L’equip guanyador, CABK Maresme Sud, s’havia proposat un repte: guanyar en pro de la lluita contra la pobresa, i res es va interferir en el seu camí. Tenien clar que el treball en equip i l’esperit de superació eren factors clau per a assolir aquesta fita i això, afegit a la motivació de contribuir a una causa solidària, va donar com a resultat convertir-se, a més, en l’equip guanyador.

Per la seva banda, l’equip CABKAMALS, també havia entrenat gairebé cada setmana per a poder arribar a Sant Feliu en les millors condicions possibles. Com a part del seu entrenament, van organitzar 6 sortides d’entre 20 i 50 kms conjuntament amb d’altres equips de CaixaBank que també participaven a la Trailwalker. Aquesta preparació conjunta els ha permès reforçar els vincles amb altres companys de l’entitat, així com compartir inquietuds sobre el repte que encararan, recomanacions i experiències viscudes en anteriors edicions.

CaixaBank, després de l’èxit aconseguit l’any anterior, ha decidit continuar apostant per la iniciativa paral·lela -anomenada Blue Power- que té com a objectiu mobilitzar el màxim número d’empleats que vulguin animar als seus equips participants durant la marxa solidària. Més de 450 empleats han acompanyat durant tot el cap de setmana als equips per demostrar els seu recolzament i ajut als seus companys.

En aquest vincle pots veure un recull d’imatges que il·lustren el transcurs de la Trailwalker

112.300 euros per a contribuir a la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua

La implicació de la resta de la plantilla de CaixaBank ha estat clau per assolir els més de 112.300 euros de recaptació aconseguits pels empleats de l’entitat. Aquesta col·lecta es destinarà, juntament amb els 728.000 euros que s’han recaptat en total en aquesta edició, a lluitar contra la pobresa i a dur aigua potable a aquells indrets on sigui necessari.

Aquesta xifra se sumarà a la quantitat que es reculli als propers reptes que se celebraran a la Sierra Norte de de Madrid (3 i 4 de juny), i els dies 20 i 21 de maig a Euskadi en un recorregut circular que comprendrà les muntanyes de Vitòria i l'embassament Ullibarri-Gamboa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES