Nota de premsa

ELKARGI i CaixaBank llancen una línia de finançament de 100 milions d'euros per a pimes, comerços, autònoms i emprenedors

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta: Pío Aguirre, Director General d’ELKARGI i Juan Pedro Badiola, Director Territorial de CaixaBank al País Basc-Cantàbria.

L'entitat financera reforça la creixent demanda per a projectes d'inversió.

El conveni incorpora com a novetat la possibilitat de garantir línies de factoring i confirming.

ELKARGI i CaixaBank fan un pas més en la seva aposta per reforçar el finançament de les empreses, comerços, autònoms i emprenedors, a través d'un conveni que millora les condicions d'accés al crèdit. Es tracta d'un conveni que respon a les necessitats de finançament dels protagonistes del dinamisme comercial i productiu del país.

L'acord ha estat subscrit a Bilbao pel Director General d’ELKARGI, Pío Aguirre, i el Director Territorial de CaixaBank, Juan Pedro Badiola. Tots dos s'han mostrat satisfets, ja que el present acord impulsarà i enfortirà la posada en marxa de nous projectes empresarials i comercials, així com la consolidació d'uns altres ja existents, en totes les àrees on ambdues entitats financeres desenvolupen la seva activitat.

La línia de crèdit s'ha formalitzat amb un límit de 100 milions d'euros. L'import dels préstecs i crèdits al que poden accedir les empreses, comerços, autònoms i emprenedors, podrà arribar a 1.500.000 d’euros al País Basc i Navarra i 900.000 euros en el cas d'empreses de la resta de l'Estat. El tipus de necessitats a finançar contempla inversions en maquinària, immobles i instal·lacions, equips informàtics, R+D+I, renovació de comerç o despatx, així com la bestreta de les vendes (descompte), finançament de compres, import-export, etc.

En funció de la inversió a finançar, els terminis d'amortització poden arribar fins als 12 anys i des de l’1% d'interès (Euribor +1%), la qual cosa possibilita un finançament competitiu i sostenible en el temps, que garanteix no passar estretors entre els cobraments i pagaments de l'activitat desenvolupada.

En paraules de Pío Aguirre, “aquesta aliança amb Caixabank, confirma la bona sintonia entre les dues organitzacions, posant de manifest que el paper del sistema de garanties representat per Elkargi, és imprescindible perquè tots els projectes empresarials puguin accedir a les seves necessitats específiques de finançament, en les millors condicions del mercat i amb totes les garanties. Estem compromesos amb les empreses, comerços, autònoms i emprenedors que són els amos d’Elkargi i, per tant, la nostra raó de ser”.

Per la seva banda, Juan Pedro Badiola ha assenyalat que “les empreses, els comerços, els autònoms i els emprenedors constitueixen un pilar bàsic de l'economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat. A CaixaBank volem estar prop tant en l'origen com en la seva evolució, i volem confirmar-ho amb un conveni molt avantatjós en condicions i ampli en els imports”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES