Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Palma un centenar d'empresàries i directives per debatre sobre el lideratge en clau femenina

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
• Elisa Aguilar, exjugadora de la Selecció Espanyola de Bàsquet i actual directora de l'Oficina Permanent de les Lligues FEB, reuneix a Palma un centenar d'empresàries i directives per debatre sobre el lideratge en clau femenina

• Elisa Aguilar, exjugadora de la Selecció Espanyola de Bàsquet i actual directora de l'Oficina Permanent de les Lligues FEB, ha participat com a ponent en l'esdeveniment amb la seva visió sobre les claus de l'èxit dins i fora de l'esport.

• Aquesta jornada s'emmarca dins d'una sèrie de conferències sobre diversitat que CaixaBank impulsa a tota Espanya amb ponents de primer nivell.

CaixaBank ha organitzat avui a l'oficina Store Avingudes de Palma una jornada sobre el lideratge en clau femenina que ha impartit Elisa Aguilar, exjugadora de la selecció espanyola de bàsquet i actualment directora de l'oficina permanent de les Lligues FEB.

Més d'un centenar d'empresàries i directives de Mallorca han assistit a la sessió, que ha estat presidida per María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears, i que ha comptat amb la presència de Carmen Planas, presidenta de la CAEB, amb Montse Mas, sòcia directora de Garrigues -totes dues membres del Consell Assessor de CaixaBank a Balears-, així com amb Juanjo Talens i Jaume Bauçà, president i vicepresident de la FBIB respectivament.

Aguilar ha analitzat la gestió del lideratge en l'àmbit esportiu i com algunes de les claus d'èxit tenen també plena aplicació en la vida professional, familiar i personal. Aguilar també ha fet referència a la importància de factors extraesportius, com els valors i la col·laboració amb els altres, per a l'obtenció de metes, esportives i no esportives.

Per la seva banda, María Cruz Rivera, ha destacat que “CaixaBank impulsa la diversitat i està compromesa amb la igualtat”. “Amb trobades com la d'avui, emmarcats dins el programa Wengage de CaixaBank, pretenem impulsar programes transversals dins l'organització abordant dimensions com la diversitat cultural, de gènere, funcional i generacional; on es posi en valor el model de banca socialment responsable”, ha destacat Riera.

La directora territorial també ha posat en valor durant la seva intervenció el paper d'Elisa Aguilar: “És una ambaixadora ideal per liderar el projecte de lideratge en clau femenina que hem volgut oferir aquesta tarda a totes les dones influents del nostre entorn social a Balears”.

Projecte en el marc del programa de diversitat de CaixaBank

La de Palma és la cinquena d'una sèrie de jornades que l'entitat financera durà a terme a diverses ciutats espanyoles amb ponents de primer nivell. L'objectiu és fomentar el debat sobre com la diversitat enriqueix els diferents àmbits de l'activitat humana i com la igualtat i la meritocràcia són claus en l'obtenció de l'èxit de qualsevol projecte.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa “Engage” i, concretament, en el projecte “Wengage Gender Diversity”, dedicat al foment de la diversitat de gènere en el marc del model de banca de l'entitat, socialment responsable, compromesa amb l'entorn, amb vocació social i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat. 

 

CaixaBank, compromesa amb la diversitat

CaixaBank, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina, sota el paraigua del programa “Engage Empowering Diversity”, projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional.

L'entitat compta actualment amb un 39,1% de dones en llocs directius, percentatge que a Balears aconsegueix el 47% i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. Entre altres iniciatives, CaixaBank desenvolupa un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones.

A més, l'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women’s Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

D'altra banda, CaixaBank compta amb la Certificació efr (Empresa Familiarment Responsable) de la Fundació Masfamilia, així com amb diversos reconeixements pel seu impuls del paper de la dona en l'àmbit laboral, com el premi 25è aniversari de la FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries).

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES