Nota de premsa

El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la ciutat de Sevilla adquireix coneixement tècnic en gratacels a la Torre Sevilla

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Un grup de Bombers de la ciutat de Sevilla entra a la Torre Sevilla per adquirir coneixement tècnic en gratacels

320 bombers es familiaritzaran amb els sistemes de protecció d’incendis i amb la resta d’instal·lacions de l’edifici més alt d’Andalusia.

Un total de 320 bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de l’Ajuntament de Sevilla visitaran la Torre Sevilla per conèixer els sistemes de protecció contra incendis i protocols d’actuació propis d’un gratacel. És la primera vegada que els bombers de Sevilla s’endinsen en un edifici d’aquestes característiques, únic a Andalusia.

Gràcies a aquesta activitat, que s’emmarca dins la política de seguretat i que ha estat coordinada entre Torre Sevilla i el Cos de Bombers, juntament amb la Delegació de Seguretat, Mobilitat i Festes Majors de l’Ajuntament de Sevilla, els bombers podran familiaritzar-se amb tots els sistemes de protecció d’incendis, tant de detecció com d’extinció i pressurització, amb els que està dotada la Torre Sevilla per intervenir davant qualsevol incidència.

Durant quatre setmanes, els bombers també visitaran la resta d’instal·lacions crítiques de l’edifici com les sales tècniques de mitja i baixa tensió, grups electrògens, calderes, sales de bombeigs i producció de fred, i coneixeran els punts d’escomeses de serveis d’aigua, electricitat i gas, així com els “sectors d’incendis”, zones d’un edifici especialment protegides respecte de la resta de l’edifici mitjançant elements resistents al foc. A més, durant aquestes jornades podran utilitzar els accessos especials de la Torre destinats a l’entrada de vehicles especials per a bombers.

L’objectiu d’aquesta visita és que els bombers de l’Ajuntament de Sevilla coneguin totes les mesures de protecció que disposa la Torre, així com el seu funcionament i utilització en cas necessari, a més de saber el procediment i les rutes d’evacuació per garantir la protecció física de les persones.

Sobre la Torre Sevilla

Amb 180,5 metres d’altura, la Torre Sevilla és l’edifici més alt d’Andalusia. La torre alberga oficines i actualment està en marxa l’adequació de les plantes superiors per albergar un hotel emblemàtic. La Torre Sevilla va ser dissenyada pel reconegut arquitecte César Pelli, autor d’edificis tan espectaculars com les Torres Petronas de Kuala Lumpur.

Facilitar la generació de sinergies i la possibilitat de compartir coneixements i projectes que redunden en la dinamització empresarial andalusa està molt present en la vocació de l’edifici. En aquest sentit, juga també un paper important la proximitat del Parc Científic i Tecnològic, ubicat a la mateixa Isla de la Cartuja.

 

NOTÍCIES RELACIONADES