Nota de premsa

El sector immobiliari, una de les solucions per sortir de la crisi actual

És una de les conclusions del webinar organitzat per CaixaBank Real Estate & Homes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Ponents del webinar organizat per CaixaBank Real Estate & Homes.

• L’esdeveniment, moderat pel director de IESE Campus Madrid, José Luis Suárez, ha comptat amb la participació del director corporatiu de Negoci Immobiliari de CaixaBank, Daniel Caballero; del president d'APCE (Associació de Promotors i Constructors d'Espanya), president d'ASPRIMA (Associació de Promotors Immobiliaris de Madrid) i president de Vía Ágora, Juan Antonio Gómez Pintado; i del soci i economista cap d'Arcano Partners, Ignacio de la Torre.

• Durant la seva intervenció, els ponents van coincidir en què el sector immobiliari és part de la solució per sortir de la crisi actual.

CaixaBank Real Estate & Homes ha organitzat un webinar sota el títol  “L'escenari actual en el sector residencial” amb l'objectiu d'aprofundir en les perspectives i tendències del mercat actualment, així com en el paper que juguen les entitats financeres.

El director executiu de Banca d'Empreses de CaixaBank, Luis Cabanas, que ha estat l'encarregat d'obrir l'acte, ha destacat que, malgrat les circumstàncies actuals, ““hem de ser intel·ligents i pensar en les noves oportunitats que sorgiran arran d'aquesta crisi. Suposarà una millora en els àmbits de sostenibilitat i medi ambient per al món de la construcció i de la promoció i, a CaixaBank, volem seguir sent un agent col·laborador. Volem continuar en aquest segment. Hem estat, estem i estarem aquí”.

El debat, presentat i moderat pel director de IESE Campus Madrid, José Luis Suárez, ha comptat amb la participació del director corporatiu de Negoci Immobiliari de CaixaBank, Daniel Caballero; del president d'APCE (Associació de Promotors i Constructors d'Espanya), president d'ASPRIMA (Associació de Promotors Immobiliaris de Madrid) i president de Vía Ágora, Juan Antonio Gómez Pintado; i del soci i economista cap d'Arcano Partners, Ignacio de la Torre.

El director corporatiu de Negoci Immobiliari de CaixaBank, Daniel Caballero, ha posat de manifest el suport que l'entitat financera ha donat al sector de forma recurrent any rere any. “A CaixaBank creiem que el sector immobliari serà un dels que més ajudi a la recuperació de l'economia, ja que existeixen dades objectives que demostren que és un sector sa com així ho demostren els indicadors dels últims mesos que apunten al camí de la recuperació. A CaixaBank seguirem donant suport al sector com hem fet fins ara ”.

Per la seva part, el soci i economista cap d'Arcano Partners, Ignacio de la Torre, ha destacat que “el teixit promotor és més industrial i està més que sanejat que en l'anterior crisi de l'any 2007. A més, malgrat els rebrots que puguin donar-se, que els hi haurà, les persones ens acostumarem a aquesta situació de pandèmia i seguirem consumint. De fet, les vendes el mes d'agost han estat més positives que les de l'any anterior”.

El director de IESE Campus Madrid, José Luis Suárez, ha explicat que “les conseqüències de la situació actual en el sector immobiliari no són uniformes i, encara que la recuperació pot ser lenta, aquest sector no és un problema, sinó part de la solució”.

El president d'APCE (Associació de Promotors i Constructors d'Espanya), president d'ASPRIMA (Associació de Promotors Immobiliaris de Madrid) i president de Vía Ágora, Juan Antonio Gómez Pintado, ha subratllat que “durant la pandèmia, ha hagut una continuïtat raonable de l'activitat, amb una recuperació del nivell de vendes una vegada obertes les oficines comercials, fins i tot ha existit un flux raonable de vendes a estrangers”. D'altra banda, ha destacat que “el preu del sòl contínua pujant en algunes ciutats, cosa que incrementarà el preu dels habitatges. La previsió per als propers dos anys és que existeixin menys inicis de promocions que en exercicis anteriors, ja que han baixat els visats. Veurem menor oferta, però continuarà havent-hi demanda, cosa que exercirà una pressió sobre els preus”. Sobre la caiguda dels visats, Gómez Pintado ha assenyalat que “respon a la protecció de les companyies, ja que per superar la crisi protegeixen la seva caixa. En aquest sentit, disposem, per tant, d'un sector molt més sanejat i amb la maquinària preparada per accelerar quan millori la situació actual”.

CaixaBank Real Estate & Homes

CaixaBank Real Estate & Homes és la marca de CaixaBank creada per impulsar l'especialització de l'entitat en el sector promotor immobiliari i consolidar el servei que presta a les empreses d'aquest sector, un dels motors de l'economia espanyola.

L'objectiu de CaixaBank Real Estate & Homes és reforçar l'atenció, els productes i els serveis personalitzats de qualitat que ofereix CaixaBank a aquest segment de clients, cobrint des del finançament dels projectes dels promotors fins a la subrogació hipotecària de les cases dels compradors. L'entitat ofereix a més un assessorament altament especialitzat, acompanyant tant al promotor com al comprador en tots els estadis de la seva activitat.

La divisió finança la construcció de promocions residencials i acompanya al promotor en tot el procés de construcció des de l'inici de l'obra fins a l'entrega dels habitatges. En la fase final, CaixaBank facilita el finançament dels immobles als compradors a través de la subrogació del préstec promotor.

CaixaBank Real Estate & Homes dona cobertura en tot el territori espanyol a través de 13 centres especialitzats en negoci immobiliari i més de 160 professionals, oferint a cada client un servei de valor afegit reconegut per la seva qualitat.

CaixaBank Real Estate & Homes suposa un pas més en l'aposta diferencial de l'entitat per aquest sector en creixement, en què és líder destacat i referent a Espanya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES