Nota de premsa

El Payment Innovation Hub i Visa Innovation Studio Tel Aviv col·laboren per avançar en el futur dels pagaments

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Payment Innovation Hub

• Ambdós centres uniran forces per respondre als reptes i oportunitats que la transformació digital ofereix en l’ecosistema de pagaments.

• Col·laboraran per explorar oportunitats amb fintechs israelianes, que contribueixin en els projectes de 'pagaments invisibles' actualment en desenvolupament en el Payment Innovation Hub de Barcelona.

• CaixaBank, com a soci del Payment Innovation Hub, provarà alguna de les solucions, com el reconeixement facial i de veu, com a mètode d’autenticació.

El Payment Innovation Hub, el primer centre d'innovació a Espanya especialitzat en comerç i mitjans de pagament impulsat per CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval, explorarà amb Visa Innovation Studio Tel Aviv la creació de noves solucions i formes de pagament, aprofitant les capacitats de les fintechs israelianes. Tots dos centres uniran forces per respondre als desafiaments i oportunitats que la transformació digital ofereix en l'ecosistema de pagaments.

La col·laboració entre els dos hubs estarà centrada en el desenvolupament de solucions en l'entorn dels "pagaments invisibles". Es tracta d'una nova tendència amb un alt potencial per impulsar les compres en els comerços físics i és un dels projectes que està desenvolupament el Payment Innovation Hub de Barcelona.

CaixaBank, que juntament amb Visa és un dels socis del Payment Innovation Hub, es prepararà per provar algunes de les solucions que es desenvolupen mitjançant aquesta col·laboració. Una d'elles és el reconeixement facial i de veu, que permetrà que els usuaris puguin identificar-se i autenticar pagaments.

Silvana Churruca, CEO del Payment Innovation Hub, indica que "per a nosaltres és clau comptar amb els millors partners i aquest acord reforça la nostra aposta per seguir liderant la innovació en els mitjans de pagament. Aquesta aliança ens permet connectar amb les millors empreses a nivell mundial i Tel Aviv és un dels grans centres d'innovació. Amb els projectes que impulsem conjuntament, posarem a disposició dels clients les millors i més innovadores experiències en mitjans de pagaments ".

Shahar Friedman, que ocupa el càrrec interí de director general de Visa a Israel i també el de director de Visa Innovation Studio Tel Aviv, destaca que "les persones estem adoptant noves tecnologies i nous mitjans de pagament més ràpid que mai. Amb aquesta col·laboració buscarem solucions a aquest entorn canviant, creant eines perquè les persones paguin de manera senzilla i segura, millorant l'experiència dels consumidors en les compres del dia a dia. la col·laboració amb el Payment Innovation Hub, permetrà als nostres socis del sector fintech i als nostres clients de la banca i comerços, col·laborar i explorar conjuntament les tecnologies que tenen el potencial de remodelar el comerç i les experiències de pagament a Espanya, particularment els pagaments invisibles en botigues i a Internet ".

Per Carmen Alonso, directora general de Visa a Espanya "a Visa estem centrats en desenvolupar solucions tecnològiques perquè els pagaments siguin més ràpids, senzills i segurs. Treballar en xarxa amb bancs, comerços i fintechs ens permetrà assolir més ràpid nostres objectius ".

Solucions de pagament invisible

Visa Innovation Studio Tel Aviv i el Payment Innovation Hub pretenen organitzar 'Demo Days', en els quals les startups del sector fintech israelià podran reunir-se amb els partners del Payment Innovation Hub a Barcelona per presentar les seves solucions i explorar possibles formes de col·laboració. L'objectiu és aprofitar les capacitats de les empreses de tecnologia financera israelianes per descobrir oportunitats tangibles que contribueixin al desenvolupament d'una gran varietat d'usos de pagaments invisibles que seran provats a Barcelona.

El Payment Innovation Hub està creant solucions de "pagaments invisibles" que milloren l'experiència de client en una àmplia varietat de negocis, des de supermercats i botigues fins a restaurants. Els avenços estan centrats en la utilització de dades biomètriques (reconeixement facial i de veu) per verificar la identitat dels compradors a l'hora d'efectuar pagaments, millorant així l'experiència del consumidor. Utilitzant la tecnologia de codis QR i RFID, els articles poden identificar-se i agregar automàticament a un carret virtual, que permet a l'usuari realitzar un mínim esforç durant el procés de finalització de la compra.

Per a les botigues més petites, el centre està dissenyant una solució Scan & Pay, que permet als usuaris realitzar pagaments automàtics amb els seus telèfons mòbils i eliminar la dependència dels empleats i caixers de la botiga, així com fer cues, i fer que el procés de pagament sigui completament automàtic.

Sobre el Payment Innovation Hub

El Payment Innovation Hub es va crear el novembre de 2017, gràcies a la unió de CaixaBank, Global Payments, Visa, Samsung i Arval, amb l'objectiu de promoure conjuntament projectes de R + D al voltant de noves solucions de pagament i comerç que permetin respondre a les noves tendències i demandes dels consumidors.

Situat al Pier01 de Barcelona, ​​compta amb diverses línies d'investigació, que van des de l'ús de la biometria fins a l'aplicació d'Internet de les Coses, a través de noves tecnologies com blockchain o machine learning. A més, com a plataforma d'innovació oberta tenim la missió d'establir aliances amb altres grups d'interès de la comunitat de startups i innovació que ens ajudin a detectar necessitats, descobrir noves tecnologies i potenciar futures noves col·laboracions.

L'objectiu del hub és consolidar-se com un centre d'innovació en els mitjans de pagament de referència internacional. De fet, les empreses que promouen la seva creació es troben entre les més innovadores del món en la seva especialitat.

Sobre el Visa Innovation Studio de Tel Aviv

Visa Innovation Studio de Tel Aviv és part d'una xarxa global de centres d'innovació i estudis situats en punts d'accés tecnològic, inclosos San Francisco, Miami, Singapur, Dubai, Sao Paulo, Londres, Berlín i Estocolm. Visa Innovation Studio té una posició única per interactuar amb l'ecosistema fintech d'Israel, com a porta d'entrada a milers de clients i detallistes de Visa a tot el món que busquen solucions als seus reptes o noves formes de diferenciar-se en els seus marcs competitius. El centre permet als Visa, els seus bancs de clients i socis comercials examinar les tecnologies que tenen el potencial de donar forma a les futures experiències de pagament.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES