Nota de premsa

El grup balear Palladium, per l'Only You Atocha, guanya el premi Hotels & Tourism de CaixaBank al “Millor establiment hoteler”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'Hotel Aire de Bardenas obté el premi al “Millor projecte d'innovació turística”.

• El premi en la categoria de “Millor projecte de Responsabilitat Social Corporativa” s’ho reparteixen el Grup ML Hotels, Guitart Hotels i Meliá Hotels International.

L'Only You Atocha i l'Hotel Aire de Bardenas han estat els guanyadors nacionals dels premis Hotels & Tourism de CaixaBank en les categories de “Millor establiment hoteler” i “Millor Projecte d'Innovació turística”, respectivament. Per la seva part, en la categoria “Responsabilitat Social Corporativa” s'ha produït un triple empat, resultant vencedors el Grup ML Hotels, Guitart Hotels i Meliá Hotels International. Aquest ha estat el resultat de la primera edició dels premis CaixaBank Hotels & Tourism que reconeix la innovació, sostenibilitat i RSC de les empreses turístiques de tot l’Estat.

L'acte de lliurament de premis s'ha celebrat avui a l'estand de CaixaBank a Fitur, la fira turística més rellevant del sector. CaixaBank, entitat financera de referència en el sector hoteler i turístic, ha creat els premis Hotels & Tourism amb l'objectiu d'impulsar noves actuacions que ajudin a fomentar la millora i renovació de les empreses dedicades al turisme, sector estratègic per al país. L'entitat pretén que aquests premis esdevinguin referents dins el sector.

Millor Establiment Hoteler

El grup hoteler balear Palladium, pel seu hotel Only You Atocha (Madrid), ha estat seleccionat com millor empresa en la categoria de “Millor Establiment Hoteler”. El jurat ha valorat  “el disseny trencador, la seva excel·lent oferta de restauració i esdeveniments i la seva ubicació”. El jurat també ha destacat que Only You ha introduït un nou concepte d'hotel amb experiències que fusionen gastronomia, cocteleria i música. La presidenta del del Govern dels Illes Balears, Francina Armengol, ha estat l'encarregada de lliurar el premi a Joan Serra, director general d'Ayre Hotels i Only You Hotels.

Millor projecte d'Innovació Turística

L'Hotel Aire de Bardenas (Tudela – Navarra) ha guanyat el premi a la “Innovació turística” per la seva arquitectura, disseny, localització, tranquil·litat i gastronomia. Les seves habitacions són cubs que miren al paisatge, davant el parc natural de Bardenas Reales, Reserva de la Biosfera. El jurat ha destacat també les seves 9 habitacions bombolla que estan orientades cap a l'alba.

La directora i propietària de l'hotel, Natalia Pérez, ha recollit el premi de mans de Maitena Ezkutari, directora general de Turisme i Comerç del Govern de Navarra.

Triple empat en el millor projecte de RSC

En la categoria de millor projecte de Responsabilitat Social Corporativa, s'ha produït un triple empat, resultant guanyadors el Grup ML Hotels, Guitart Hotels i Meliá Hotels International.

Del grup malagueny ML Hotels, el jurat ha valorat la seva actuació a RSC a través de  diferents projectes que van des de contribucions benèfiques, formació del personal en sostenibilitat, inserció laboral de persones amb discapacitat en el seu programa “Juntos Somos Capaces”, compromís mediambiental i de creixement responsable.

El conseller delegat de ML Hotels, José Carlos Escribano, ha estat l'encarregat de recollir el guardó, lliurat pel president de la Confederación de Empresarios de Andalucía, Javier González.

Pel que fa a Guitart Hotels (Costa Brava – Girona), el jurat ha destacat que la RSC és part de la seva cultura d'empresa des de fa 60 anys: polítiques de foment del treball per a persones en risc d'exclusió social, joves i majors de 45 anys; col·laboració amb Cáritas; estan adherits al programa Incorpora de “la Caixa ”. A més, amb la creació del Fundació Climent Guitart, han impulsat encara més la solidaritat i la corresponsabilitat amb nombroses iniciatives.

La presidenta de Guitart Hotels, Cristina Cabañas, i el seu director general, Roberto Torregrossa, han rebut el premi que ha estat lliurat per l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat.

En relació amb Meliá Hotels International, el jurat ha valorat especialment el Palau de Congressos de Palma, que pretén convertir-se en peça clau de la transformació econòmica de la ciutat, sent un nou eix social i cultural per als residents. La filosofia aplicada al Palau es basa en els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU: treball, producte responsable, negoci ecoeficient i promoció d'oci social. El jurat ha valorat l'efecte del Palau en la transformació del model turístic de la ciutat, en impulsar el segment MICE (reunions, incentius, congressos i exposicions) el que contribueix a reduir l'estacionalitat de la demanda.

La vicepresidenta de Meliá Hotels International i vicepresidenta de RSC, Lourdes Ripoll, ha rebut el premi de mans de la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol.

El jurat dels Premis Hotels & Tourism de CaixaBank està format per especialistes en el sector turístic i en Responsabilitat Social Corporativa i per institucions rellevants del sector com són la Confederación Española de Hoteleros y Alojamientos Turísticos (CEHAT), l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE), la Fundació “la Caixa ”, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i CaixaBank. El jurat ha valorat més de 40 candidatures presentades per empreses hoteleres de tot l’Estat i que han resultat guanyadores de la fase regional.

Accèssits

Hotels Santos, pel Gran hotel Miramar de Màlaga ha obtingut l'accèssit en la categoria de “Millor establiment hoteler”. Aquest hotel forma part de les col·leccions més importants d'hotels de luxe i ha rebut nombrosos premis. El jurat ha valorat especialment la seva gastronomia ecològica i proveïdors de quilòmetre zero, a més del seu hort propi, la generació de més de 150 treballs directes dels quals un 65% són dones, l'elevada consciència mediambiental i l'eficiència energètica.

José Luis Santos, president del Grup Hotels Santos, ha rebut el premi, lliurat per la presidenta balear, Francina Armengol.

Per la seva part, el grup Med Playa ha obtingut l'accèssit en la categoria de “Millor projecte d'innovació” per una solució basada en models predictius que els ajuda a optimitzar la seva gestió de l'ocupació, maximitzar els seus ingressos i minimitzar els riscos de sobrereserva. El sistema permet preveure quines reserves tenen molt alta probabilitat de cancel·lació i es poden posar novament a la venda o llançar ofertes als clients.

En aquest cas, l'encarregat de recollir el premi ha estat Eloi Fàbrega, director de Efimàtica del Grup Med Playa, de mans de Maitena Ezkutari, directora general de Turisme i Comerç del Govern de Navarra.

Aposta pel sector turístic i hoteler

CaixaBank Hotels & Tourism és una línia de negoci creada per consolidar el lideratge de l'entitat en el mercat turístic a través d'un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers. Compta amb un equip de 30 professionals, repartits per tot el territori espanyol, que ofereixen a cada client l'atenció personalitzada que necessita i un servei d'alt valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat.

CaixaBank s'ha consolidat com l'entitat que trien les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank. CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada formada per 120 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

 

NOTÍCIES RELACIONADES