Nota de premsa

El GALP Ría de Vigo – A Guarda i MicroBank subscriuen un conveni de col·laboració per incentivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• El conveni signat entre el Grup d'Acció Local do Sector Pesqueiro Ría de Vigo – A Guarda i MicroBank facilitarà l'accés al finançament d'emprenedors per contribuir a l'engegada de nous negocis, amb l'objectiu de potenciar la creació d'ocupació.

• MicroBank és l'única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de necessitats personals i projectes empresarials i de negoci a través de microcrèdits.

• Durant l'exercici de 2016, MicroBank ha concedit a Galícia 641 préstecs destinats a emprenedors i microempreses per un import de 6,9 milions d'euros.

El president del Grup d'Acció Local do Sector Pesqueiro Ría de Vigo – A Guarda, José Manuel Gregorio, la directora de Negoci de MicroBank, Núria Danés, i el director de l'Àrea de Negoci de CaixaBank a Pontevedra Sud, Ígor Antonio de las Heras, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Amb la signatura d'aquest acord s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros. Els beneficiaris seran persones físiques i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat pel Grup d'Acció Local.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent accedir persones mancades de garanties i avals.

En virtut d'aquest conveni, el Grup d'Acció Local es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l'autoocupació i a l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms, així com a facilitar serveis de suport i assessorament empresarial, analitzar la viabilitat del projecte i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l'associació a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s'escau, aprovi, les sol• licituds de finançament.

El Grup d'Acció Local do Sector Pesqueiro Ría de Vigo – A Guarda és una associació que disposa d'una línia de finançament dirigit a potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora afavorint la igualtat d'oportunitats d'homes i dones, nous residents, persones amb discapacitats i amb especial atenció als col·lectius vulnerables en situació d'exclusió financera. També finança l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu, la creació i consolidació d'ocupació i la contribució al progrés social.

MicroBank, el banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l'únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. L'entitat fou pionera en el seu model de negoci i continua sent la que més recursos destina al finançament de projectes a través de microcrèdits. El banc ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permetin superar una dificultat temporal i facilitin el desenvolupament personal i familiar.

Durant l'exercici de 2016, MicroBank ha concedit a Galícia un total de 641 préstecs destinats a autònoms, emprenedors i microempreses per un import de 6,9 milions d'euros. Per a finançar projectes personals i familiars, el banc ha aportat 21,5 milions d'euros a 4.136 iniciatives.

Acords amb més de 570 entitats socials

En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.000 oficines de CaixaBank, col• laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins avui, MicroBank ha signat convenis amb 577 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col• laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES