Nota de premsa

El director territorial de CaixaBank a Catalunya analitza a Tortosa les perspectives i riscos de l'economia global

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana durant el Cafè Cambra organitzat per la Cambra de Comerç de Tortosa.

• Una trentena d’empresaris i empresàries tortosines assisteixen al Cafè Cambra organitzat per la Cambra de Comerç de Tortosa.

• El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, confirma una previsió de millora econòmica global amb un balanç de riscos a la baixa.

Una trentena d’empresaris i empresàries tortosines han assistit avui al Cafè Cambra organitzat per la Cambra de Comerç de Tortosa amb la participació del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, per debatre sobre les perspectives econòmiques a nivell global i local. L'acte ha estat presidit pel vicepresident de la cambra tortosina, Francesc Josep Faiges.

Masana, que ha presentat la ponència “Incerteses i reptes per a l’economia global”, ha confirmat una previsió de millora econòmica global amb un balanç de riscos que segueix sent globalment a la baixa i amb fronts oberts tant en l'àmbit polític, com en el geopolític i en l'estrictament econòmic.

Durant la seva exposició, Jaume Masana, ha convidat als assistents a conèixer els principals trets que caracteritzen les majors economies del món, des dels Estats Units, on el ritme d'activitat es manté sòlid i on la política de la Fed sembla cada vegada més clara, fins a Europa, on la recuperació està sent més vigorosa de l'esperat i la incertesa política s’ha anat reduint.

Sobre l'evolució futura de l'economia espanyola, Masana ha subratllat que “2017 ha estat un any on el creixement novament ens ha sorprès a l'alça”. Per damunt de la majoria de països desenvolupats, i novament per damunt del 3%. Un any en què els efectes positius dels ajustos estructurals, com els guanys de competitivitat, el reequilibri del sector immobiliari i un sector bancari sanejat, han anat guanyant protagonisme. I on, factors externs, com la recuperació de la zona euro, un petroli relativament barat i l'impuls de la demanda turística han seguit contribuint al bon ritme de creixement.

CaixaBank, al costat de les empreses

CaixaBank posa a disposició de les empreses de les Terres de l’Ebre un centre especialitzat, ubicat a Tortosa, que s’ocupa de la gestió integral de les empreses, a les quals ofereix una proposta de valor única i diferenciada.

Segons l’estudi de FRS Inmark sobre comportament financer de les empreses, el 48% de les empreses ha escollit a CaixaBank com a entitat. Durant 2017, l’entitat presidida per Jordi Gual i amb Gonzalo Gortázar com a conseller delegat, ha increment un 16% el crèdit a empreses.

 

NOTÍCIES RELACIONADES