Nota de premsa

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, es reuneix amb el Comitè Consultiu d'accionistes per valorar els avenços de l'entitat en benefici dels inversors minoristes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, es reuneix amb els membres del Comitè Consultiu d'accionistes

• Gonzalo Gortázar ha destacat la tasca que duu a terme aquest òrgan, una iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX 35, adreçada a millorar la proximitat i la transparència amb la base accionarial.

• L'entitat manté obert el període de recepció de candidatures fins al 30 de juny amb l'objectiu de renovar cinc membres del comitè.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, s'ha reunit amb els membres del Comitè Consultiu d'accionistes de l'entitat per compartir amb aquest òrgan les principals línies estratègiques del banc davant dels reptes del sector i els avenços que s'han dut a terme, especialment els que han beneficiat els inversors minoristes.

Durant la trobada, Gonzalo Gortázar ha transmès als integrants del comitè la seva valoració de l'últim exercici: “El 2019 ha estat el primer any del Pla Estratègic 2019-2021 i ha estat marcat per uns excel·lents resultats comercials i financers, com també per avenços molt significatius en el procés de transformació digital i de negoci. És cert que CaixaBank afronta un entorn d'elevada exigència, però també ho fa des d'una posició competitiva òptima i amb un clar factor diferencial en un aspecte cada vegada més rellevant per al mercat: la sostenibilitat”.

A més, el conseller delegat de CaixaBank ha afegit que “continuem treballant per impulsar una rendibilitat sostenible i atractiva per als inversors, alhora que continuem progressant cap als nostres objectius estratègics i, de manera general, fomentant el nostre propi model de fer banca”.

D'altra banda, Gortázar ha transmès als participants en la reunió la importància del treball continu que el Comitè Consultiu fa en benefici del col·lectiu d'accionistes i, en particular, dels accionistes minoristes. Tal com ha expressat, l'aportació d'aquest òrgan “és fonamental per progressar en transparència i proximitat, elements clau en la creació de valor de manera sostenible”.

Els membres del Comitè Consultiu també s'han reunit amb el director executiu de finances de CaixaBank, Javier Pano, que ha aprofundit en els resultats econòmics de l'entitat el 2019. A més, durant la jornada, els integrants d'aquest òrgan consultiu han compartit una jornada de treball amb el director d'Informació comptable de CaixaBank, Jaume Roca, que ha presentat i explicat l'Informe de Gestió del 2019.

Iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX 35

El Comitè Consultiu d'accionistes és un òrgan creat per conèixer de primera mà la valoració que fan els seus membres sobre les iniciatives adreçades a la base accionarial i contribuir a la millora continuada de la comunicació i la transparència.

Es tracta d'una iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX 35 que es reuneix un mínim de dues vegades l'any. L'òrgan està format per 12 accionistes minoristes procedents de tot Espanya, seleccionats a partir de candidatures rebudes, amb l'objectiu de reflectir la base accionarial de l'entitat. Cada integrant del comitè ha de ser accionista de CaixaBank i tenir un mínim de 1.000 accions durant tota la seva participació.

Els membres del comitè tenen un mandat màxim de tres anys. Aquest 2020, es faran cinc renovacions, per a les quals l'entitat manté obert el període de recepció de les candidatures fins al 30 de juny. Els que estiguin interessats a formar-ne part poden fer arribar la candidatura a través de l'Espai de l'Accionista del web corporatiu. www.CaixaBank.com

Reforçar la proximitat i la transparència amb els accionistes

Dins de l'estratègia de CaixaBank per impulsar la innovació i continuar reforçant la proximitat i la transparència amb els seus accionistes, l'entitat presidida per Jordi Gual i de la qual el conseller delegat és Gonzalo Gortázar disposa també d'altres iniciatives adreçades a la seva base accionarial.

Concretament, CaixaBank ha llançat recentment les Trobades corporatives virtuals, una iniciativa per analitzar amb detall els últims resultats obtinguts. Aquest nou programa complementa les trobades corporatives que CaixaBank celebra de manera presencial a les principals ciutats espanyoles. Durant el 2019, l'entitat ha celebrat 28 trobades, a les quals han participat més de 1.400 accionistes.

A més, CaixaBank va llançar a finals del 2018 el programa Webinars Aula, per oferir seminaris de formació en línia als seus accionistes minoristes. Fins ara, l'entitat ha celebrat 25 webinars, a través dels quals ha format  més de 2.300 accionistes.

Aquestes sessions virtuals complementen els esdeveniments de formació financera que CaixaBank imparteix periòdicament i presencialment per tot Espanya.

Enguany, l'entitat impartirà 11 cursos Aula presencials de formació financera per a accionistes per tot el territori espanyol, en ciutats com Barcelona, Pamplona, Tenerife, València o Bilbao, entre d'altres.

Aquest tipus de programes i actes es fonamenten en els principis de transparència i rigor que han de sustentar qualsevol relació entre la companyia i un dels seus principals públics objectius: l'accionista. CaixaBank ha estat premiada fa poc als Premis Rankia, a la categoria de Millor atenció a l'accionista del 2019.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES