Nota de premsa

El Círculo Ecuestre i CaixaBank signen un conveni de col·laboració per donar suport a la Comissió d'Impacte i Sostenibilitat del Club barceloní

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Sergio Rodríguez, director comercial de Banca Privada de la direcció territorial de Barcelona de CaixaBank, Antonio Delgado, president del Círculo Ecuestre, Maria Alsina, directora territorial Barcelona de CaixaBank, i Elena de Carandini, presidenta de la Comissió d’Impacte i Sostenibilitat del CE.

• A través d'aquest acord, vigent entre 2021-2022, el banc abonarà les accions de la Comissió d'Impacte i Sostenibilitat del Círculo Ecuestre, el propòsit és fomentar la reflexió, l'aprenentatge i la conscienciació social mitjançant iniciatives relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social.

• CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.


El Círculo Ecuestre i CaixaBank han signat un acord de col·laboració, mitjançant el qual la principal entitat financera a Espanya donarà suport i donarà suport durant l'any que totes les activitats de la Comissió d'Impacte i Sostenibilitat del Círculo Ecuestre.

Aquesta comissió, creada l'any 2021, aborda les noves formes de la filantropia estratègica i el seu objectiu és fomentar la reflexió, l'aprenentatge i la conscienciació mitjançant iniciatives relacionades amb la protecció ambiental, econòmica i social. Per a això, el Club barceloní juntament amb CaixaBank està treballant en l'organització d'una sèrie d'activitats que es desenvoluparan en diferents formats.

En primer lloc, es duran a terme unes sessions informatives sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i la seva aplicació en el dia a dia. Per a això, es comptarà amb la participació i experiència de diferents empreses certificades amb el distintiu 'B Corp', i el model de negoci se sustenta en l'equilibri entre el propòsit social i els beneficis econòmics.

De manera complementària, s'organitzaran també un conjunt de debats i col·loquis relacionats amb la filantropia entre les generacions de la família i l'empresa. I, en tercer lloc, el Club posarà en marxa també els anomenats 'Retirs d'Impacte': sortides amb experts per parlar sobre projectes humanitaris en llocs emblemàtics.

A més, en el marc d'aquestes activitats es crearà un grup de voluntaris.

La signatura del conveni entre les dues organitzacions ha estat representada per Antonio Delgado, president de Círculo Ecuestre, i Maria Alsina, Directora Territorial Barcelona de CaixaBank.

Antonio Delgado ha assenyalat: "Vull agrair a CaixaBank de part de tots els socis de Círculo Ecuestre el seu suport en un projecte que considerem important per a contribuir a garantir la prosperitat de les generacions presents i futures de la nostra societat. Des del nostre club volem abordar mitjançant diferents activitats els reptes que tant empresarial com col·lectivament tenim per davant per fer que Barcelona compti amb un teixit social i econòmic just, igualitari i pròsper ".

Per la seva banda, Maria Alsina, Directora Territorial Barcelona de CaixaBank ha afegit: “Volem felicitar Círculo Ecuestre per aquesta iniciativa amb la qual ens sentim tan identificats. CaixaBank és un banc socialment responsable, amb un model sostenible i una gestió basada en els nostres valors: qualitat, confiança i compromís social. Aquests valors suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides”.

La Comissió d'Impacte i Sostenibilitat del Círculo Ecuestre està presidida per Elena de Carandini, directora de Boscana HUB, impulsora de la creació de tallers a joves per a la formació en Finances i Filantropia -Fi & Phil, Finance and Philanthropy-. A més, és propietària del Castell de Raymat, espai que promou el Turisme d'Impacte Social a la comunitat.

Formen part també de la Comissió Anna Casadellà, Professional en l'àmbit financer i d'inversió, Claudio García-Moreta, CFO de el grup M-Automoció i Sergio Rodríguez director comercial de Banca Privada de CaixaBank a la Direcció Territorial de Barcelona. 

Sobre el Círculo Ecuestre

El Círculo Ecuestre és un club privat situat al centre financer i comercial de Barcelona. Des de la seva inauguració en 1856, s'ha convertit en una institució que ha reunit personalitats dels cercles empresarials, professionals i institucionals més influents.

El club ha estat sempre un punt de trobada de la societat civil, obert a més de 200 clubs homòlegs repartits pels 5 continents.

El Círculo Ecuestre, que en l'actualitat compta amb 1565 socis dels quals 400 tenen una edat inferior als 40 anys, és el lloc idoni per a la reflexió i el debat amb el principal objectiu i la ferma voluntat d'esdevenir un instrument útil a l' servei dels ciutadans i empreses de país.

En els últims mesos, el Cercle Equestre ha impulsat noves iniciatives, com el Fòrum Barcelona Capital i Agendes Croades Madrid - Barcelona que han resultat un gran èxit tant de públic com mediàtic. 

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb vocació social. Gràcies a la capil·laritat territorial de la seva xarxa d'oficines, detecta necessitats locals i dona suport a la Fundació "la Caixa" en la distribució d'ajudes que, el 2020, van arribar a més de 6.900 entitats socials per posar en marxa 8.500 projectes. Aquest any, l'entitat ha incorporat a les seves línies d'actuació el llançament de convocatòries socials i mediambientals en col·laboració amb fundacions amb profund arrelament en deu comunitats autònomes, així com convocatòries mediambientals a la resta del territori nacional.

A més, CaixaBank, en col·laboració amb Fundació "la Caixa", desenvolupa iniciatives solidàries com 'Cap Llar sense Aliments'. Acció Social CaixaBank impulsa el voluntariat des de fa 15 anys i, el 2020, un total de 4.600 persones compromeses van participar en el seu 'Programa de Voluntariat Corporatiu', que va beneficiar a 133.000 persones vulnerables.

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera a través de productes i serveis per a col·lectius vulnerables i entitats socials i amb la seva presència en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank.

L'entitat destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index situa CaixaBank entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES