Nota de premsa

eCoDeliver i Kidalos guanyen la primera edició de l’imaginPlanet Challenge

Programa d'emprenedoria per a joves amb idees contra el canvi climàtic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Els integrants d´eCoDeliver i Kidalos estan incubant els projectes durant el mes de juliol en un ecolab a Lanzarote.

• Gran èxit de la primera convocatòria de la iniciativa amb més de 700 participants de 16 universitats espanyoles i implicació de 100.000 imaginers a través dels canals digitals.

• Els projectes guanyadors, eCoDeliver i Kidalos, tenen l'objectiu de fer més sostenible el sector del transport de paqueteria i el consum de joguines, respectivament.

• Durant aquest mes de juliol, els guanyadors estan treballant en un ecolab de la mà de l'equip d’imagin i d'experts en emprenedoria per incubar la idea i crear el seu producte mínim viable (MVP).

• A través d'aquest programa, imagin impulsa idees d'emprenedoria capaces de generar un impacte positiu al planeta.


Els projectes eCoDeliver i Kidalos han resultat guanyadors de la primera edició de l’imaginPlanet Challenge, la iniciativa d’imagin que fa costat a joves amb idees d'emprenedoria per combatre el canvi climàtic. A través d'aquest programa, imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, ofereix formació i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores perquè puguin desenvolupar projectes capaços de generar un impacte positiu al planeta.

Els dos projectes guanyadors de l’imaginPlanet Challenge es troben desenvolupant la seva idea durant aquest mes de juliol a un ecolab a Lanzarote amb l'objectiu de començar la fase d'incubació del projecte per crear el seu producte mínim viable (MVP). Durant l'estada a l’ecolab, els integrants d’eCoDeliver i Kidalos reben formació, assessoria i mentoring de la mà d’imagin i d'un equip de professionals experts en emprenedoria, sostenibilitat i innovació. A més, comptaran amb el suport de perfils de referència en aquests sectors, com la CEO de la start-up We Are Knitters, Pepita Marín; la fundadora de Zeena, Sana Khouja; l'emprenedor Isidro Quintana, CEO de Triple-O Games i de Promineo Studios; o la formadora internacional d'emprenedors, Marta Emerson; entre altres líders empresarials que s'encarregaran d'impartir ponències inspiracionals.

eCoDeliver i Kidalos han estat triats com a guanyadors entre els 230 equips participants, formats per més de 700 joves de 16 universitats espanyoles que, de la mà d’imagin, han donat forma a les seves idees durant els tres últims mesos. Des d’imagin s'ha posat a la disposició de tots els participants un programa de formació especialitzada, així com eines i recursos innovadors amb una metodologia basada en el Design Doing per treballar a la seva idea d'emprenedoria. El mes passat, els 10 equips finalistes van tenir l'oportunitat de presentar els seus projectes davant un jurat d'experts format per professionals vinculats a empreses de referència en sostenibilitat com Holaluz, Cocunat, National Geographic i imagin, els qui, al costat dels propis usuaris d’imagin, van seleccionar a eCoDeliver i Kidalos com a projectes guanyadors d'aquesta primera edició de l’imaginPlanet Challenge. La iniciativa ha comptat a més amb la implicació de més de 100.000 imaginers a través dels canals digitals.

Al setembre, després del resultat de la seva estada a l’ecolab aquest estiu, eCoDeliver i Kidalos presentaran les seves propostes en una sessió format Demo Day. 

eCoDeliver: transport de paqueteria col·laboratiu

Patrick Lokkegaard (23 anys), Joan Mateu (23 anys) i Rubén Andreu (20 anys) són els joves precursors d’eCoDeliver, un projecte que consisteix en la creació d'una comunitat per transportar paqueteria, un dels sectors que més emissions de CO2 genera pel volum de desplaçaments, seguint un model col·laboratiu i 100% sostenible. A través d'una plataforma digital, els usuaris oferirien els desplaçaments en els seus vehicles privats a altres ciutats per transportar paquets i així aprofitar el trajecte. D'aquesta manera, l'usuari que transporta podria costejar el seu viatge i l'usuari que fa l'enviament aprofitaria l'espai d'un vehicle que anava a desplaçar-se de totes maneres, evitant així generar emissions de CO2 addicionals. El projecte eCoDeliver comptaria a més amb un servei complementari per als repartiments dins d'una mateixa ciutat a través de furgonetes elèctriques. 

Kidalos: joguets compartits

Les germanes Andrea Enriquez (29 anys) i Vanesa Enriquez (29 anys) són les dues joves que estan darrere de Kidalos, un projecte que aposta per fomentar un consum sostenible de joguines a través d'un model d'economia circular. Kidalos es concep com una plataforma de subscripció per llogar joguines, jugar amb ells durant un període de temps i retornar-los perquè altres nens puguin gaudir-los. L'objectiu del projecte és evitar el consum constant i l'acumulació de joguines, disminuir la petjada ecològica que produeix la indústria i promoure l'estalvi de temps, diners i espai, tant per a les famílies com per a les escoles. A més, totes les joguines de Kidalos són educatives, sense gènere i donaran visibilitat a fabricants locals i artesanals. 

imaginPlanet, una aposta per a la sostenibilitat

L’imaginPlanet Challenge s'articula a través d’imaginPlanet, l'àrea temàtica d’imagin a través de la qual es generen continguts d'interès sobre sostenibilitat i s'activen iniciatives i projectes de suport a causes socials i mediambientals, siguin pròpies o impulsades per persones o organitzacions a les que imagin presta el seu suport.

Amb l’imaginPlanet Challenge, imagin reforça la seva clara aposta per la sostenibilitat, que constitueix un dels pilars de la seva estratègia. El pla de sostenibilitat d’imagin implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació. La plataforma desenvolupa tota una línia de productes, serveis, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat per generar un impacte positiu al planeta i al conjunt de la societat, que materialitza a través de la seva àrea temàtica imaginPlanet.

En aquest sentit, per exemple, els incentius per a nous clients substitueixen el tradicional obsequi per accions sostenibles, com a reforestacions o donacions a causes solidàries. Així mateix, a més d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles als seus espais físics i la implicació dels seus empleats a causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El model de sostenibilitat d’imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. imagin ha estat la primera plataforma de serveis financers mobile only a aconseguir aquesta certificació. 

Més de 3 milions d’imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajudin als seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, a la seva vida diària i als seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de més de 3 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals d’imagin s'organitzen entorn a cinc grans verticals: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

A més, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat a l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida.

En tots els casos, imagin manté les característiques que l’han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.

 

NOTÍCIES RELACIONADES