Nota de premsa

Cuatrecasas Acelera i MicroBank signen un conveni de col·laboració per impulsar l'activitat emprenedora amb caràcter innovador

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta, el president executiu de Cuatrecasas, Rafael Fontana, la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, i el president de MicroBank, Antonio Vila.

El conveni signat entre Cuatrecasas Acelera i MicroBank facilitarà l'accés al finançament a emprenedors per contribuir a la creació i promoció de projectes empresarials de caràcter innovador, amb l'objectiu de potenciar la creació d'ocupació.

MicroBank és l'única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de projectes empresarials i de necessitats personals a través de microcrèdits.

El president executiu de Cuatrecasas, Rafael Fontana, el president de MicroBank, Antonio Vila, i la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, María Alsina, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials amb caràcter innovador mitjançant microcrèdits. Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de 10 treballadors i una facturació anual inferior als dos milions d'euros.


Els sol·licitants podran optar a microcrèdits fins a un import de 50.000 euros (amb un límit del 80% de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d'empresa i un informe favorable de viabilitat elaborat per Cuatrecasas Acelera.


El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank es basa en la viabilitat del projecte i l'informe realitzat per part de Cuatrecasas Acelera sobre la capacitat i coneixement de l'emprenedor i del seu projecte, d'aquesta manera poden accedir a aquest finançament persones mancades de garanties i avals.


En virtut d'aquest conveni, Cuatrecasas Acelera es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l'emprenedoria, i a l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms, així com a facilitar serveis de suport i assessorament empresarial, analitzar la viabilitat del projecte i dirigir les persones físiques o jurídiques assessorades per Cuatrecasas Acelera a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau, aprovi, les sol·licituds de finançament.


Cuatrecasas Acelera és un programa d'acceleració d'iniciatives empresarials tecnològiques de Legaltech o de complexitat jurídica l'activitat de la qual suposa una aportació de valor, innovadora i diferencial per a Cuatrecasas, els seus clients i per a l'ecosistema emprenedor.


MicroBank, el banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l'únic banc d'Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. L'entitat fou pionera en el seu model de negoci i continua sent la que més recursos destina al finançament de projectes a través de microcrèdits. El banc ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permetin superar una dificultat temporal i facilitin el desenvolupament personal i familiar.


MicroBank va concedir durant l'any 2018 a Barcelona un total de 3.643 préstecs destinats a autònoms, emprenedors i microempreses per un import de 52,3 milions d'euros i per finançar projectes personals i familiars, el banc ha concedit també a Barcelona 106,8 milions a 21.797 iniciatives.


Acords amb més de 598 entitats socials


En la concessió de microcrèdits, a més de la xarxa de més de 4.400 oficines de CaixaBank, col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins al moment, MicroBank ha signat convenis amb 598 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tota mena amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES