Nota de premsa

La Copa Campeonas: futbol femení sub-13 de màxim nivell

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jorge Vilda, director tècnic esportiu de Futbol Femení i Seleccionador Nacional; Jackie Willcox, Directora de Màrqueting de Visa per al Sud d'Europa; Maria Lluïsa Martínez, Directora Executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank; i Montse Tomé, segona seleccionadora

Jorge Vilda, Montse Tomé, Jackie Willcox i Maria Lluïsa Martínez han mostrat tot el suport a la iniciativa durant la presentació del nou torneig que comptarà amb els equips de categories inferiors dels principals classificats de la Lliga Iberdrola

Aquest matí, a les instal·lacions de la Ciutat del Futbol de Las Rozas, s'ha presentat la Copa Campeonas, una competició organitzada per la Reial Federació Espanyola de Futbol, Visa i CaixaBank, que pretén fomentar, impulsar i desenvolupar el futbol femení de base. 

A l'acte de presentació han acudit representants de la institució que representa el futbol espanyol (RFEF), Jorge Vilda, director tècnic esportiu de Futbol Femení i Seleccionador Nacional i la Segona Seleccionadora, Montse Tomé. Al costat d'ells Jackie Willcox, Directora de Màrqueting de Visa per al Sud d'Europa i Maria Lluïsa Martínez, Directora Executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank. 

Jorge Vilda ha detallat la dinàmica d'una competició que reunirà els principals equips classificats a la Lliga Iberdrola, i ha destacat l'impuls que des de la Reial Federació se li està donant al futbol femení, com un compromís prioritari d'aquesta casa. 

Treballar des de la base, per avançar en l'excel·lència dels equips i de les seleccions, fomentar l'afició, de tal manera que es converteixi en l'esport més practicat per les nenes i joves a Espanya, i la visibilització d'aquest esport des del qual s'està treballant en aquesta institució, són algunes de les línies generals destacades pel director esportiu de futbol femení. 

En el mateix sentit s'ha pronunciat Montse Tomé, la segona seleccionadora, qui ha destacat la importància de treballar amb les jugadores des d'aquestes edats per aconseguir els millors resultats en les competicions. A més, ha recordat que dins de poquetes setmanes arribarà la gran cita del futbol femení, el Mundial de França, on estaran posades totes les mirades esportives i socials. 

Jackie Willcox, Directora de Màrqueting de Visa per al Sud d'Europa: “com a part del nostre compromís amb l'acceptació, la diversitat i el suport al futbol femení, estem molt orgullosos de poder organitzar aquest campionat amb els nostres socis, per ajudar les jugadores més joves a competir en les mateixes condicions que els homes. Estem segurs que alguna d'aquestes noies pot arribar a ser part del Team Visa en el futur”. 

María Luisa Martínez, Directora Executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank, ha posat en valor “la tasca de CaixaBank com a entitat compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats”. Al mateix temps, ha destacat: “el patrocini esportiu és una eina estratègica que ens ajuda a difondre valors que compartim amb la pràctica esportiva i que ens ajuden a fomentar el progrés cultural, social i econòmic. En aquest cas, no només duem a terme una tasca de patrocini sinó de creació i impuls d'un campionat específic per potenciar i visibilitzar el futbol femení al nostre país amb una nova competició inexistent a dia d’avui”. 

Per la seva part, Alexia Putellas, jugadora internacional i ambaixadora de la Copa Campeonas, va fer unes declaracions recentment parlant d'aquest torneig: “per a mi és un orgull ser l'ambaixadora de Copa Campeonas, un torneig que considero molt important perquè des de fa algun temps ja existia una demanda que no s'estava cobrint, i és clau tant per a nenes com per a les dones que existeixi igualtat d'oportunitats i que puguem gaudir d'aquest tipus de tornejos”, explicava Alexia Putellas, jugadora de la selecció. 

La Copa Campeonas es jugarà a les instal·lacions de la Ciutat del Futbol de Las Rozas el 17, 18 i 19 de maig, mateix dia en què tindran lloc les finals. La competició té una fase de grups, en format lligueta, de la qual els dos millors equips de cada grup passaran a jugar les dues semifinals i la final. Els equips que participaran a la Copa Campeonas són: Club Atlético de Madrid, SAD; FC Barcelona; Levante UD, SAD; UD Granadilla; Athletic Club; Valencia Féminas CF; RCD Espanyol de Barcelona, SAD; Rayo Vallecano de Madrid, SAD. 

Al llarg d'aquests dies de torneig, les nenes que viatgin a Madrid per participar en la Copa Campeonas tindran al seu abast una experiència que va més enllà de la competició: viuran en l'entorn on els seus referents es preparen per a les grans cites futbolístiques, rebran clinics formatius, gaudiran del visionat de la final de la UEFA Women’s Champions League a la Federació, i tindran a la seva disposició una completa agenda d'activitats complementàries a la competició per viure un cap de setmana únic que estigui a l’alçada de l'esforç i talent que han demostrat fins a arribar aquí. 

CaixaBank, entitat compromesa amb l'esport i el lideratge femení

Per a CaixaBank, el patrocini esportiu és una eina estratègica de comunicació que imparteix valors que l'entitat comparteix amb la pràctica esportiva, com són el lideratge, l'esforç, la superació i el treball en equip. Gràcies al patrocini, l'entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat.

A través de la xarxa d'oficines més extensa del sector a tot el país, CaixaBank manté una estreta vinculació amb el territori i compta amb una vocació d'entitat pròxima amb el client, que es tradueix en el patrocini local com el cas dels clubs de futbol, dels quals compta amb 16 equips de Primera Divisió i 15 de Segona, sent el banc dels clubs de futbol, a més de ser soci patrocinador de la Reial Federació Espanyola de Futbol, tant de les seleccions masculines com femenines i el futbol base, entre els quals destaca aquest campionat co-creat per l'entitat.

CaixaBank, com a entitat que promou la igualtat d'oportunitats, duu a terme diverses iniciatives que fomenten la visibilitat de les dones en el marc del seu programa de diversitat Wengage. Entre elles destaca la promoció del debat i la conversa pública entorn de la diversitat; l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial i a l'excel·lència acadèmica femenina; o línies d'acció vinculades a l'esport, com el citat patrocini de la selecció femenina de futbol.

CaixaBank està adherida al Women’s Empowerment Principles, de les Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per a fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

Sobre Visa Inc.

Visa Inc (NYSE:V) és la companyia líder mundial en pagaments digitals. La nostra missió és connectar el món a través de la xarxa de pagaments més innovadora, fiable i segura – permetent als individus, empreses i economies prosperar. La nostra xarxa de processament global, VisaNet, permet realitzar pagaments de forma segura i fiable a través de tot el món, i és capaç de gestionar més de 65.000 missatges de transaccions per segon.

El focus continu de la companyia en la innovació és un catalitzador per al ràpid creixement del comerç connectat en qualsevol dispositiu, i el motor darrere del somni d'un futur sense efectiu per a tots, en qualsevol lloc. A mesura que el món evoluciona de l'analògic al digital, Visa està adaptant la seva marca, productes, equip, xarxa i escala per redefinir el futur del comerç.

Visa celebra la fortalesa, la perseverança i el talent del futbol femení en l'esperit de totes les dones, des del terreny de joc fins a la sala de juntes.

L'objectiu final de Visa és que el futbol es converteixi en una qüestió sense gènere, celebrant la diversitat, la igualtat i la inclusió. Per a més informació, visiti www.visa.es, @Visa_ES i, el blog Visa Vision

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES