Nota de premsa

Com explicar com funciona una fusió a un jove accionista

CaixaBank llança una nova edició de la sèrie de còmics Les finances de Carlota, titulada ‘Operació Fusió’ amb l'objectiu de continuar formant als seus joves accionistes.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Portada del comic Operació Fusió

L'educació financera és la base per a la formació d'una societat. No obstant això, és encara una matèria pendent. Conèixer i, sobretot, comprendre els conceptes econòmics financers, saber quin és el funcionament de l'economia d'un país i dels seus mercats és una cosa molt útil per al nostre dia a dia. Una bona educació financera ens permet administrar correctament les nostres finances personals, però també conèixer els serveis financers disponibles y saber triar quin ens convé més a cada moment de la nostra vida. En general, una bona educació financera es tradueix en una major situació de benestar en la població.

L'ensenyament dels nens i joves de la nostra societat ha d'incloure formació financera, ja que és molt important fomentar des de la infància la cultura de la planificació econòmica. Tenir un bon nivell d'educació financera és fonamental per a prendre decisions estant completament informats, així com per a poder accedir a millors oportunitats. I CaixaBank, com a banca socialment responsable, està compromesa amb l'impuls de la cultura financera, tant dels seus clients i accionistes com de la societat en general.

La clau per a promoure la cultura financera es troba en l'adaptació dels missatges. Durant la infantesa, per exemple, es pot treballar mitjançant jocs o activitats que ajudin els més petits a entendre l'esforç que es necessita per a aconseguir ingressos i què han de fer per a poder mantenir-los. D'aquesta manera, interioritzen els conceptes i, conforme van creixent, els poden anar aplicant en el seu dia a dia de manera natural.

Operació Fusió: Les finances de la Carlota

En el marc d'aquesta aposta per la cultura financera, CaixaBank duu a terme la publicació de la sèrie de còmics Les finances de Carlota, que tenen com a objectiu ajudar el públic jove a descobrir de forma entretinguda conceptes financers bàsics molt presents en el seu dia a dia.

Ara, editat en format tradicional de comic book i digital, l'entitat ha llançat la quarta edició de la sèrie sota el títol Operació Fusió en la qual s'explica què és una fusió i com s’articula. Des d'un punt de vista didàctic, el còmic explica quins són els motius que porten a una entitat a realitzar una fusió, quins tipus de fusions existeixen i com s'integren els equips una vegada aquesta s'ha dut a terme. Tots els conceptes financers esmentats al llarg de la lectura s'aglutinen en un glossari final i en un esquema a manera resumeixen amb les dades més rellevants.

En aquesta edició, s'ha imprès una tirada de 30.000 exemplars, la distribució dels quals es realitza entre accionistes de l'entitat, sota petició, a través de les oficines de CaixaBank. A més, l'entitat ha habilitat un microsite accessible des de l'Espai de l'Accionista de la seva web corporativa (www.caixabank.com) perquè totes les persones interessades puguin accedir en línia i de manera gratuïta a la versió digital del còmic, adaptada a la visualització des de dispositius mòbils.

En la primera edició de les Finances de Carlota, titulada Operació Cupcake, es desgrana el funcionament del mercat de valors d'una manera divertida i amena. A la segona edició del còmic, titulada Operació AulaBank, es desenvolupen les diferents activitats d'un banc i la seva contribució al funcionament econòmic de la societat. En la tercera, Operació Junta, s'explica què és i com funciona una Junta General d'Accionistes, així com quins són els òrgans de govern d'una empresa.

CaixaBank, compromís amb la cultura financera

CaixaBank, en el seu compromís amb l'impuls de la cultura financera, compta amb un Pla de Cultura Financera que té com a objectiu impulsar el coneixement financer a través d'informació neutra, independent i de qualitat perquè els ciutadans puguin prendre millors decisions en termes financers. Es tracta d'ajudar al fet que les persones siguin plenament conscients de les seves decisions financeres.

CaixaBank ha estat la primera entitat de l'IBEX 35 a oferir formació en economia i finances als seus accionistes, la qual cosa li ha convertit en un referent en aquest sentit entre les companyies que integren aquest índex borsari.

Programa Aula CaixaBank

Una de les iniciatives que l'entitat duu a terme dins del seu Pla de Cultura Financera és el programa Aula, que es va posar en marxa l'any 2011 i té com a objectiu facilitar formació financera de rellevància als accionistes de l'entitat, inclosos els més joves. De fet, el 2018, l'entitat va signar un acord de col·laboració amb la Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas) i el seu “Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera” que té com a objectiu millorar el nivell i la qualitat de la cultura financera de la societat espanyola. Així, l'entitat es compromet a desenvolupar projectes de formació financera dirigits a tota la societat, amb especial focus en la inclusió de nens i joves. La col·laboració entre totes dues entitats, que s'ha renovat recentment, ha permès formar a més de 5.000 persones en cultura financera durant 2020.

El Pla de Cultura Financera de CaixaBank es complementa amb altres iniciatives com la realització de vídeos, podcasts o tallers de finances bàsiques impartits per professors i professionals de reconegut prestigi en l'àmbit de l'economia i les finances. Una de les últimes iniciatives publicades és una nova sèrie d'Aula Talks, que són xerrades curtes que en menys de 15 minuts volen llançar una mica de llum a conceptes com les criptomonedes, l'anàlisi tècnica borsària o la fiscalitat de les inversions financeres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES