Nota de premsa

Com a client de Bankia, com m'afectarà la fusió? Tot el que has de saber.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Seu corporativa de CaixaBank a Madrid

Com a client de Bankia, com m'afectarà la fusió? Tot el que has de saber. 

Davant la fusió entre CaixaBank i Bankia, és normal que com a client de Bankia et preguntis què passarà amb els productes que tens actualment contractats, si els teus números de compte canviaran i si per això hauràs de realitzar alguna gestió per no tenir cap problema en la teva operativa financera diària… continua llegint per resoldre aquestes i moltes altres dubtes. 

Abans de res, és important recordar que, després de la fusió amb Bankia, CaixaBank consolida una clara posició de lideratge comercial i fortalesa financera. L'entitat compta amb prop de 20 milions de clients i la xarxa d'oficines més extensa del sector. Per això, els clients compten, des del dia d'avui, amb els serveis d'un banc líder en qualitat i innovació, la característica essencial de la qual és un model de banca socialment responsable basat en valors sòlids: la confiança associada a la proximitat humana i territorial, la vocació de donar un servei de qualitat als clients i el fort compromís social.

 Una altra dels avantatges que posseeix CaixaBank és que compta també amb la xarxa de caixers més àmplia d'Espanya, amb un total de 14.000 terminals. Com a antic client de Bankia i nou de CaixaBank pots retirar diners en efectiu a dèbit de manera gratuïta, en qualsevol caixer de l'entitat. 

Què succeirà amb els contractes que tens signats amb Bankia? 

Des d'un punt de vista jurídic, el client de Bankia es converteix en client de CaixaBank i tots els contractes que hagin signat amb Bankia seran aquí per CaixaBank. No obstant això, com a client de Bankia pots estar tranquil perquè no hi haurà canvis immediats en les condicions contractuals dels serveis. Més endavant, qualsevol modificació de les condicions de comptes corrents, llibretes a la vista, targeta de crèdit, dèbit o prepagament que es podria produir es comunicarà als clients amb suficient antelació i, si es donés aquesta circumstància, l'entitat informarà tant de les noves condicions com d'alternatives.

Les targetes que tens contractades amb Bankia les podràs seguir utilitzant sense problema, perquè aquestes seguiran estant operatives i amb les mateixes condicions. En el cas que haguessis de renovar alguna de les teves targetes, CaixaBank et lliurarà la nova amb la imatge de l'entitat amb les mateixes condicions que abans, llevat que prèviament t'hagi comunicat un canvi en les seves condicions.

Les condicions dels crèdits hipotecaris i préstecs personals que hagis signat amb Bankia continuaran vigents i no canviaran. El mateix passarà amb les condicions dels dipòsits a termini, que mantindran les condicions pactades en el contracte fins al venciment. Les pòlisses d'assegurances es mantindran en vigor d'acord amb les condicions establertes en els mateixos i tampoc es veuran afectades per la integració.

En el cas que tinguis aplicada una moratòria en un préstec hipotecari o personal de Bankia, has de saber que les condicions o extensió temporal de les moratòries pel COVID 19 no es veuran afectades per la integració i seguiran el seu curs tal com estava signat.

 Si ets receptor d'una pensió, a partir de la integració legal de mitjans de març, la data d'abonament de les pensions en contractes procedents de Bankia serà el dia 24 de cada mes, tal com es ve produint en CaixaBank. La data d'abonament de les prestacions d'atur (atur, ERTO, etc ...) serà durant el període de pandèmia a l'endemà de rebre el fitxer d'abonaments de l'Administració Pública (Sepe), entorn a el dia 5 de cada mes.

Canviaran els números dels comptes?

Com és habitual en els processos de fusió, els números de compte canviaran amb la integració i desapareixerà el codi IBAN corresponent a Bankia. Com això es produeixi, l'entitat informarà adequadament als clients. És important que sàpigues que aquest canvi no tindrà cap afectació en el client ja que no hauràs de fer cap gestió sobre la resta dels productes vinculats al teu compte, com les targetes i les domiciliacions d'ingressos o pagaments. Automàticament canviaran d'estar referenciats d'un nombre a un altre sense causar cap molèstia. La Banca Digital de Bankia també continuarà estant operativa fins a la integració tecnològica dels sistemes informàtics prevista a finals de 2021.

 

NOTÍCIES RELACIONADES