Nota de premsa

Coface i CaixaBank organitzen una Conferència sobre Risc País enfocada a les empreses exportadores de Navarra

S'ha celebrat a l'auditori de la CEN

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Coface i CaixaBank organitzen una Conferència sobre Risc País enfocada a les empreses exportadores de Navarra

• La jornada ha analitzat els grans reptes i els principals riscs de l'economia internacional el 2016 des de la perspectiva de la creació d'estratègies internacionals que atorguen a les empreses noves oportunitats a l'estranger.

• José Luis Larríu, Director de Banca de Empresas de CaixaBank a Navarra, ha obert la Conferència, en la que també hi han participat els experts Gonzalo Bernardos, professor de la Universitat de Barcelona, i Mikel Aguirre, Head of Political and Single Risk de Coface a Espanya i Portugal.

• Una taula rodona sobre les claus de l'èxit en l'exportació de les empreses navarreses ha comptat amb Miguel Arrarás (Director de Desenvolupament de Negoci EMEA d'Acciona Energía), Enrique Catalán (Director Financer de Piher Sensors & Control) i Jaione Aldaia (Adjunta a la Gerència i Responsable d'Exportació de Mandriladora Leiza).

Coface, líder mundial en assegurança de crèdit, i CaixaBank han organitzat avui una Conferència sobre Risc País enfocada a les empreses exportadores de Navarra. L'esdeveniment, celebrat a l'auditori de la Confederació d'Empresaris de Navarra (CEN), ha possibilitat que experts en anàlisis econòmic i risc país comparteixin la seva visió sobre la situació econòmica actual, des de la perspectiva de la creació d'estratègies internacionals que atorguen a les empreses noves oportunitats a l'estranger al mateix temps que es protegeixen davant de situacions d'impagament.

Concretament, el programa era adequat per a responsables d'empreses que han de prendre decisions d'exportació o de projectes d'inversió a l'estranger, i professionals del sector financer i d'assegurances que desenvolupa la seva feina en l'àmbit de les valoracions de risc. La jornada, que ha comptat amb José Luis Larríu (Director de Banca d'Empreses de CaixaBank a Navarra) a l'acte d'apertura, ha tingut com a ponents a Gonzalo Bernardos (Professor de la Universitat de Barcelona), i Mikel Aguirre (Head of Political and Single Risk de Coface a Espanya i Portugal). Així mateix, Jose Luis Larríu ha explicat l'estratègia de CaixaBank de suport a la internacionalització de les empreses navarreses.

Finalment, s'ha celebrat una taula rodona sobre les claus de l'èxit en el mercat exterior de les empreses navarreses en la que ha intervingut Miguel Arrarás (Director de Desenvolupament de Negoci EMEA d'Acciona Energia), Enrique Catalan (Director Financer de Piher Sensors & Control) i Jaione Aldaia (Adjunta a la Gerència i Responsable d'Exportació de Mandriladora Leiza).

Coface, líder mundial en assegurança de crèdit

El Grup Coface, líder mundial en assegurança de crèdit, ofereix a empreses de tot el món solucions per a protegir-les contra el risc d'impagament dels seus clients, tant al mercat nacional con en l'exportació.

El 2015, el Grup, recolzat pels seus 4.500 col• laboradors, va obtenir una xifra de negocis consolidada de 1.490 euros. Present directa o indirectament a 100 països, assegura transaccions comercials de 40.000 empreses en més de 200 països. Cada trimestre, Coface publica les seves avaluacions de risc país per a 160 països, basades en el coneixement únic del comportament de pagament de les empreses i l'experiència dels seus 660 analistes, situats prop dels nostres clients i els seus deutors.

CaixaBank, entitat de referència en comerç exterior

CaixaBank és una de les entitats líders en oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. L'entitat compta amb un ampli equip d'especialistes en comerç exterior per a assessorar sobre els mercats exteriors.

Igualment, compta amb un equip de banca internacional i amb una xarxa d'oficines de representació a Paris, Milà, Frankfurt, Beijing, Shanghai, Dubai, Nova Delhi, Estambul, Singapur, El Caire, Santiago de Xile, Bogotà, Nova York, Sao Paulo i Johannesburg. L'entitat també disposa d'oficines operatives a l'exterior: Londres, Varsòvia, Casablanca i Tànger.

En total, la xarxa exterior de CaixaBank ofereix cobertura a més de 50 països. També compta amb acords amb més de 2.500 bancs internacionals que permetin donar servei a les empreses a qualsevol país.

L'ampli equip d'experts, l'experiència en negocis i projectes internacionals i la seva xarxa exterior permeten a CaixaBank recolzar les empreses exportadores amb productes i assessorament específic i adaptat a les seves necessitats. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan començant les seves activitats exportadores com a les grans exportacions com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES