Nota de premsa

Cherky guanya els Premis EmprenedorXXI a La Rioja

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega dels Premis EmprenedorXXI a La Rioja

• Bravo Food Design S.L. és la propietària de la marca comercial Cherky, sota la qual comercialitza snacks carnis funcionals.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

Bravo Food Design S.L., propietària de la marca comercial Cherky, sota la qual comercialitza snacks carnis funcionals. ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a La Rioja, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A La Rioja, també participa com a entitat organitzadora ADER, Agència de Desenvolupament Econòmic de La Rioja.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de La Rioja.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Cristina Gonzalez Viu, directora territorial de CaixaBank a Aragó i La Rioja, ha presidit el lliurament del premi i ha reconegut l'actitud dels emprenedors. Com ha indicat la directora territorial, "aquests premis són un reconeixement als emprenedors que basen en la innovació la seva capacitat de crear productes i serveis únics en el mercat i que han estat capaços de convertir una idea -la seva idea- en una empresa". Ha afegit també que "per aconseguir l'accés al mercat, s'afronten grans dificultats i desafiaments, per superar aquests obstacles, l'ajuda econòmica i l'assessorament especialitzat són clau, a CaixaBank proporcionem aquest finançament i acompanyament expert en les primeres etapes de les start -ups".

La cloenda ha estat a càrrec de la consellera de Desenvolupament Econòmic i Innovació, Leonor González Menorca, qui ha felicitat a tots els emprenedors que han participat en aquesta convocatòria i especialment als premiats i ha reconegut la figura de l'emprenedor per la seva contribució a la generació d'ocupació i la riquesa de la regió. Per això, ha explicat la consellera, l'Executiu regional, a través d'ADER i del programa EmprendeRioja, posa a disposició dels emprenedors les eines i instruments necessaris perquè puguin fer realitat els seus projectes.

Bravo Food Design S.L., propietària de la marca comercial Cherky, sota la qual comercialitza snacks carnis funcionals, ha estat la guanyadora a la Rioja. Els finalistes seleccionats han estat Brener, que es dedica a la consultoria i l'assessorament en matèries d'adquisició, gestió i correcte aprofitament de l'energia en els àmbits industrial i institucional; Gebox, taller de reparació de vehicles amb serveis generals especialitzat en la reparació de caixes de canvis; Growpath, market network per al desenvolupament personal i professional; Infoticketing Cines, que té com a objectiu automatitzar els sistemes de vendes i d'informació dels cinemes, teatres, museus, etc, i Worldwide Heart Control, que desenvolupen dispositius i sistemes que facilitin el seguiment de la salut de les persones.

En aquesta edició, han participat 13 empreses de La Rioja.

DayOne Innovation Summit a La Rioja

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a La Fombera, l'entitat ha reunit més de 120 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, on experts com Silvia Leal, entre altres, han explicat les noves tendències del sector. A més, també s'han exposat casos d'èxit com Encore Lab i Dronica Solutions, guanyador de l’anterior edició dels Premis EmprenedorXXI.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, on han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers exteriors d'Israel.

A Portugal, l'Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Aquest any, els Premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, el que converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història, un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la major xarxa comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista novaiorquesa Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya el 2018 i ha triat l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’A-List de CDP, la llista que distingeix les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

Sobre ADER

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de la Rioja (ADER) és una entitat pública del Govern de la Rioja adscrita a la Conselleria d'Indústria, Innovació i Ocupació, encarregada de desenvolupar la política de promoció econòmica i industrial, principalment en l'àmbit de la petita i mitjana empresa. El seu objectiu és el foment del desenvolupament econòmic regional, afavorint la consolidació i creació d'empreses a La Rioja i generant una atmosfera adequada per a la prosperitat de les empreses de la comunitat.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES