Nota de premsa

CaixaBank Wealth assoleix els 7.000 milions d'euros gestionats en assessorament independent

La proposta d'assessorament independent de CaixaBank es va constituir el 2018 i va ser pionera a la banca espanyola

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank Private Banking

La divisió, creada per aglutinar l'assessorament independent dels clients de Banca Privada, és l'entitat del país amb més patrimoni gestionat en aquest servei.

El creixement del 2020 supera els 2.200 milions d'euros i durant aquest període s'hi han incorporat més de 400 clients.

Actualment, més de 725 grups familiars confien en la gestió de CaixaBank Wealth amb l'assessorament de cobrament explícit.

Poc més de dos anys després de la seva posada en marxa, CaixaBank Wealth, el servei d'assessorament independent de CaixaBank per a clients de Banca Privada, ha arribat als 7.000 milions d'euros gestionats. Basada en la regulació MIFID II, aquesta unitat especialitzada en gestió de patrimoni està integrada per gestors amb una àmplia experiència i profunds coneixement del mercat en tots els seus àmbits. CaixaBank Wealth és la proposta d'assessorament independent amb més patrimoni gestionat d'Espanya.

CaixaBank Wealth, un servei que va ser pioner a la banca espanyola, ha passat en aquest temps de 7 a 47 gestors dedicats en exclusiva a la unitat, que presten servei a més de 725 grups familiars amb una estratègia d'inversió que s'adapta en cada moment a les característiques dels mercats, els objectius de rendibilitat, el risc, el termini i la liquiditat que necessiti el client. CaixaBank Wealth està dirigit per Iker Berasategui des del setembre de 2019 i depèn directament de l'àrea de banca privada. Amb aquest model d'assessorament independent, aspira a convertir-se en l'assessor global patrimonial dels clients d'aquest negoci.

El gestor Wealth és l'encarregat de dissenyar l'estratègia d'inversió, maximitzant l'eficiència, tant des del punt de vista del binomi rendibilitat-risc com del dels costos associats a la gestió de la cartera, tot això en el marc d'un contracte d'assessorament independent que garanteixi l'alineament total d'interessos amb el client i la impossibilitat de cobrar incentius per part de l'entitat.

Aquest model ofereix la transparència màxima en costos mitjançant el cobrament explícit pel servei d'assessorament, de manera que el client sap per endavant l'import associat a la gestió del seu patrimoni. A més, el client de CaixaBank Wealth té a la seva disposició una gamma més extensa de productes i serveis, amb accés a productes de gestió passiva, actius il·líquids, classes sense comissió de comercialització en els diferents instruments financers i gestió discrecional personalitzada de carteres. També disposa d'altres serveis exclusius, com l'assessorament patrimonial, l'assessorament en art i filantropia i programes de mentoring dissenyats específicament.

A més, s'hi ha incorporat el servei d'Investment Advisor per als clients amb carteres que exigeixin un grau de sofisticació més elevat, que incloguin actius més complexos o que, pels seus objectius d'inversió, requereixin un seguiment especial. Per aquest motiu, incorporen a la gestió professionals financers amb perfils diversos per coordinar l'estratègia d'inversió de forma global i proposar solucions financeres amb el grau més elevat de personalització.

Al costat dels clients, també durant la crisi de la COVID-19

Des que va començar l'estat d'alarma derivat de pandèmia provocada pel coronavirus, l'activitat dels gestors de CaixaBank Wealth, en el marc de les mesures preses per l'entitat, es va multiplicar per ser a prop dels clients a través de mitjans a distància i digitals.

A través d'eines digitals com el Mur i de les solucions integrals de mobilitat, l'entitat ha pogut reforçar la comunicació amb els seus clients dotant els gestors de plena capacitat d'assessorament i funcionalitat des de qualsevol lloc. Amb aquesta base, el creixement del volum gestionat per CaixaBank Wealth l'any 2020 va ser de més de 2.200 milions d'euros. Durant aquest període, més de 400 clients nous es van incorporar al servei d'assessorament independent. Tot això, gràcies a la signatura de contractes 100% telemàtics i altres eines desenvolupades per CaixaBank per facilitar el teletreball i el contacte digital d'empleats i clients.

Una proposta de valor adaptada a cada client

CaixaBank Banca Privada té una proposta de valor adaptada a les necessitats de cada client, que ofereix des d'assessorament independent fins als millors serveis en execució.

El model de Banca Privada de CaixaBank disposa d'un equip de més de 680 professionals especialitzats en Banca Privada que donen servei a clients de les 4.000 oficines de xarxa d'Espanya. A més, l'entitat té 56 centres específics de distribuïts per tot el territori. A tancament de 2019, CaixaBank Banca Privada tenia 64.738 clients i gestionava 73.385 milions d'euros en actius.

En línia amb el Pla estratègic de CaixaBank, el negoci de Banca Privada centra la seva estratègia en l'alta qualificació, el compromís i el talent dels gestors de l'entitat, i els últims avenços tecnològics amb l'objectiu d'oferir la millor experiència de client en qualsevol moment i a qualsevol lloc.

 

NOTÍCIES RELACIONADES