Nota de premsa

CaixaBank triplica l'ús del pagament digital en la primera iniciativa “cashless” impulsada a Pamplona

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Programa “Pamplona Cashless City”

• Del 15 d'abril al 30 de juny, l'entitat financera ha fomentat el pagament amb targeta, mòbil o “smartwatch” en establiments del centre de la ciutat.

• Els locals adherits a la campanya han registrat un increment mitjà en facturació amb pagament digital del 203% respecte al mateix període el 2018.

• CaixaBank és líder en serveis a comerços a Navarra, amb una quota de mercat del 42,04% en nombre de clients i del 35,44% en volum de negoci.

CaixaBank ha tancat amb èxit el projecte “Pamplona Cashless City”, una iniciativa creada amb l'objectiu de potenciar a la ciutat l'ús de mitjans de pagament digitals (mòbil, targeta, wearable, etc.) i reduir la utilització d'efectiu en transaccions de petit import

Durant el període en què la campanya ha estat desenvolupant-se (del 15 d'abril al 30 de juny), els datáfonos de CaixaBank situats en els establiments adherits han registrat una mitjana diària de 63 operacions i al voltant de 4.500 euros de facturació. En comparació amb el mateix període de 2018, la facturació per targetes s'ha incrementat un 203%, la qual cosa suposa triplicar l'ús de mitjans de pagament digitals en aquests locals.

La directora territorial de CaixaBank a Navarra, Ana Díez Fontana, ha celebrat el bon acolliment d'aquesta iniciativa: “Els bons resultats de “Pamplona Cashless City” ens mostren que el pagament digital té un ampli recorregut en el comerç i la restauració local. Sens dubte, des de CaixaBank continuarem treballant perquè les noves tecnologies de pagament continuïn contribuint a impulsar l'activitat econòmica del petit comerç i a ajudar els ciutadans a gestionar les seves compres”.

Els resultats del projecte a Pamplona segueixen l’estela dels resultats obtinguts en altres experiències cashless a Espanya. Per exemple, a la localitat castellonenca de Morella, CaixaBank va posar en marxa al llarg de 2018 una campanya per incentivar el pagament digital en el comerç local que va aconseguir incrementar l'ús de targeta o mòbil per a compres un 180% per facturació.

Una experiència pionera per avançar cap al cashless

“Pamplona Cashless City” s'ha desenvolupat en una sèrie d'establiments del centre de Pamplona, seleccionats per la seva ubicació i per l'intens flux comercial que experimenten diàriament.

Els clients que han fet ús d'aquesta iniciativa s'han pogut beneficiar dels avantatges oferts en aquesta campanya com l'acumulació de descomptes per a futures compres després de la compra abonada amb mòbil o targeta.

El pagament digital ofereix nombrosos avantatges respecte a l'efectiu, tant per a clients com per a comerços: el procés de pagament és més àgil i s'eviten cues en els comerços i errors en els canvis. Així mateix, si utilitza l'aplicació CaixaBank Pay, l'usuari pot tenir totes les seves targetes reunides en el seu mòbil per gestionar-les i accedir a serveis com pagament ajornat, activació, bloqueig, etc. Des del punt de vista de seguretat, els clients compten amb la garantia CaixaBankProtect, que els protegeix davant usos no autoritzats de les seves targetes.

CaixaBank, líder en innovació tecnològica i serveis a comerços

CaixaBank és actualment l'entitat financera líder en mitjans de pagament i innovació tecnològica a Espanya. L'entitat ofereix tot tipus de solucions de pagament digital, des de targetes contactless fins a pagament mòbil integrat amb Samsung Pay i Apple Pay, passant per la possibilitat de descarregar la targeta CaixaBank en smartwatches que usen Garmin Pay o Fitbit Pay.

Així mateix, CaixaBank és també líder en serveis a comerços. A Navarra, l'entitat compta amb 6.178 establiments clients, la qual cosa suposa una quota de mercat del 42,04%. Quant a volum de negoci, la quota se situa en el 35,44%.

 

NOTÍCIES RELACIONADES