Nota de premsa

CaixaBank té una quota de mercat del 60% de les garanties internacionals emeses a Sud-àfrica per entitats espanyoles

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank reuneix a Johannesburg a una vintena de dones directives

• L'entitat reuneix a Johannesburg a una vintena de dones directives de sectors clau de l'economia sud-africana en una nova edició del programa internacional de debats "Diversity Talks".

• Present a Sud-àfrica des de l’any 2016, CaixaBank disposa d'una xarxa internacional integrada per 26 sucursals operatives i oficines de representació en 18 països.

CaixaBank, únic banc espanyol amb presència física a la regió de l'Àfrica Austral, ha aconseguit l’any 2017 una quota de mercat del 60% de les garanties internacionals emeses a Sud-àfrica per entitats espanyoles. L'entitat està present en aquest país des de l’any 2016, amb una oficina de representació a Johannesburg, des d'on acompanya a les empreses espanyoles que mantenen relacions comercials amb Sud-àfrica i a les empreses instal·lades allà en les seves transaccions amb Espanya.

Les relacions comercials de les empreses a nivell internacional són molt diverses, i engloben des de licitacions, operacions comercials, fins contractes d'importacions, però en qualsevol d'elles cal que disposin de les màximes garanties, que rebin assessorament i suport tècnic especialitzat. CaixaBank ajuda a les empreses espanyoles a reduir els seus riscos comercials en operacions internacionals oferint diversos instruments, entre els que es troben les garanties, que emet l'entitat gràcies a la bona relació que manté amb els bancs locals.

Per analitzar com les dones africanes estan canviant el continent, l'entitat ha reunit a una vintena de dones directives de sectors clau de l'economia sud-africana en una nova edició del programa internacional de debats "Diversity Talks". En l'esdeveniment, celebrat a Johannesburg, han intervingut dones que ocupen una posició clau en empreses de sectors que són els principals motors de l'economia de la regió, com el financer, miner o assegurador.

A la jornada han participat Isabela Poco (Commerzbank), Elize Crampton (J.P. Morgan), Bernadette Colbourne, Jessica Gadimang, Montsei Modise, Mpelenheng Mpholo, Pam Govender (Standard Bank) i Claire Holden (Change in Mindset), entre altres representants d'empreses. Totes elles han compartit les seves experiències i han debatut sobre la importància de la diversitat i com contribueix a l'èxit comercial en la regió. Una de les participants, Clara Holden, coach de Change in Mindset, considera que "treballar amb persones per ajudar-les a sentir-se satisfetes i segures d’elles mateixes és un veritable privilegi".

La diversitat, clau per a CaixaBank

CaixaBank va crear l’any 2017 el programa internacional de debats "Diversity Talks" per fomentar la reflexió sobre la diversitat i gestió empresarial. L'entitat va iniciar el seu programa "Diversity Talks" amb sessions a Turquia i Polònia, on va analitzar amb representants locals la diversitat i la seva contribució als negocis. A Turquia, l'esdeveniment es va centrar en el paper de les dones en la indústria financera turca. Per la seva banda, a Polònia, en la trobada es va debatre sobre la diversitat com un aspecte clau de la gestió empresarial, amb el focus posat en el paper de les dones en els llocs directius de les empreses i institucions internacionals al país.

Recentment, l'entitat també ha organitzat una jornada a Dubai, on va reunir a directius d'institucions i empreses dels Emirats Àrabs Units (EAU) per reflexionar sobre la importància de la diversitat en els negocis.

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Europa, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable.

En el cas de banca internacional, la diversitat no només és una excel·lent visió de recursos humans, sinó que també suposa un element clau en el model de negoci. La xarxa internacional de CaixaBank està especialitzada en l'assessorament a les empreses espanyoles que emprenen projectes a l'exterior i, per això, tan importants són els coneixements especialitzats en banca internacional com en diversitat cultural.

Presència internacional

L'entitat té equips multiculturals, de diferents procedències, que duen a terme projectes específics per assegurar la proximitat i atendre les necessitats característiques en cada territori. A més, la diversitat de gènere és especialment important: a la xarxa internacional de CaixaBank, el 42% dels llocs directius internacionals estan ocupats per dones.

Actualment, CaixaBank disposa d'una xarxa internacional integrada per 26 sucursals operatives i oficines de representació presents en 18 països. L'entitat està present a Sud-àfrica des de l’any 2016 amb una oficina de representació a Johannesburg. A més, té oficines a París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Sao Paulo (Brasil), Alger (Algèria) i Lima (Perú).

També disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món.

CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les que ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat té un 84,51% del Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES