Nota de premsa

CaixaBank s'uneix a Aclunaga per impulsar el sector naval gallec

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
A la dreta, el presidente d'Aclunaga, Marcos Freire; a la seva esquerre, el director territorial de CaixaBank a Galicia, Emilio Barreiro.

• L'entitat bancària s'incorpora al clúster com a soci col•laborador, en un moment clau de recuperació de la indústria naval

• Es desenvoluparan accions conjuntes de caràcter comercial i internacional, captació de nous actors, formació dels professionals del naval i difusió de les capacitats, especialment en R+D+i

El Clúster del Naval Gallego (Aclunaga) i CaixaBank han signat un acord pel qual l'entitat bancària s'incorpora al clúster empresarial com a soci col·laborador. Amb aquesta aliança es pretén enfortir el lideratge de Galícia al sector de la construcció i reparació naval i marítima, mitjançant el desenvolupament d'accions conjuntes de caràcter comercial i internacional, captació de nous actors, formació dels professionals marítims i difusió de les capacitats, especialment a l'àmbit del R+D+i.

Amb ocasió de la signatura del conveni, formalitzada a les instal·lacions de Aclunaga a Vigo, el president del clúster Marcos Freire va agrair “l'aposta de CaixaBank per una indústria clau per a Galícia, que viu un moment dolç de recuperació que és necessari afermar mitjançant la innovació, la diversificació i el treball conjunt d'administracions, empreses, entitats financeres i centres tecnològics”.

Per la seva banda Emilio Barreiro, director territorial de CaixaBank a Galícia, va recordar la ferma implicació que manté l'entitat amb el sector naval. “En els darrers anys hem participat en el finançament de molts dels grans bucs que s'han botat a Galícia com el “Reforma Pemex”, el “B.A.P Carrasco” o es troben en aquests moments a les graderies com el creuer de luxe de la cadena The Ritz-*Carlton Yacht Collection”. “Amb la nostra incorporació a Aclunaga”, va afegir, “pretenem estar més a prop encara de les drassanes gallegues i de tota la indústria auxiliar que fan d'aquest sector un dels més significatius de l'economia gallega”.

Sobre Aclunaga

Aclunaga engloba en l'actualitat a 125 empreses els productes de les quals i serveis cobreixen tots els segments de la cadena de valor de la construcció naval, des de drassanes i enginyeries fins a societats de classificació i certificadores, passant per empreses proveïdores de béns d'equip i subministraments, empreses habilitadores, instal·ladors o empreses del metall, a més de comptar amb socis d'honor i socis col·laboradors de l'àmbit financer i acadèmic.

Amb la incorporació de Caixabank, Aclunaga continua enfortint el seu paper com a impulsor i defensor de la indústria naval gallega, així com de màxim representant davant les institucions públiques i privades, destacant la seva participació activa als òrgans de decisió de la patronal SEA Europe.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat capdavantera en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.239 oficines, la major xarxa comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista neoyorkina Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat a CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya en 2018 i ha triat a l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de la A-List de CDP, la llista que distingeix a les empreses capdavanteres en la lluita contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES