Nota de premsa

CaixaBank signa un acord de patrocini amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen del Bierzo

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank signa un acord de patrocini amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen del Bierzo

• El Director Comercial de CaixaBank a Castella i Lleó, Juan Ignacio Domínguez Latorre, i la presidenta del Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Bierzo, Misericòrdia Bello Pinedo, han signat l'acord.

• Des d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, l'entitat dona suport al sector agrícola a Castella i Lleó a través de 132 oficines especialitzades en aquest sector.

 

CaixaBank i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Bierzo han signat avui un conveni de col·laboració a través del qual l'entitat financera es converteix en patrocinador principal del consell. Amb aquest acord, CaixaBank patrocinarà el conjunt d'activitats organitzades durant el 2019 pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Bierzo amb l'objectiu de difondre i promocionar el Bierzo.

A més del conjunt d'activitats que l'entitat patrocinarà, els membres del Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Bierzo disposaran d'una targeta personalitzada que utilitzaran per a la recollida de dades de cadascun dels viticultors socis d'aquesta Denominació d'Origen.

El conveni ha estat signat pel Director Comercial de CaixaBank a Castella i Lleó, Juan Ignacio Domínguez Latorre, i la presidenta del Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Bierzo, Misericòrdia Bello Pinedo.

Segons el Director Comercial de CaixaBank a Castella i Lleó, Juan Ignacio Domínguez Latorre, “el sector vitivinícola representa un pilar bàsic de l'economia de Castella i Lleó ja que genera al voltant de 667 milions d'euros. La nostra demarcació compta amb un total de 620 cellers i 16.000 viticultors que contribueixen a l'impuls del sector. Per això, des de CaixaBank volem continuar donant suport a aquest sector a través de la nostra línia de negoci AgroBank.”

AgroBank, líder del sector

En els seus quatre anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols.

La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, on els clients tenen a la seva disposició 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector. En aquesta línia, CaixaBank té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. A Castella i Lleó, hi ha 132 oficines AgroBank, a les quals 153 professionals atenen els clients dels sectors agrari i agroalimentari.

Sobre el Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Bierzo

El Consell Regulador es va crear al desembre de 1989 com una iniciativa dels cellerers i viticultors del Bierzo per fomentar la qualitat i comercialització dels vins de la zona. El 2 de juny de 1988, la Denominació d'Origen Bierzo va quedar reconeguda, amb caràcter provisional, i es va procedir al nomenament del Consell Regulador provisional el 3 d'octubre de 1988.

Posteriorment, amb data d'11 de novembre de 1989, es va reconèixer la Denominació d'Origen Bierzo i es va aprovar el Reglament de la Denominació d'Origen Bierzo i del seu Consell Regulador, publicant-se al B.O.E. el dia 12 de Desembre de 1989.

Hi ha 22 municipis adherits a la Denominació d'Origen amb una superfície de vinya inscrita de 2.853,54 hectàrees. Les varietats conreades són: Mencía, Garnacha tintorera, Godello, Doña blanca i Palomino. Respecte al registre de viticultors i cellers, hi ha un total de 79 cellers, 929 viticultors associats a cooperatives o SAT i 1.044 viticultors no associats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES