Nota de premsa

CaixaBank reuneix més de vuitanta empresaris a Ourense per debatre sobre les perspectives i riscos de l'economia global

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Alex Ruiz, economista de l'Àrea de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank.

• L'economista de l'Àrea de Planificació Estratègica i Estudis de l'entitat, Alex Ruiz, ha ofert una previsió de creixement global en cotes raonables però amb riscos a l'horitzó.

• La conferència s'ha produït en el marc d'una nova edició de la trobada Coffee&Break organitzada per CaixaBank Empreses, el servei especialitzat per a empreses de CaixaBank.

CaixaBank, a través del seu servei especialitzat per a empreses, CaixaBank Empreses, ha reunit més de vuitanta empresaris a Ourense per debatre sobre les perspectives econòmiques en l'àmbit global. L'acte ha estat presentat per Lina Gumma, directora de Banca d'Empreses a Galícia, qui ha reafirmat el compromís de CaixaBank amb Ourense a través del suport a les empreses d'aquesta província. Gumma ha destacat que "donar suport al teixit empresarial és la millor forma de recuperar la confiança en el creixement i generar riquesa per a tota la societat. La nostra creixent presència a Ourense, ha apuntat, ens permet incrementar la nostra obra social a la comunitat, ajudant els que més ho necessiten i donant suport a projectes de recerca i emprenedoria".

Posteriorment, ha tingut lloc la intervenció d'Alex Ruiz, economista de l'Àrea de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank, que ha impartit la conferència titulada "Economia global, perspectives 2019", en la qual ha ofert una previsió de creixement econòmic global dinàmic però una mica menor que en els últims trimestres, amb fonts de risc obertes tant en l'àmbit geopolític, com en l'estrictament econòmic.

Durant la seva exposició, Alex Ruiz ha convidat als assistents a conèixer les principals incerteses i reptes per a l'economia global, tant a curt termini, amb la intensificació de les tensions comercials i la recent desacceleració de les economies emergents com a més llarg termini, on la demografia i els canvis tecnològics marcaran el nostre futur.

D'esquerra a dreta: Lina Gumma, directora de banca d'empreses de CaixaBank a Galícia; Alex Ruiz, economista de CaixaBank Research; Juan Antonio Prado, director del centre d'empreses de CaixaBank a Orense, i Pedro Silva, director territorial d'empreses de BPI en el nord de Portugal.

Sobre l'evolució de l'economia espanyola, Ruiz va subratllar que "l'economia espanyola s'ha comportat en els últims anys d'una manera molt positiva, sorprenent tant per la velocitat de la recuperació, amb creixements superiors als de la majoria de països desenvolupats, com per la seva qualitat, a l'ésser un creixement més equilibrat. L'economia espanyola està entrant ara en una fase més madura del cicle econòmic, i suavitzarà el seu ritme de creixement el 2019, tant per l'esvaïment dels vents de cua dels quals s'ha beneficiat aquests últims anys com pel creixement més suau dels principals socis comercials que limitarà la capacitat de creixement de les exportacions".

El programa de la trobada es va completar amb la participació del director territorial de BPI, Pedro Silva, qui va repassar els fonaments de l'economia portuguesa. Va clausurar l'acte el Director del Centre d'Empreses d’Ourense-Lugo, Juan Antonio Prado, qui ha destacat que "el model de servei per a banca d'empreses es basa en la relació a llarg termini amb el client, oferint un servei especialitzat a cada segment". Prado ha recordat, a més, que "CaixaBank Empreses col·labora amb la Fundació Bancària "la Caixa" en el projecte GAVI Alliance, fundat l'any 2000 per Nelson Mandela i Bill Gates per reduir la mortalitat infantil. La seva missió principal és aconseguir que els nens visquin vacunant-los". Des de l'any 2008, CaixaBank ofereix a les empreses l'oportunitat de col·laborar en la lluita contra la mortalitat infantil.  

CaixaBank, al costat de les empreses

CaixaBank Empreses va posar en marxa la iniciativa Coffee&Break el 2013 per establir espais de comunicació i generar punts de trobada i debat amb les empreses, organitzant una ponència que versa sobre aspectes de l'actualitat econòmica, financera i empresarial. Des de 2013, s'han celebrat prop de cinquanta Coffee&Breaks en tot el territori als quals han assistit més de 4.000 empresaris. Aquestes jornades han tingut molt bon acolliment per part dels empresaris assistents per la possibilitat que representa debatre, en primera persona, amb ponents d'alt nivell.

Amb l'objectiu d'aprofundir en el negoci de banca d'empreses, CaixaBank compta amb 125 Centres d'Empreses – 5 d'ells a Galícia - i amb un equip especialitzat de 1.183 professionals en la xarxa d'oficines altament qualificats per donar suport al teixit empresarial.

 

NOTÍCIES RELACIONADES