Nota de premsa

CaixaBank reuneix dones directives del sector financer en una jornada "Diversity Talks" al Perú

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Assistents a la jornada "Diversity Talks" al Perú

• Representants de diferents bancs han participat en un debat sobre la presència de la dona en el sector financer del país.

• CaixaBank està present al Perú amb una oficina de representació des de l'any 2016 i ha aconseguit una quota del 39,9% en crèdits documentaris d'exportació, del 22,64% en avals emesos i del 79,5% en pagaments emesos a data de juliol de 2018.

• Espanya és el primer inversor estranger al Perú i actualment més de 300 empreses espanyoles estan instal•lades allà.

CaixaBank ha reunit al Perú una vintena de directives d'entitats financeres a la seva novena edició del programa internacional de debats “Diversity Talks”. La jornada, celebrada a la residència de l'Ambaixada d'Espanya al Perú, s'ha centrat en debatre sobre la presència de la dona al sector financer del país.

A l'esdeveniment, han intervingut Ana Cecilia del Castillo, gerent de Negocis Internacionals de BanBif; Yliana Velarde, gerent de Negocis Internacionals de Banc Pichincha del Perú, Lily Valdez, gerent d’Operacions Internacionals de Banc de Crèdit del Perú (BCP), i Lourdes Del Aguila Alfaro, especialista de Bancs Corresponsals de Scotiabank entre altres.

Ana Cecilia del Castillo ha indicat que “estem experimentant grans canvis i la presència de la dona al sistema financer peruà és cada vegada major”. Per fomentar el paper de la dona en llocs directius, Ana Cecilia del Castillo considera que “és important implementar majors pràctiques de flexibilitat i atorgar les mateixes oportunitats de desenvolupament jeràrquic i econòmic independentment del gènere. Es tracta de que existeixi una igualtat d'oportunitat per a tots. No és el gènere el que ens diferencia, sinó les nostres capacitats i habilitats per ocupar el lloc directiu”.

Per la seva banda, Yliana Velarde indica que “malgrat les barreres, el paper de la dona al sistema financer peruà ha estat favorable en molts aspectes. Les dones que treballen en aquest sector són tan competitives com els homes, però troben barreres en el moment d'ascendir a llocs directius, la qual cosa els impedeix mostrar els resultats de la seva gestió com a propis. A Banc Pichincha, les dones representen el 50% del total de la plantilla”. Yliana Velarde apunta la necessitat d'eliminar progressivament les barreres culturals o costums socials que dificulten la participació de les dones en aquest sector.

Als darrers anys, la presència de dones al sistema financer peruà ha experimentat lleugers increments, fins a arribar a representar el 52% a tancament de 2017. No obstant això, en les posicions directives, aquest percentatge disminueix, segons xifres publicades per l'Associació de Bancs del Perú (Asbanc).

Amb aquesta sessió, CaixaBank ja ha celebrat nou edicions del seu programa internacional de debats "Diversity Talks", creats per fomentar la reflexió sobre diversitat i gestió empresarial. L'entitat va posar en marxa aquesta iniciativa aquest any amb sessions a Turquia i Polònia, on va analitzar amb representants locals la diversitat i la seva contribució als negocis. Recentment, també ha organitzat jornades a Dubai, Johannesburg, Milà, Nova York, Casablanca i Xangai.

Relacions comercials amb el Perú

CaixaBank està present al Perú amb una oficina de representació des de l'any 2016, des d'on acompanya a les empreses espanyoles que mantenen relacions comercials amb el Perú i a les companyies instal·lades allà en les seves transaccions amb Espanya. L'entitat és líder en crèdits documentaris d'exportació, amb una quota del 39,9%. D'altra banda, ha aconseguit una quota del 22,64% en avals emesos i del 79,5% en pagaments emesos a data de juliol de 2018.

Espanya és el primer inversor estranger al Perú i actualment més de 300 empreses espanyoles estan instal·lades allà, segons les dades de la Càmera Oficial de Comerç d'Espanya al Perú. D'altra banda, Espanya es troba entre els 10 primers països destí de les seves exportacions, que es concentren en productes minerals i productes vegetals, animals i conserves. Per la seva banda, les exportacions espanyoles al Perú es distribueixen principalment en maquinària, productes químics i metalls, entre altres.

Recentment, CaixaBank ha estat escollit “Best Confirming-Bank Partner for Financing in Emerging Markets 2017” (Millor banc col·laborador en el finançament de mercats emergents) per part de la Corporació Financera Internacional (IFC), entitat del Grup Banc Mundial, en el marc del Programa de Finançament per al Comerç Mundial (GTFP).

Per primera vegada, IFC, la principal institució internacional de finançament dedicat exclusivament al sector privat en les economies en vies de desenvolupament, reconeix el suport de CaixaBank a la internacionalització d'empreses en països emergents que, l’any 2017, va col·laborar en un total de 19 països en desenvolupament de tot el món.

La diversitat, clau per CaixaBank

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Europa, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable.

En el cas de banca internacional, la diversitat no solament és una excel·lent visió de recursos humans, sinó que també suposa un element clau en el model de negoci. La xarxa internacional de CaixaBank està especialitzada en l'assessorament a les empreses espanyoles que emprenen projectes a l'exterior i, per a això, tan importants són els coneixements especialitzats en banca internacional com en diversitat cultural.

L'entitat compta amb equips multiculturals, de procedències diferents, els quals duen a terme projectes específics per assegurar la proximitat i atendre les necessitats característiques a cada territori. Així mateix, la diversitat de gènere és especialment important: a la xarxa internacional de CaixaBank, el 42% dels llocs directius internacionals estan ocupats per dones.

Presència internacional de CaixaBank

Actualment, CaixaBank disposa d'una xarxa internacional integrada per 24 sucursals operatives i oficines de representació presents a 19 països. Compta amb oficines de representació a París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica) Sao Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Llima (Perú) i Sidney (Austràlia).

A més, disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (el Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món.

CaixaBank també participa al capital d'entitats financeres de diversos països, amb les quals ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compta amb un 94,95% de Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES