Nota de premsa

CaixaBank reuneix dones directives a Xangai per debatre sobre les relacions comercials entre la Xina i Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Moderadora i participants a la jornada Diversity Talks a Xangai

• L'entitat ha reunit empresàries d’ambdós països en la vuitena edició del seu programa internacional de debats “Diversity Talks”.

• La Xina és un mercat important per a CaixaBank, on compta actualment amb tres oficines de representació situades a Pequín, Xangai i Hong Kong.

CaixaBank ha reunit dones directives a Xangai, on han debatut sobre les relacions comercials entre la Xina i Espanya. Les participants han compartit les seves experiències empresarials, pràctiques habituals en el comerç bilateral Xina-Espanya i també han explicat les diferències i similituds a nivell comercial entre tots dos països. Amb experiència en aquests mercats, les ponents han plantejat algunes recomanacions a l'hora d'emprendre una aventura empresarial en alguns d'aquests països. 

La trobada s'emmarca al programa internacional de debats de l'entitat “DiversityTalks”. La sessió ha comptat amb la participació de Lily LI, directora financera de Chery Jaguar Land Rover Automotive; Shen Qing, directora de la divisió de Cooperació Econòmica Exterior de la Comissió Municipal de Comerç de Xangai; Elaine Zhang, presidenta adjunta i directora d'estratègia global i desenvolupament de negocis d’Aier Eye Hospital, i Gong Yi, presidenta del Grup Bright Food - Shanghai Tangjiu (SSCW). 

L'empresària Rocío Hervella, que dirigeix l'empresa de productes solubles Prosol, també ha participat en la jornada, i ha destacat que “la velocitat i la capacitat d'adaptació de les empreses és la clau, no ja per sobreviure, sinó per competir amb efectivitat. Una empresa ha de reflectir el seu mercat, i el nostre és global. Així que no és d'estranyar que a Prosol es parlin 14 idiomes i hi hagi professionals de totes les edats, titulacions, etc. El talent no entén de gèneres, edats o personalitats. L'empresa ha de proporcionar un hàbitat en el qual pugui desenvolupar-se: que aquesta diversitat pugui acomodar-se a la manera de fer de Prosol. I que aquest talent es trobi còmode i amb ganes d'arribar tan lluny com la seva voluntat vulgui”, ha destacat Hervella. “Liderar és distribuir lideratge. Si no, el talent es panseix”. 

Però és important que hi hagi certa coordinació en la manera de liderar la companyia. Per això cal invertir en les persones, però també en les infraestructures i en els procediments. És un procés que no té fi, i això ho fa més desafiador i divertit”, ha conclòs Hervella. 

Per la seva banda, Shen Qing, directora de la divisió de Cooperació Econòmica Exterior de la Comissió Municipal del Comerç de Xangai, ha dit que "Espanya és un país amb un gran prestigi històric, una cultura esplèndida, un art inconfusible, infinitat de recursos turístics i un poble hospitalari, característiques similars a les del meu país. No obstant això, donat el caràcter únic i profund d'ambdues cultures, és necessària una comprensió mútua i honesta per arribar a establir una comunicació efectiva. Això resulta especialment important en la relació comercial xinès-espanyola”.

Per a Qing, “Espanya és un país en el qual es respecta molt a les dones. En l'actualitat, la meitat dels membres del Govern són dones, la qual cosa suposa una bona mostra de la igualtat d'oportunitats per a les dones en l'entorn empresarial. A més, en les famílies espanyoles amb les quals he pogut tenir contacte hi ha una divisió clara i harmònica de les tasques entre la parella. És, sens dubte, un país ple de llum i felicitat”.

Per la seva banda, Elaine Zhang, presidenta adjunta i directora d'estratègia global i desenvolupament de negocis, també ha posat en valor que “a la societat empresarial no hi ha diferència entre homes i dones. Una vegada entres a la societat de negocis, l'important és ser professional”.

D'altra banda, Lily Li, directora financera de Chery Jaguar Land Rover Automotive, ha explicat que “el més important és integrar-se amb l'equip operatiu, construir relacions basades en el respecte mutu i entendre les palanques de negocis, mostrar una curiositat natural, respondre per què?, per què?, per què?... Desafiar l’status quo, mostrar passió i orgull pel treball que estàs fent i el teu paper en l'equip. D'aquesta manera, un pot fer una diferència en el negoci”.

Amb aquesta jornada, CaixaBank ja ha celebrat vuit edicions del seu programa internacional de debats "Diversity Talks", creats per fomentar la reflexió sobre diversitat i gestió empresarial. L'entitat va engegar aquesta iniciativa aquest any amb sessions a Turquia i Polònia, on va analitzar amb representants locals la diversitat i la seva contribució als negocis. Recentment, també ha organitzat jornades a Dubai, Johannesburg, Milà, Nova York i Casablanca. 

La Xina, un mercat ple d'oportunitats

CaixaBank està present a la Xina a través de tres oficines de representació situades a Pequín, Xangai i Hong Kong. L'entitat manté elevades quotes de mercat en l'operativa de comerç exterior amb la Xina: 31% de les garanties emeses des d'Espanya a aquest país i gestiona el 22% de totes les cartes de crèdit d'exportació i importació entre ambdós països, segons dades del proveïdor global de missatgeria financera segura SWIFT.

El principal objectiu d'aquestes oficines de representació és millorar els canals de comunicació amb les institucions financeres locals, donant suport a les activitats dels clients de CaixaBank al país, ja siguin de comerç exterior o d'inversions i projectes d'implantació. L'entitat també ofereix assessorament i acompanyament a les empreses espanyoles que vulguin desenvolupar el seu negoci allà, així com a les empreses xineses amb interessos a Espanya. A més, CaixaBank manté una aliança estratègica amb Bank of East Asia (BEA), que compta amb 70 oficines a Hong Kong i està present a 44 ciutats de la Xina Continental, la qual cosa atorga una excel·lent cobertura per donar suport en els seus negocis a tots els clients al país.

El país va tancar l'any 2017 amb un creixement econòmic del 6,9% i segons les estimacions de CaixaBank Research, creixerà a un ritme notable en els dos pròxims anys, per sobre del 6%.

El 2017, les exportacions espanyoles de béns a la Xina van augmentar un 28,3% a nivell interanual, fins a aconseguir els 6.258 milions d'euros, la qual cosa converteix a la Xina en el país número 10 del rànquing de les destinacions de les exportacions espanyoles. Les empreses espanyoles venen a la Xina, principalment, coure i els seus aliatges, equips, components i accessoris d'automoció, carn de porcí congelada, confecció, zinc en brut i rebuigs de coure.

Per la seva banda, les importacions espanyoles procedents de la Xina van augmentar l'any passat un 7,1% a nivell interanual, fins a aconseguir un volum de 25.662 milions d'euros i van ocupar el tercer lloc en el rànquing de països proveïdors d'Espanya. Els principals productes importats van ser equips de telecomunicacions, màquines de tractament i processament de dades i informació, videoconsoles, consoles i jocs de taula, articles de marroquineria i joguines de roda. 

La diversitat, clau per a CaixaBank

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Europa, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable. 

En el cas de banca internacional, la diversitat no solament és una excel·lent visió de recursos humans, sinó que també suposa un element clau en el model de negoci. La xarxa internacional de CaixaBank està especialitzada en l'assessorament a les empreses espanyoles que emprenen projectes a l'exterior i, per a això, són tan importants els coneixements especialitzats en banca internacional com en diversitat cultural.

Presència internacional de CaixaBank

A més de les oficines de representació que l'entitat té a Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), també compta amb oficines a: París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EEUU), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú) i Sidney (Austràlia).

A més, disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (el Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món.

CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les quals ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compta amb un 94,95% de Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca ErsteBank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES